sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Viikkotreeneissä jälleen 8.1

Niin se vaan kolmen viikon paussi viikkotreeneistä on ohi ja arki koitti!

Juhalla oli viikkotreeneissä kiva rata! Ei pelkkää juoksua! =) Sanoinkin tämän hänelle ja hän tokaisi vain, että ei ole mukava koulutettava. Monen matkanteko tyssää jo alussa kepeille ja koulutettavat ei tykkää. Pitäs päästä juoksemaan koko rataa. Voi hyvät hyssykät sanon minä! Ei kauheen rakentavaa! Käydä nyt koulutuksissa jossa pitäisi aina olla niin helppo rata, jonka pääsee  juoksemaan heti kättelyssä nollilla läpi - on hyvä mieli joo, mutta opittiinko siellä KOULUTUKSESSA mitään??!! Kehityttiinkö?! Jotta kehitystä tulee on pakko poistua mukavuusalueelta!!

Me tehtiin kanssa alussa vähän hommia!  Koira oli aika kiekoilla, mutta kyllä ne kepit alko sieltä sitten löytymään. =)

Tästä jatko menikin esteelle 11 saakka mallikkaasti. Juha kehui 7:lle tekemääni valssia ja se kyllä tuntukin hyvältä! Kerkesin jarrutamaan koiraa ja tämän olin kyllä niin aivosopukoissani päättänytkin! =) Juha kyllä ylisti taas tekemisemme osalta koko tota pätkääkin. Kiva kun tulee edes sellaisia wohoo- pätkiä. Kaitpa se joku kaunis päivä muuttuu wohoo-kokonaisuudeksi! =)
Tota kohtaa ei sitteen enään otettukaan missään vaiheessa uusiksi.
A.ta lähdettäessä "suoralla" josta putkeen 14 mä halusin viedä pakkovalssilla. En putkeen vedolla, koska sillä kertoisin koiralle käännöksestä putkesta ylöspäin. Kerroin tämän toki Juhallekin ja siitä sitten juteltiin tovi. Hän sanoi että joo kääntyyhän ne ylöspäin mutta kerkeet kyllä ohjaamaan jatkon.. Joo, mutta kun kyse on loogisuudesta koiralle. Tahdon, että se voi luottaa siihen mitä siltä milloinkin pyydän! Pakkovalssilla sitten mentiin. =) Sinne kyllä kerkes hyvin, mutta koiran oli niin kovasta vauhdista vaikea kääntyä ns. normilla pakkovalssilla putkeen. Käänty oikiseen suuntaan mutta sujahti putken pään ohi. Ja tässä kun tullaan taas siihen loogisuuteen ja pohditaan asioita niin Juhalta tuli todella hyvää pointtia! Hän kyttää näissä aina vastaista kättä ohjaavana kätenä ja vastasta jalkaa. Ei siis käänny normi pakkovalsiin ja kyllähän taas toimi! Onhan se koiralle huikea ero kääntyä siivekkeen kupeessa hypylle ns. normi pakkovalssilla kun siivekkeen leveyss on se 50cm. Putken "leveys" eli sen reuna on 2 cm? Tarvitaan voimakkaammin kääntävää elementtiä! Putken suun leveys kokonaisuudessa lienee nippa nappa sama kuin siivekkeen leveys johon koira on siis tottunut ns. normi pakkovalssissa! Ei ihme että kurvaa ohi!
Oman tekemisen muuttamisella alko homma heti pelittääs. Keinulle meno oli ok, tehtiin leijeröiden.. A.n vieressä olevalle hypylle takaakierto meni hyvin.. mutta taisin saada koiran 18 väärälle puolelle persjätön mukana.. =) 19 käänös ok, puomi ok! 21 tein pakkovalssilla. Pikkusen jäin kyydistä suoralla enkö kerennyt kunnolla jarraamaan esteelle 26 ja tämän kyllä lensikin! =( Suhinajarrulla ollut mitään tehoa! Mutta eipä tuota olla treenattukaan! Treeniin vaan sekin, että vaikka mä oon kaukana pitää mun jarrailiuihin regoida!
Alun kepeille viennistä Juha sano, että juuri kukaan ei ole onnistunut samaan koiraa sinne oikein  tehden kolmoselle valssin ja ohjaamalla koiran vasemmalla kädellä vetäen kepeille, ohi putken suun. Kysyin oliko tuo haaste? =) Kokeilin ja ei ollut mitään ongelmaa! Juha tokasi: niin no, se on sinne mennyt jo ja tietää homman! =D

Oheessa videota treenistä. Aika pien pätkä. Mun luotto videoija - Canon Ixus 300 HS pokkarini zoom on alkanut reistailla ja aina kun sillä zoomaa se sammuu. =( Eli kuvaajalla oli hiukan ongelmia aparaatin kanssa. Mutta jatkossa tiedän että ei saa zoomailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti