maanantai 6. huhtikuuta 2015

Avoa läpi 4.4

Porvoossa käytiin tokottelemassa - Nilla katso ja käskytti meille avon läpi. Helpotti taas omaa ymmärrystä, mutta Hippis oli aivan kuutamolla (taas). Koulutin Nillalle ja Sallylle ensin aksaa ja syy miksi mentiin tässä järkässä oli se, että oli hallissa harjotus/esteet esillä valmiina. Hippiksen otin demokoiraksi kerran - eli teki yhtä hyppyä about 3 kertaa. Muuten ootteli Hugon, Leevin ja Markon kanssa siinä "aulassa". Ja ootti kyllä äärimmäisen nätisti!! Mutta sit kun oma tokosetti koitti, se rassukka ei vaan pystynyt keskittymään. Esteet toki siirrettiin sivuun, mutta ne oli siellä sivulla...

Seuraaminen oli tosi huono, samanlaista kuin kerran omalla hallilla, kun esteet vaan veti.
Ja koirassa näkyi sekin että häiriöihin reagoinnista on kielletty. Mutta omat silmät aukes taas lisää tässäkin suhteessa - tajusin kuin Himon kanssa on edettävä. Ja varmaan kaikkien koirien, mutta tässä tokossa mulla tää lamppu syttyilee vähän hitaammin. =) Eli joo, toki kielletään häiriöön reagoinnista, mutta jos ei heti korjaa kunnon kontaktiseuruuseen on autettava!! Jotta päästään nopeesti haluttuun lopputulokseen ja palkkaukseen!
En tiiä tajuutteko, mutta pääasia et ite tajuun mitä tarkotan! =D

Jäävät ok, ainut että seisomaan jäämisessä ennakoi perusasennon ennen käskyä ja tästä palaute. Uusinta otto ja treenimuistioon olla ottamatta sitä tässä perusasentoon. Niinkuin aikoinaan hypyn jälkeisen perusasennonkin kanssa oli!

Luoksetulon stopissa Nilla sano, että säännöt sanoo merkin olevan käskynantopaikka. Toki koira saisi sodella sähäkkään sitten pysähtyäkin, mutta ei ole rike jos ohi tulee.. eli ei kuulu ns. merkille pysähtyä tai kyllä sit joutuu ohjaaja ennakoimaan ja "rikkomaan" sääntöjä.

Nouto oli suht ok. Toki toi kapulan heitto pitkälle aiheuttaa Himolle tietynlaista "kiihkoa", eli pitää sitä leikkinä. Mutta lähtee kovaa ja tuo hyvin. Himpun dyykkas kapulaan.. Sit treenailtiin muutamalla tavalla hommaa ja näytin kuin oon Heidin vinkeillä sitä tehnyt ja jutut oli hyviä. Nilla kannusti jatkamaan näillä sekä sitä heiton jälkeistä luopumista. Eli ei kapulalle lainkaan van palkkaus.

Hypyssä typykkä oli ihan sekasin. Huoh! En tiiä mikä aivopieru oli. Ei käyny istumaan lainkaan - teki vaan sitkeesti niinku alossa. Piti kiljua "istu", mut ei... =D Teki jos jonkinmoista suoritusta.. kääntymistreeni, ai ei vai? Jotain muuta? Kerro kyl mä teen tai arvon jos ei muuta..
Loppujen lopuksi oli vaihdettava esteen paikkaa ja autettava koira hypyn yli kädellä ja siinä kädestä pitäen istumaan. Sit hää tajus, mutta alko jostain kumman syystä kääntymään hypyssä tyystin eri suuntaan kuin ikinä aiemmin. =)

Kaukoihin saatiin hyvää vinkkiä! Ne se tekee, mutta sillä sekatekniikalla. Nyt panostetaan siihen,että takajalat pysyy paikoillaan ja sitä treenataan tulevaisuudessa näin:

Painot varpuleitten päällä. =) Alussa oli kaveri vähän hämillään, mutta kyllä se tästä. Maahan ja ylös Himo menee hyvin takajalat paikallaan, mutta istumaan nousussa ottaa pyllyn alleen etujalkojen tykö.

Hyvä treenipäivä ja paljo taas uusia eväitä. Vaikkakin mikää wohoo fiilis ei jäänyt kun koira oli tilassa missä oli, mutta siitä saan vaan syttää itteeni. Tarjoan sille liikaa haastetta ja vaadetta. Mutta oppia ikä kaikki. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti