sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Parempaan suuntaan! 5.10

Kaikin puolin, vaikkakin kisoissa jatkettiin pääsääntöisesti linjalla jotain pientä! =)
Tänään siis oltiin Janakkalassa Luomalan Henrin radoilla ja luukutuslinja sai jatkoa. Oheessa radat, mun pikatekeleinä:Me startattiin Himon kanssa ekana ja järjestely sopi meille kuin nenä päähän! Ja sain ihan rauhassa haeskella koirankin autosta ja Janakkalassa on kiva kun auton saa niin lähellekin!

Nyt muuten hokasin et mua ei edes jännittänyt (taaskaan). Ekalle radalle päätin, että jätän koiraa A.lla niin että kävelen vastaanottamaan sen hypyn 10 taakse ja tämän myös tein! Puomilla pidin myös aika kauan ja käpöttelin pituuden kupeeseen rytmittämään hypyn ja se yllättäen toimi! Himo teki nätin pienen hypyn ja kaarteen seuraavalle hypylle! Sit rynni kepeille sisään ja törmäili ikävän näköisesti tokaan jne keppeihin, mutta sai rytmistä kiinni ja pujotteli puhtaasti. Tältä radalta NOLLA ja eka LUVA! =) Sijoitus oli toinen 4,06 etenemällä.

Tokalla radalla haki alussa kepit todella hienosti!! Mä rytmitin vaan pituudelle ja koiralle oli täysin selvää pässin lihaa mihin! En kerennyt edes kepakkoja käskyttää kun oli jo varmaan siellä! Kattelin hoo moilasena ja sit juolahti mieleen et ei saatana mun piti mennä persjättöön keppien jälkeen. =D Tässä ei kuitenkaan onkhelmaa - valssi esteelle 5. Puomin meni ihan saakutin kovaa ja kyllä koveni mun käskytyskin! Tais myös tulla liian nopea vapautus! =( Vastakäännös 7 ja leikkaus putken jälkeiselle hypylle. Tästä muistan vaan nähneeni koira levällään olleet takajat kun se lensi kohti A:ta siitä leikkauksesta ja niin lensi A.kin. =o
Sen tuli sitten niin kovaa, että ei pysähtynyt asentoon vaan maahan. Mielessä kerkesi käydä "nolla alla", en palauta ja toivottavasti ei palaa ite. Hätänen putkeen lähetys ja kosto heti kohta! Esteestä 14 ohi - käänty putken suuntaan, kun olin jäljessä ja lähin jo rytmittämään / kääntymään olettaen tyystin, että meneehän se edessään näkemän. Sain karjastua , että ei ottanut putkea ja sain sit vielä oikeelle hypyllekin ja jatkettiin...sit menikin suoran putken jälkeinen este vissiin koirulilla kokonaan nurin... Tältä radalta kymppi etenemällä 4,43.
Mitähän noi etenemälukemat olis kun kaikki menis nappiin?

Vikalla radalla menin aika lähelle kolmosta jo valssailemaan, jonka paukutti kivasti läpi. Itellä taas maltti puuttu - en vaatinu tarpeeksi! Sit kun rupeet kalastelemaan valssista, jäät kuin tikku paskaan jatkosta! Kerkesin jotenkin kait kertomaan 6 käännöksen ja koira käänty suht hyvin kohti keppejä, meni oikein sisään, mutta sitten kolmoseen! Vittu ja murr!! Koiralla on vastuu näissä hommissa! Okei, oisin toki voinu siinä itte rytmittää kans liikkeellä enkä ryykää, mutta...!! Meillä menee periaatteessa todella kivasti nuo radat, mutta sitten sinne mahtuu aina jokin tällainen.. Toi oli musta ihan koiran juttu ja se keskimmäisen radan suoran putken jälkeinen esteen kaato! Mä otan täyden vastuun sen yhden esteen ohituksesta! =) Mutta kaitpa kun näin äärirajoilla mennään kaikkea sattuu!
Mutta palataanpa hyppärin loppuosaan: kepeillä heti palaute koiralle ja koko kepit uusiksi, jonka jälkeen meno oli äärimmäisen mallikasta!! Siksi tuo pikku kämmi ehkä jopa harmitti hiukan. =) Ja onhan noita kepakkomokia jo tullut ihan tarpeeksi!
Tutustuin kohtaan 14-16 sekä valssaten että  rytmittämällä esteille 14 ja 15 ja leikkaus 16. Jälkimmäinen tuntu hyvältä ajatukselta, että koira ei lähde kuuta kiertävälle radalla ja se toimi kyllä oikeesti radallakin hyvin. Se oli kyllä sellanen varmisteluvaihtis... =(  Mutta mä en luota noihin valsseihin lähtöön - treenin alle!
Ko. radalla etenemä myös 4,43, keppimokalla ja rauhottelulla. 

Yhtään pelkkää rimaa ei tullut alas, se esteen kaato oli oma juttunsa.

Hyvä ja kiva päivä!! Nyt mä oon vaan taas päätösvaikeuksien edessä! Kisatako vai ei?! Siinä vasta kysymys... En haluis noita startteja ihan sikana, mutta ei me löydetä yhteistä säveltä kuin tekemällä...

Videota ei valitettavasti ole tarjolla, yksin kun olin matkassa. Olis kyl ollu kiva itekin nähdä...

Ainii, ja eilen 4.10 olitiin illalla vielä treenaamassa TOKOA! =) ja yksi kuvio Juhan radasta.


Aksat meni hyvin!! Välistävedot toimi! Tuli suoraan putkeen, eikä hypyn kautta! Tein myös hetken aikaa niin että pyörittiin esteiden välissä käskyttäen tässä näin ja yhtäkään estettä ei saanut ottaa. Käskytys oli alkuun todella kovaa ja koiralla vaikeuksia, mutta lopetettiin pyöriminen, kun käskytys keveni ja koira selkeesti alkoi luopua esteistä.

Tokossa tehtiin seuruuta, paikkamakuuta, kaukoja ja vaikkasta ja mitä! Meni todella kivasti ja sitämyöden kaikilla oli kivaa ja hubaa! =) Kapulan noutoa tehtiin uusilla saaduilla vinkeillä, eli niin että kapula oli pituuden sivutolpan vieressä kiinni, niin näin siihen ei päässyt dyykkaamaan tassuilla ja rouhasemaan kiinni. Ja myös niin,  että jätin kapulan koiran ja mun väliin, josta joutu ns. vahditta tuomaan sen mulle. Toimi!
Keskitolpan vauhdikkaasti keirrosta tein sivulletuloa, seis tai istu tai käy- käskytystä. Oli siisti ilta!!

1 kommentti: