lauantai 18. huhtikuuta 2015

Poissa mukavuusalueelta! 16.4

Päätin, että viimeviikkoisen kaltaista huuhaa aksaa ei tällä viikolla tehdä ja poimin myös radasta juttuja mitä haluan missäkin treenata. mm. leikkaus 8:lle! Vähän toisin taas kävi, mutta ei onneksi pahasti. =) Vaikkakin näihin sais olla ihan nollatoleranssi!

Alussa mun ei pitänyt A.n jälkeen yhtä hyppyä leijeiröidä, mutta se tuli vaan itsestään.. tuloksena se, että koira joka ottaa aina lähimmän seuraavan esteen nappasi siitä sitten väärän. Me ei taideta olla edes treenattu paljon leijeröintejä! Kepeillä ehkä.

Otin uusiksi ilman leijeröintiä ja nappasi silti sitten hypyn mun seläntakaa... sain toki onnistumaan kun jatkettiin sitten siitä A.lta hommaa, juosten seuraavaa pätkää 6 kertaa! Ei siksi etteikö se olisi onnistunut vaan Juha halusi sen nopeammaksi. Mutta kun tuo koira ei käänny niin se ei käänny! Alussa pätkän aika oli 4.8jotain ja vikalla sitten lisättynä 10:lle vastakäännös aika oli jotain 4,65. Gaiat sun muut oli kuulemma vetäneet 6,63 jos oikein muistan. Musta se vikakaan ei ollut sen parempi kuin yksikään muu yritys! Vittumaiset kulmat esteissä ja lentoradat on mitkä on! =)

Tänään kaikki rimat oli 65 cm:ssä - nyt treenataan heti näin! Muutama tuli alas ja palautetta annoin! Nollatoleranssi! =)

Treeniin mahtui myös muutama tilanne, kun tuntui, että koira tuli todella nopeesti tilanteisiin - täysin yllättäen! Oudon yllättäen!
Pohdin kotimatkalla asiaa ja mieleen muistui eräät kisat Leevin kanssa Jäkessä vuosia sitten - mulla oli aurinkolasit päässä jossa on hyvin leveät sangat ja näytti, että koira jätti kepit kesken. Uusin ja tulikin hyl! Koira oli pujotellut oikein, mutta mä en nähnyt!
Tänään mulla oli mun uudet lasit päässä ja niissä on umpinaiset hyvinkin leveät sangat...
Testasin himassa peilin edessä: seisten sivusuunnassa peiliin nähden ja katsoin näinkö itseni sivusilmällä peilistä, EN! Vahnat lasit päähän ja kummasti näky! Uskon että tässä on syy! Koska ne oli hyvin oudot tilanteet - yht'äkkiä se koira vaan oli siinä! =)
Kisaan siis ainakin vanhoissa kakkuloissa!

Paikkapaikoin treenistä jäi taas sohlaamisen maku! Rata oli "vaikee" ja selkeesti hiukan toisenlaista mitä Juhalla on tässä viimeaikoina ollut. Sanoinkin hänelle että lisää tällaisia, ehdottomasti! Me tarvitaan vääntötreeniä ja muuten siinä ei kehity kuin tekemällä &  poistumalla mukavuusalueelta. Vaikka hirmu hyvä mieli ei niistä treeneistä jääkään! =)

VIDEO
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti