sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Into Vapun hyppykurssilla 14-15.5

Into osallistui Vapun hyppykurssille, perussellaiselle joka oli siis kaksipäiväinen. Tai siis oikeesti on kolmepäiväinen kun vika osio -> kääntyminen on 18.6. Joo-o SM-kisojen aikaan! =(

Mieleenpainuvin kommentti oli Vapulta "epämääräisestä olemuksestaan huolimatta se hyppää ja käyttää itseään hyvin". Epämääräisyydellä hän ilmeisestikin tarkoitti Inton "isohkoa" etupäätä...ja kirjaimellisesti päätä. =)

Ekaksi setpointtia 1 rimalla 4 toistoa, rima nousi varmaan johku 30-35 cm:iin. Sit okserina niin, että ekan riman tilalla oli speedbomb. Videolta ei ehkä mikään kaunein hyppy toi eka. Toka oli jo ok. Kolmas katastrofi, laskeutu täysin takariman päälle. Näihin hyppyihinhän lähdetään sitten ihan vauhditta istumasta...Seuraavaksi takarima muutettiin ristikoksi. Tosin kun aika tuli hypätä Into pomppasi vain askelmerkin yli ja alko haistelemaan. Että sen varran tollaiset yhden hypyn treenit kiinnostivat. =)No, mun piti täysiä lähteä pinkomaan karkuun... Koira aika hyvin perään ja palkka! Ja eikun takas hypylle..nyt hää sit varasti hypylle, mut siihen lopetettiin. Kakki noi toistot tehtiin kutsuna.

Sit tuli pitkähkö tauko jonka jälkeen oli vuorossa perussarja..5 hyppyä tasaisilla esteväleillä. Kolme toistoa ja ilmeisesti ihan ok. Videolta keskimmäisessä toistossa näkyy kuinka joutuu vikassa välissä korjaamaan menoaan. Ei rytmi pitänyt loppuun saakka. Nää tein lähettämällä ja sain palautetta koiran liiasta peräpään asettelusta. =) Seisten Into sarjaan lähti.

Sunnuntain eka harjotus oli kasvava sarja, eli esteväli pitenee väli väliltä, 5 hyppyä. Lähettämällä meni ja ei askelmerkistä kiinni lähtien (näin ei ole tarkoitus tehdä!). Tuli enemmän vauhtia.
Aika matalana paineli mennä, rimoja ei ollut, pelkät speedbombit. Kaksi toistoa ja se oli siinä.
Seuraavaksi etäisyyden hahmoitus harjoitus. 4 hyppyä ja vika väli muuttuu aina, jokaiselle toistolle. Viikassa rima muissa bomberit. Ekalla kerralla vika väli tuli Intolle ihan yllätyksenä. Oikein teki kun reagoi ja hyppäsi, vielä rimaa tiputtamatta mutta nättiä se ei ollut. Mutta nämä on juuri näiden harjoitusten tarkoitus /opetus. Katso eteesi, määrittele väli ja korkeus suorita este turvallisesti oikein... nämä kärjistetysti minun sanoin. Toka suoritus malttamaton, ponnisti vikalle sairaan kaukaa. Vti liian matalana ja välinpitämättömänä. Bombereiden tialle laitettiin poikittaiset rimat. Vika edelleen normisti. Nyt hyvin, mutta vikalle aika pitkältä ponnistus edelleen. Vika toisto kasvavalla välillä hyvin, hahmotti väliä ja lisäsi laukka-askeleita. Vikaa väliä taas lyhemmäksi ja bomberit alkupäähän. Vika väliin kunnon loikka... Ponnisti kaukaa. Sit se harjotus jätettiin siihen. Vappu päätti että Into kokeilee yhtä toistä sarjaa vielä. Auttaa keksittymään ja opettaa vaimentamaan alastuloja. Askelmerkki...ristikko...okseri...pysty...pysty..meillä vikat vain yhdellä poikittaisella rimalla. Nyt veti hyvin! Vappukin totesi, että Into tarvii harjoitukseen haastetta jotta malttaa toimia ajatuksella! Se homma oli siinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti