maanantai 20. heinäkuuta 2015

Harmittaa.. 20.7

kun ei osaa lopettaa ajoissa ja treenata suunnitellusti! Turhaa koiran fyysistä rasittamista...
Tänään meni taas treeni ainakin aksan osalta ihan höpöhöpö-osatolle.


Alotimme tokolla, jossa vähän seuruuta ohjatun noudon treenin yhteydessä - huonoa! Keskitty kapuloihin ja muutenkin! Tarvii taas ottaa kuurina tota ja palkata Annan kehoituksen mukaan liikkeelle lähdöistä. Se on totta ja ennenkin todettu, että kontaktin säilyminen liikkeelle lähdöissä on avain asemassa tässä hommassa.

Noudossa kuunteli suht hyvin, mutta Anna teki huomion jonka itsekin sitten seuraavilla toistoilla todistin, että oikeeta lähtee hakemaan nätisti oikealle kaartaen, mutta vasemman hakee kääntymällä eka oikeelle. Mä oon tehnyt näitä sen vähän mitä olen tehnyt, niin ilman keskikapulaa. Anna kehoitti ottamaan sen mukaan ja näin teimme, ja juuri tuossa vasemmalle lähetysessä, kun kääntyykin oikean kautta (siis muuten oman vasempansa =) )  tuo keskikapula on aika näkyvässä roolissa... Täytyy kokeilla saisinko kaartamaan vasemalle kunnolla ja suoraan palkkaamalla mutaman kerran käteen, kun ns. sylkkärinomaisesti lähetyksen teen.

Metallinouto meni omalta osalta leikiksi kun piti siinä nyt sitten koiraa alkaa kuvaamaan samalla. (tyhmää!) Noutihan se...Aksassa meni hinkkaamiseksi, kun aloin kyttäämään käännöksiä ja kaarroksia. Ko.treeniin ei montaa estettä voi laittaa - se oli päivän oppi!! Jos meinaat puuttua kaarroksiin teet treenin muutamalla esteellä, pienessä kuviossa. Ensin palasissa ja sitten nippuun se PIENI kuvio. Mä en noissa treensissä ole ollenkaan oma itseni - tee niinkuin normisti teen vaan kyttään koiraa/kaarroksia, en liiku jne. ja jos toi vedetään suoraan radan yhteyteen ei siitä tuu mitään! Kun en tee lainkaan niin kuin normisti teen. Menee vaan hermo omaan tekemiseen ja tulee turhia sössejä.. koiralle palkkaamattomuutta jne.. muuta tyhmää! Tänään roiski myös rimoja joista annoin palautetta! Oli 65cm ja juurikin takaakierroissa on ongelmia, tulee nyt niin siivekettä nuollen...

Mun täytyy nyt määrätietoisesti alkaa palkata tota koiraa käteen, saada sitä lähemmäs itseäni. Tänäänkin lähti pakkovalssi-jaakotuksesta siivekkeestä varmaan 1,5 m ulospäin flänkkäämään laskeuduttuaan! Ei käy, perkele! Mä niin kaipaan neuvoja noiden käännösten pienemmäksi opettamiseen!! Yhellä esteellä saan toki aikaseksi tulosta kun ei oo niin vireessä ja vauhdeissa, mutta laitetaanpas useampi taikka kisat..

Tän viikon treeni oli tässä! Ainakin aksa siis! To Piiralle ja viikonloppuna kisataan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti