keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

"oma" treeni 29.7

Vitasi sitten lähteä tekemään tunnaria takapihalla...
En tiiä kauan meni, mutta pitkän kaavan mukaan tehtiin ja rautalangasta väännettiin.

Vaihe 1)
Kasa ei omia pihan nurkkaan ja oma sinne tänne  puskiin piiloon - iloisesti koira etsi ja löysi ja toi. =)

Vaihe 2)
Halusin alkaa haastaa koiraa, koska tuo treeni meni todella hyvin. Se ei oma kasa siellä missä äskenkin ja oma johonkin päin pihaa NÄKYVILLE. Iloisesti ja kuumeisesti etsi puskista ja aiemmin olleista paikoista, mutta ei vilassutkaan tai nuuhkassutkaan näkyvillä oleviin kapulouhin! Ei elettäkään että olisi lähtenyt tuomaan omaa. Johtopäätös: koira on oppinut että näkyvillä oleviin ei kosketa! Apuva! Oma kuuppa sauhuamaan mitä seuraavaksi?!

Vaihe 3)
Yritin auttaa omalla sijainnilla ja näytillä, alko napsimaan mitä kapulaa tahansa ja jouduin kieltämään. Tulos paineistuva koira!

Vaihe 4)
Oma lasiin, jotta on joku esine mihin fokusoi.. auttamisen jälkeen hoksi homman ja alko noutaa omaa lasista vaikka oli kasan läheisyydessä tai seassa. =)

Vaihe 5)
Oma lasin viereen tai lasin sivuun pystyyn.. muutama erhe tuli, mutta en sanonut yhtään mitään ja korjasi..Toi omaa!

Vaihe 6)
Kapuloita levällään pihan nurkassa ja nyt omaa sinne sekaan ilman lasia selkeesti erillään. Napsasi alkuun jonkun sieltä täältä, mutta ei lähtenyt tuomaan vaan hylkäsi (enkä siis huomauttanut millään lailla tässä vaiheessa) ja ETSI oman!! =) Wohoo! =) Näki, että oli saanut ajatuksen jyväsestä kiinni!

Vaihe 7)
Kapulat rivissä pihan perällä aidan kupeessa ja oma siellä joukossa. Kolme toistoa taisimme tehdä näin ja halusi hakeutua rivin taakse aina aloittaen oikealta ja ETSI oma joka kerta. Haisteli, käytti nenäänsä ja ajatteli!! En nyt muista nostiko väärää kertaakaan, mutta ina toi oikean! Ja arvatkaa oliko meillä bileet aina onnistumisten jälkeen.
Spädäm! =)

Nyt saa tää juttu levätä muutaman päivän! En uskalla ihan heti ottaa! Ja nyt tehdään sitä tuolla omalla takapihallakin vain, sit siirrytään etupihalle jne...
Toivottavasti pysyy nyt tolla mallilla edes! Ja jos tuntuu ettei hoksi, niin alsihommaan palataan sit. Mitään piiloleikkejä ei enään tehdä!

Mutta kyllä tuo koira haastaa mua näissä koulutustilanteissa, perkele! =)
Mutta olen myös oppinut näkemäään siitä koska se oppii ja koska ei, ja koska se oppii sitä mitä mä haluun. Harmi vaan kun mennään kuiteskin vähän kantapään kautta aina nää hommat. Ihan vielä en ole niin kehittynyt että mulla olis heti kättelyssä tolle koiralle sopiva metodi mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti