tiistai 31. toukokuuta 2011

Into ja Hugo epistelemässä 30.5

Hugo veti vaan mölliradan kisan ulkopuolisena, kun on kolmosluokan koira. Tosi hyvällä draivilla ja vauhdilla, puhtaasti.
Into osallistui mölliluokkaan ja ns. 1 tason luokkaan. Pettymus oli että molemmat radat oli tehty kauhiaan sumppuun vaikka kenttää olisi ollut muille jakaa. Tämä treeni ei palvellut ollenkaan sitä mitä tultiin hakemaan. Möllirata oli kuitenkin asiallisempi. Esteet oli loogisessa järjestyksessä koiralle. Varsinkin kun on nuori koira kyseessä joka vasta treenailee eri paikoissa aksan tekemistä ja mukana oloa. Saatin kielto yheltä hypyltä kait (otti sen kumminkin mutta pienen "pysähdyksen" jälkeen), hidastin omaa menoa liian voimakkasti kun oli varmaan n. 135 asteen kulma käänyttävä takasinpäin ns. tulosuuntaan A.lle ja sillä yritin pienentää koiran hyppyä. A.n tuli "nätisti" läpi =(, palautin ja Inton suoritus aiheutti yleisössä kohahduksen nauruun ja taputukset. =)
Toi tarttis saada korjattua, ihan oikeesti!!! Mun pitää saada se tulemaan alemmas kunnolla ennen kuin rupeaa tekemään "ota"-asentoa.Toka rata oli ihan perseestä jos suoraan sanon! Ei todellakaan ykkösluokan tasoa! Ne on suoraan luukusta, loogisesti seuraava este koiralle nenän edessä ja suoria kepeille menoja. Tää oli hiukan muuta!Puomin suoritti tällä radalla edellisen tapaan hyvin. Nuo epäloogiset kohdat meni vituralleen - yhdeltä hypyltä putkeen (meni pitkälle putken taa) ja sit kepeille meno (paineli avon sijaan umpikulman puolelle). Kepeiltä irtos vähän pitkälle ja kävi putken sijaan nappaamassa yhden hypyn. =) Estevälit oli aika lyhyitä, tässä voi olla yksi syy ja mun ohjaus tietty...
A:n tuli taas läpi -palautin! =( P-haun renkaan otti hyvin loppusuoralla ja selllasta Into ei ole ennen nähnytkään saatikka suorittanut. WAU!

Kävin siis Inton osalta näistä epiksistä vain hakemassa tavallaan paskan mielen ja epävarmuutta. =) Paskan mielen ei noiden mokien takia (nyt tiietään mitä treenataan) vaan sen tähden, että ylipäätään menin ja kävi niinkuin kävi, eli radat ei palvelleet meitä tällähetkellä. Ja sit en uskaltanut näköjään tehdä mitään kunnon ohjauksia vaan olin epäreilu koiralle tekemällä tollasia varovaisia ratkasuja. Sit vielä lähdöissä olisin ihan hyvin voinut (=olisi pitänyt!) kunnolla vaatia väliin tulon ja palkata siitä, enkä tyytyä sen omaan ratkasuun tulla sivulle ja sit lähteä radalle.
No, mutta siperia opettaa, ens kerralla olen ehdottomasti viisaampi! Ja taidan vältellä epiksiä (paitsi omia) kun noista radoista ei koskaan tiiä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti