keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Tokoa 27.7

Illalla kävästiin kentällä vähän tokoilemassa Tuiren ja Kofin kanssa.
Omat treenit tuntu taas olevan mitä oli. Mä en osaa tota tokoa treenata! =)

Metallinoutoa otin - helppoa ja kivaa kun tuntuu että osaa! =)
Ja seuraamista - palkkailin liikkeellelähdöissä kontaktista!
Myös seuruun pakittamista - tarvii sivutuen/ esteen jotta ei poikita. Ihan vain muutamia pakkiaskelia tehtiin.
Ohjatun noudon otin pari kertaa, "merkille" valmiiksi viety koira. Eka toisto paska, ei kuunnellut, mut sit hyvä. Täytyy panostaa yllätyksellisyyteen, koska kisoissa on vain se yksi yritys. Ei voi eka treenaa ja sit ottaa uusix. Toki vaatia voi vasta kun koira oikeesti osaa!
Ruutua tehtiin kanssa, alkuu sohlaten, mutta sit loppuun vielä enemmän sohlaten ja kikkailen ja siellä tuli paras toisto. =) Oltiin jo ns. lopetettu treeni ja höpötettiin ruudun treenamisesta. Täysin viistossa ruudusta! Aloin höpöttää Himolle että "missä ruutu, missä?" "Mene ruutu" ja hänhän meni ja teki niin loistavan ruudun sijoittuen ihan oikiseen paikkaankin ja vieläpä sivusuunnasta mennen etureunasta sisään! Huh huh! Tää on sitä miten mä sanon et koira oppii! Se ajatteli! =)

Kaiken tuon tekemisen välissä otettiin tunnaria...huoh! Mä vihaan sitä liikettä!!!
Kun heitän "oman" metsään hakee ilolla ja nuuskiikin. Kun laitoin kasan matkalle kiusax hiukan sivuun ja koiran nähden heitin "oman" metsään ja sanoin"oma" dyykkas hän kasalle ja jouduin kieltämään... Ohjasin metsään hakemaan oman - toi.
Sit laitoin koiran nähden "oman" kasan "viereen" reilusti sivuun, yksin. Koira näki siis tämän.. Lähetin hakemaan ja hän lähti etsimään sitä metsään, näki että vältteli tilannetatta. Autoin loppujen lopux lähemmäs mutta nappasi kasasta vaan jonkun - kielsin ja huoh.. tää ei edesauta asiaa lainkaan..
Tuirelta tuli vinkkiä ett' pitäs saada noutamaan omaa mistä vaan ansakasan kanssa, niin että se ei ole liian suuria ansa, este tai haaste tekemiselle, mutta olis kuitenkin näkösällä ja sinne ei ikinä mennä napsimaan mitään! Jos en osaa tolle koiralle oettaa aksassa kääntymistä / hypylle kokoamista, niin en kyllä osaa opettaa tätäkään luulen... =(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti