keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Ns. asian ytimessä =) 30.7

Tänään jatkuin "yö"reenilöt ja keppi/hyppysulkeiset. Kerkes tulla jo piimeekin. =O

Kepeissä vuorossa 135 astetta avokulma (tiiä sitten oliko oikeesti ihan niin jyrkkä, tarkotus kyllä oli).
Edelleen lähetys koiran molemmilla puolilla ollen. Todella vaihtelevasti veti. Tietää kyllä mielestäni oikean välin, mutta maltti puuttuu. About joka toisella virhe ja kun sanon että "höpö höpö", näyttää hiukan paineistuvan. Oikeasta suorituksesta tulee ihan super kehut ja meno villiintyy, niin usein sitten tämän jälkeen taas virheellinen sisäänmeno.
Käytän tässä palkkana nyt pelkästään namia, jotta kiekat ei nouse liikaa. Käyn myös auttamassa ja laittamassa ekaan väliin namin, jota ei kuitenkaan näytä sisäänmennessä noukkivan. Pujottelee ja hakee sitten EHKÄ. Leikkauksia en edelleenkään treenaa, koska ne se kestää ja näin vältetään saakuntinmoinen määrä toistoja . Pujottelee muutenkin niin huonosti ja rytmirikkoisesti! Tähän en syytä tiedä/ole keksinyt. Veikkaus on tuo oikean puolen heikkous, kun avokulmaan joutuu taittumaan oikeelle sisään?

Vedättämällä otettiin nyt vain kerran, koska sekin on Intolle äärettömän haastavaa. En viitsi tehdä heti kaikkea liian vaikeasti ja näin saada pelkkiä epäonnistumisia ja itselle raivonpuuskia. Nyt meni laakista kyllä oikein ja siis niin että itse olen koiran vasemmalla puolella. Oikeelta olis ihan sama kun törkkäsis sisään. Into kestää meinaan avokulmaan törkkäsyn ja siihen ihan törkyleikkauksenkin päälle (ainakin treeneissä). =)

Nyt jyystetään tätä 135 astetta ja jyrkempääkin niin, että saadaan onnistumisprosentti liki 100. Ja sitten aletaan homma ns. alusta (90 kulma) lisäämällä sisäänmenon ja meidän väliin este. Ja taas kun tämä onnistuu lisäillään lisää esteitä ja vauhtia. =)

Ja täsmennyksenä, että haluan nimenomaan tehdä tämän niin, että mitään apuvälineitä en käytä - ohjureita tms. koska ne on sitten häivytettävä. Näin uskon saavuttavani varmemman tuloksen, joskin ehkä pidemmän kaavan kautta, mutta mitäs muuta meillä on kun aikaa. Ensi kesänä jos olis paremalla tolalla homma. =)

Loppuun otetaan aina haastavin versio kepittelystä ja siinä tänään sitten tuli pallo palkaksi. Loppuun paras palkka ja kun hain autosta palkan niin että koira EI sitä nähnyt, niin ei auttanut! Pirulainen haisto sen mun takusta ja sit alko räykytys ja kiekat nousu ihan omiin sfääreihin. Aattelin et ei varmaan onnistu homma mutta kappas...
(tarkotus olis kyllä itse seistä viimeisen kepin luona suorassa linjassa, mutta sieltä en nää meneekö oikein sisään ja tiiä sitten onko tää muutenkaan kauheen loogista koiralle, mutta tehdään nyt aina kuitenkin... =))

Sit otettiin vielä hiukan hyppytekniikka. Edelleen etäisyydenhahmotus-sarjaa. Halusin katsoa uudestaan saanko ottamaan 12 jalan väliin kaksi laukka-askelta, kun olisi Intolle ihan hyvä juttu jos ottaisi, niin paskan lati. Vetää yhdellä ja ponnistaa näin vikalle hypylle LIIAN KAUKAA! Tää tarttis saada muutettua... mutta kuinka??!
Kaukaa ponnistamiseen ei tarvii voimaa läheskään niin paljon kun läheltä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti