tiistai 14. heinäkuuta 2015

Avokulmasta erotteluun.. 14.7

Aamusella jatkamaan proggista avokulma... Se ei kyllä tänään tuntunut olevan millään muotoa ongelma vaan ihan oikeaksi ongelmaksi muodostui keppivetoisuus. =) Putki-keppi erottelu oli ihan utopiaa tolle koiralle! Kepit veti käskyllä millä hyvänsä - niinpä treeni muuttuikin lennossa enemmän erottelutreeniksi.


Tästä aloitettiin ja tehtiin siis ilman esteitä 3 ja 4. Toki puolenvaihdoin tein ja ohjasin koiran kepeille ollen pituuden molemmilla puolilla. Mutta siis avokulma taihi putkiansa (joka oli huomattavasti piirrosta lähempänä!) ei ollut ongelma! Alkuun toki mulla oli verkko avokulmassa, koska yhtään virhettä en halua! Mutta ajatuksiin humpsahtikin yritys sekoittaa koiran päätä ohjaamalla se välillä putkeen ja sit taas kepeille, niin siinäpä tuli uusi ongelmamme julki - mä en saanut koiraa putkeen. =) Jouduttiin tovi jyystelemään että sain erottelua oikeesti vietyä läpi! Sitten kasailin tämän, ilman A.ta tosin! Tässä tein alkuun koiralle erottelua myös, putkeen lähetystä mun sivulta tosta 3 hypyn alastulon puolelta. Oli todella vaikeeta koiralle ja hermoja raastavaa mulle - koira oli kokoajan fokusoitunut kepeille ja yritti suoria sinne kokoajan "putki" käskyllä ei ollut mitään merkitystä. Tässä taas putkeen menoa tovi treenailtiin ja palkkailin siitä useamman kerran. Sitten, kun sain luopumaan kepeistä ja käskytinkin jossain vaiheessa ne "kepit" koira kirmasi putkeen. Korvat todistetusti löytyy, mutta onko niissä kuuloa?! Mähän en periksi anna! Jos päätän jonkun asian viedä läpi se viedään. Ja niin saimme loppuun onnituneita suorituksia muutaman, mutta kyllä koira mietti kaksi kertaa kun sai "putki"- käskyn! Kumpaan menis ja näin oli menokin sitten epävarman verkkaista. Mutta oikeasta valinnasta alkoi bileet aina! 

Loppuun siitten vielä kolmas treeni, joka oli oikeesti jo liikaa, mutta kun oli niitä saakutin kulmia päättänyt treeniä. meijän mitään erottelua pitänyt jyystää! Tässä ei tosin tarvinnut jyystsää! Toi viiva tuolla keppien yläpäässä = hyppy, joka oli mulla ihan tossa keppien sisäänmenon vieressä. Sinne lankesi ekalla, mutta tajusin samassa, että mun täytyy korjata omaa tekemistäni tässä kohden. Mä siis leijeröin noin kepit, eli lähetin koiran oikeesti puomin lopusta putkeen, eli tota hyppyä 1/4 mulla ei ollut.
Vastaus onnistuneeseen suoritukseen oli vastakäännös putkelle just ennen kuin koira sinne meni ja jalat seis kun se tuli putkesta pihalle ja sit vaan "kepit"-käksyä.
Testailin vielä muutamaan otteeseen ohjaamalla sen hypylle eli näissä en siis tehnyt putkelle mitään ja käskytin vaan "hop" ja liikuin samalla eteenpäin vähän. Näillä ohjauksen erilaisuuksilla homma pelitti ongelmitta!

Treenivideota!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti