lauantai 24. tammikuuta 2015

Isoja sanoja! 22.1

Viikkoreenilöt meni meillä taas vaihteeksi hyvin! Mun huki oli suorittaa ryhmän 4 koirakosta vikana ja sopii mulle paremmin kuin ekana meno. Mä meen aina joko ekana tai vikana, ryhmän kaikki muut koirat on medejä. Juhalla oli käytössä mun suunnittelema rata jota oli muokannut hiukan. Rata oli vauhdikas, suoritettavissa oleva kisanomainen rata.

Kysyin radasta muutamasta kohden, että kuinka vien - kohdat mitkä hiukan mietitytti. Eli keppien jälkeinen elämä. Halusin mennä vastaanottamaan muurin taa ja Juha vahvisti, että ok! =) Toinen oli, että halusin mennä valssaamaan 10-11 väliin, tämäkin ok!
Ja eiku hommiin... Hyvällä pössiksellä liikkeelle ja nollaa tehtiin esteelle 25 saakka! Wohoo! 26:lle en enää saanut koiraa takaakieroon kun seisotin keinulla aika kauan (jonka suoritus oli muuten TÄYDELLINEN!) - rytmi katos!

Noottia tuli lopun löysyydestä, muuten kehuja! =) Sit piti lähtee kokeilemaan uudestaan. =o
Päästiin vain puomin loppuu missä koira vapautti itsensä ilman lupaa *murr**
Uudestaan alkuun.. nyt päästiin muurille saakka jossa karautti täysin jarrusta läpi ja selän taa... Juha käski muuttamaan ohjauksen puolivalssin omaiseksi. Ja minähän teen työtä käskettyä ja jälleen palattiin alkuun yrittämään sitä toista nolla rataa. Tai no toista ja toista "nollaa" kun eihän se ekakaan loppuun asti kantanut!
Nyt päästiin sit tokavikalle esteelle saakka nollilla kun meitsi hyyty tyystin. =( Ei vaan jaksanut enään ja siitäkös taas sain kuulla. Mutta oikeesti ei voinu mitään - mun on ollut tän viikon ihan "tuskaa" polkee töistäkin himaan fillarilla, kun jalat on ja itseasiassa koko kroppa tuntunut todella tukkoselta! Hengästyn oudon helposti ja syke nousee pienestä... Tarttis varmaan venytellä ja heittää enemmän palauttavia kävelylenkkejä, kun onhan ton elukan kanssa kirmailu aika intervallityyppistä.Kävelyllä käydään kyllä mutta eneimmäkseen metsässä. Tarttis varmaan tasamaalenkkejä...

Toka toka rata oli kaikkea muuta kuin nätti.. Oli omaa söhellystä ja koira veti putken ulostulolla körsät ja karautti muurin palikat sen jälkeen lahjakkaasti alas.. Keinun ennakoi nyt vinoon..

Video kertoo taas muutenkin itselle karua kertomaa - lentoratoja, myöhäsiä ohjauksia jne.. Mä en voi sille mitään että oon niin kauhen kriittinen omaa tekemistä kohtaan! (ja toki koirallekin on vaateensa!)
Joo-o, olihan noi edes tohon asti nollia! Ylitti kisaradan mitat ja tehtiin yhdessä, taistelin, onnistuttiin jne... Mutta parantamisen varaa on paljon! =)

Juha kehui meitä kovasti setin jälkeen: Ihan huipputason menoa! Ei kalpene esim: yhtään perjantain valmennusryhmän menosta ja nimesi ketä siellä on... No huh huh, mitä nimiä! Kiitos vaan kauniista sanoista, mutta kyllä meillä on noiden koirakoiden suoritustasolle vielä kovasti matkaa! Ja tää ei nyt oo mitään vaatimattomuus leikkiä multa!! Mä en vaan osaa ottaa kehuja vastaan!! Mulla on itellä niin kauhian korkeet kriteerit omaan tekemiseeni ja siellä ei olla vielä likimainkaan!
Puhuttiin myös että suoritusvarmuus on toki se mitä kaivataan, nyt on niin kovin ailahtelevaa. Ja sanoin että tulokset olis varmaan ihan toista luokkaa jos olis joku aina sanomassa että tee näin ja näin. Nyt tulee "turhia" virheitä sen takia, kun en vielä tunne koiraani, en osaa tehdä radoille oikeita valintoja jolloin on tämä epävarmuus-aspekti tekemisessä. Mutta niin valitettavaa kun se on  - virheistä oppii parhaiten! -  =)

Sit vielä yksi juttu taas treenaamisesta. Mitä tänään opetin koiralleni tai opin itse? Mikä oli treenini tavoite? Oliko sitä?
Oikeestaan oli - löytää se hyvä pössis täälläkin ja saada niitä onnistuneita kokonaisuuksia. Rataa lähettiin "tappamaan" -> hakemaan sitä nollaa.
Jälkiviisaana voin sanoa, että olis pitänyt ottaa se keppien jälkeinen tilanne yksittäin ja vaatia jarruttamaan ja palkata siitä. Mutta toi on varmasti sitä mitä koira tekee kisoissa ja niihin on vaan totuttava. Toki sitä tulee kouluttaa kuuliaisemmaksi!! Ja pyrkiä "vähän" pienempiin liitoratoihin! =)
Usein näissä viikkokoulutuksissa jää toi koiran kouluttaminen / opettaminen ihan toisarvoiseksi - yrittää vaan suorittaa ja suorittaa itse... suoriutua radasta..  =( Onneksi multa taitaa tulle edes aika hyvin noita suullisia kehuja koiralle siinä tekemisen tiimellyksessä jos tekee hyviä käännöksiä tms..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti