lauantai 11. lokakuuta 2014

2 x huippistreenit!

Torstaina Juhalla normisti treenaamassa ja mulla oli joku ihme zen-fiilis päällä..päättävinen mutta rauhallinen!
Meijän treenit meni ihan superisti! Treenin jälkeen oli olo kuin ei olisi treenannut ollenkaan. Hiki toki oli, mutta taistella ei ollut tarvinnut ollenkaan. Minnakin sano alussa että hänelle jäi vaikutelma kuin Himo olisi mennyt vähän käkkä päällä - sanoin että paskan lati sillä oli aivot mukana. Juha sanoi samaa ja sanoi myös että tuollainen sen tulisi olla. Keskittynyt ja kuuliainen!
Ennen treeniä tein esteiden välissä pyöriskelyä ja tässä mäin- käskyttelyä. Namissa ja kädessä tuli pysyä - yhtään estettä ei oteta itekseen. Jonkun tosin siinä napsi ja silmissä oli palo, mutta mä annoin palautetta ja viesti meni perille. Vien ton myös aika pitkälle huijaamalla että ohjaakin johonkin ja sit kiljasen tässä näin... En tiedä oliko tällä alotukselle vaikutusta itse treeniin?!

Oheessa video...

Koira reagoi todella hyvin käännöksissä, ainut mitä hinkattiin oli keppien loppuun pujottelu. Tänään ei jostain kumman syystä kestänyt taakse jättäytymistä - ennakoi kovasti mun perään. Treeniin! Ja sit seuraava mitä työstettiin oli mun oma liikkuminen/rytmistys jotta kerkesin tönästä koiran yhdelle hypylle.

Treenin jälkeen oli oikeesti tosi outo fiilis - ihan kun ei olis ees treenannu..kaikki suju liian hyvin! =)

                            ***************************************************

Perjantaina olikin sitten vuorossa Timon treenit. Hiukan ajatuksisa pyöri, että eilinen oli hetken huumaa ja tänään taas räyhätään. Kerroinkin Timolle eilisestä fiiliksestä...
Mutta yllätys yllätys, koira jatkoi ihan samalla linjalla kuin eilenkin. Mä sitten puolestani sössäilin ihan ihme juttuja! =) Kait ton kans vaan menee niin fileissä, että ei välillä tiedosta mitä tekee! =D Se taas jarraili niin nätisti hypyille! =o  Harmi että nyt ei ole videota!! Ja tänäänkin aloitettiin samalla tapaa kuin eilen. Tässä näin esteiden ohituksilla - yhtään ei napannut tänään!

Oheessa kuitenkin rata:


Kakkoselle pakkovalssi-jaakotuksella ja  3-4 väliin valssi.... 4:lle valssi ja 5:lle jaakotus. Wohoon! Elukka toimi kun ajatus! Todella hyvät reagoinnit jarruihin ja hyvät käännökset!!  Ja nythän oon valsseissa ym ottanut tyystin käyttöön vastasen käden - muuttanut sen suhteen ohjaustani täysin ja joutunut joustamaan periaatteistani! =) Mutta toimii - ainakin toistaiseksi! 7.lle niinikään nätti käännös ja leijeröiden 9:ltä 11:sta. Tässä alko sit koirakin mäikäämään ja lato 11 pitkäksi! Sanoin Timolle että en tykkää! Ja ehdotin että jos vaihtaisin ohjauksen niin että meen tekemään 10 vastakäännöksen. Vähän tämä toi hetkeksi hosumista omaan tekemiseen ja koira irtosikin hypylle 5/27 8:lta. En malttanut rytmittää.. korjaantu maltilla! Jälkeen päin tosin tajusin että oisin voinut 10 vastakäännöksessäkin olla maltillisempi - se oli hosuvaa tekemistä. mutta toimi ja oikein meni!
Sit alko mun säätösetti... =) Tein 13 vastakäänöksen ihan täysin tajuamatta sitä ja koirahan tuli sillä luonnolisesti takaisin hypylle 12 eikä irronnut putkeen.  Tää piti ihan normisto "pyörittää". Ajotus oli tosin siinäkin tärkeä putkeen lähetyksen suhteen... Toinen säätö oli että ohjasin koiran 13 väärältä puolelta, eli otti ediste enkä tajunnut täkään itse ollenkaan. =o Kuutamolla.... =( Nukuinkohan siellä välillä?!
15-16 välissä oli ajotus tärkeetä jotta koiran sai putkesta mukaan. Ekalla ponnasi putkesta suoraan esteelle 2/10... siltä etupuolelta. 17 toimi rytmityksella, mutta tässäkin ekayrittämällä meni putkeen kun en käyttänyt vastasta vaan huispasin koiran ns. takaakiertoon. Tutustumisessakin sanoin että 18.sta ei ns. tarvii ohjata vaan sinnehän se menee suoraan ja näinhän se on! 22 irtos hyvin ja kaukaa mikä helpotti tottakai 23 työstämistä itellä ja sisso, että tähänkin koira jarrasi ja teki hyvän käännöksen! 24 putkesta sujauttikin sitten suoraan hypyn ja putken välistä kohti estettä 16. =D KOIRAN MUISTI!! Sinnehän mentiin aiemminkin!  Joutu oikeesti hakee putkelta hyppyä 25 kohden ja se toi hiukan rytmitysvaikeuksia, mutta kun tuli luotto, että se tulee sieltä oikeeseen suuntaan homma pelitti välittömästi.

Hyvä treenin tänäänkin! Älyttömän kiva rata! Koira loisti!! Todella!! Ohjaajan noi töllöilyt olis voinu jäädä tapahtumatta, mutta.. en tiiä mitä oli, mut noloo...
Toi rata toimii kyllä sellasena käännöstreeninä hyvin ja täytyykin varmaan joskus tulevaisuudessa kasailla uudestaan ja muistutella asioita!

Kyllä aksaati on mukaavaa! Kaksinverroin kun kaikki pelittää!=D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti