sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

"Kisanomainen" 26.4

Tokoa siis, kisanomainen treeni (avo). Omalla kentällä, sateessa...

1) Alotus seuruulla joka oli aika paskaa, kun otin koiran suoraan autosta ja hommiin.

Ihan aluksi annoin Tuirelle kapulan ja hän vei sen hypyn luo oottelemaan ja huomasin sen häiritsevän Himoa... Se tiesi tasan tarkkaa missä kapula oli ja kun kehuin koiraa seuruun loputtua, se oli kovasti lähdössä kapulalle.

2) Sitten liikkeestä maahanmeno ja sattuipa juttu mikä voi sattua kokeessakin! Tuire käskytti mulle liikkeen "liikkeestä maahanmeno" ja kun oltiin jo liikkeessä mulla tuli pläkäri, että mikä liike kyseessä - siis kumpi jäävistä. =) Keskittymistä!
Itse liike oli sitten hyvä, kun otettiin homma uusiksi.

3) Liikkeestä seisominen niinikään hyvä! Tuire kun sanoi "käsky", mun palattua koiran luo, odotin tarkotuksella tovin ennen kuin sanoin "sivu" halusin nähdä ennakoiko. Ei ennakoinut vaan toimi loistavasti!

4) Luoksetulon stoppi hyvin tavanomainen. Ei terävä.

5) Kaukot oli todella hyvät! Piti perseen paikoillaan! Jes!

6) Hyppy oli hyvä! Nyt sanoin vain "sivu" ja siitä hyppylupa "hyppy".

7) Noudossa katkasin ekan kapulan noston, kun dyykkasi sinne. Palasi hyvin omatoimisesti mun sivulle ja homma otettiin uusiksi. Parempi!

Otin sit vielä tän jälkeen noudon niin, että joutu hakee kapulan törpön takaa.

Ihan lopuksi otin paikkamakuuta. Tuskin kolmea minuuttia, mutta jätin koiran keskelle kenttää yksin maate ja menin kontin taa piiloon kuikkimaan. Siellä se makasi tiukasti ja hiukan pälyili, että mihin se mamma meni. =) Mutta kiltisti ootteli. Palattuani koiran vierelle kehuin että "hieno odota" ja "sivu" - ei noussu ekalla käskyllä. =o Annoin toisen ja ok!


Ihan ihan loppuun vielä aksaläksyjä:

Puomia mä sen lopussa paikoillaan seisten - teki samat kuin perjantaina treeneissä. YÖK! Pyysin pois..
Otettiin uusiksi - ei parannusta... pyysin pois! Kolmas kerta jossa käskytin "kiipeemään, mene mene, kiipeemään" ja avot tuli vauhdilla loppuun. Vapautus ja bileet! =) Eli ei kässää kun mä jökötän paikallani jossakin palkka kädessä venailemassa.  Tarvii ton "mene, mene" käskytyksen.

Toinen versio oli itsenäisesti loppuun meno. Ei mitään ongelmaa! Mutta tässä mä käskytän näköjään automaattisesti tyyliin "kiipeemään, mene mene, kiipeemään".

Kolmas versio sivuirti olo. Ei ongelmaa! Loisto koiruli!! =)

Huomenna olis tarkotus käydä kanssa läksyilemässä - kuurilla mennään.
En tosin tiedä vielä mitä läksyistä tehdään... Riippu ilmasta, halli vaiko kenttä ja mun jaksamustasosta. Sekä koiraa en haluaisi hypyillä kauheesti rassata. Eli vois olla putkista käteen tuloa ansat välttäen tms?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti