sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Hyvällä fiiliksellä! 17.5

Olipas mukava kisata aika rennolla ja hyvällä fiiliksellä. Oltiin Jaun kisoissa Tuusulassa ja tuomarina Tomas Berglung - kivat radat, vauhdikkaat, ei liikaa vääntämistä ja tiettyä teknisyyttä vaadittiin koiralta. Pidin!

Mulla oli ihan eri rutiinit kuin koskaan ennen! Pitkä alkuverkka ennen tutustumista, koska lähdin jo niin alku päässä. Sit heittelin koiralle paljon lelua ja riekuttiin. Kävin lämppäesteillä ennen ekaa rataa tekemässä saksalaisen, niiston (tämä x 2 kun eka oli ruokoton!), pakkovalssin sekä linjassa olevien hyppyjen ohjaus vedättäen. Tässä ekalla rima alas ja palaute koiralle! Uudestaan.. nyt ok! Rimat 65 cm. Kisaradoilla oli 60 cm. Lämppäestelle kun mentiin Himolla oli pallo suussa, mutta se alko tiputtelemaan sit urakalla kun tajus koirien menevän radalla - vaadin aina sen hakemaan lelun. Palkaksi tekemisestä kyllä huoli ja lekki sit hyvin!

Ekalla radalla ei ohjauskuviot mennyt niinkuin olin suunnitellut, mutta ei se menoa haitannut! Hyllyksi rata muuttui kohdassa joka oli multa silkkaa oletusta! Puomilta suoraan U-putkeen ja vetämällä siis lähimpään päähän. No, koirapa kun pitää tietyn etäisyyden muhun livisti väärään päähän. Yritin karjua mut sinne meni. =) Ja pitäshän mun jos kenen muistaa että mihkään olkapäänkääntövetoon Himo ei tule!! Vastanen käyttöön ja rintamasuunta koden koiraa!  Muuten hyvä rata!

Toka rata oli hyppäri joista mellä on vain 1 nolla ja sekin ykkösluokasta. =) Eli näihin on pieni ennakkoluulo, mutta siksi nyt olen näihin myös pyrkinyt ilmoomaan. Itteeni en sen kummemmin radalle mennessä hetsannut =) ja koiraakin leikitin heittäen sille palloa siellä kisakentä päädyssä. Ajattelin myös että tää on meijän rata! Siitä tehdään meijän rata! =)

Rata meni muistikuvani mukaan aika lailla suunnitelmien mukaisesti. Yhdestä takaakierto-vastakäännöstä lähti kyllä liikaa ulos ja meinasin et tulee pituudesta ohi.. ja sit muurin valssi ihan vee itun myöhässä kun oli vähän kiirus sinne. =) Loppuradan ohajusvalinto oli se riskitön versio..

Kovaa tuntu et mentiin ja töitä sai tehdä! Pari koirakkoa meni kovempaa ja meillä sijoitus 3. Jaettu selallainen jonkun kelpien kanssa, mutta mitään uusintaa ei käyty - palkitsivat molemmat. Ja sitä toivottua hyppysertiä ei saatu kun osallistujia luokassa oli vain 25. Mutta kaikki ajallaan!Mä oon extra iloinen, että menomme oli niin turvallisen oloista kuin Himon kohdalla voi olla. Yhtään rimaa ei tullut alas ja tehtiin kuitenkin loppupelissä suht yhdessä ratoja. Lisää tällaisia päiviä! Turha nipoilu pois.. =)

Videoista KIITOS!! Kollasen Katille!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti