torstai 19. tammikuuta 2017

Päätös tehty! 18.1 =)

Olen nyt päättänyt tosissaan puuttua asiaan - nimittäin noihin Himon kaarratteluihin!
Ei tuu mitään, nyt se on tehtävä jos koska. =) Himo tulee maaliskuussa neljä vee, eli vielä kannattaa yrittää.

Suunnitelmat on tehty, se on sit toinen juttu saanko niillä tulosta aikaiseksi. =) Mutta voin ainakin sanoa, että olen yrittänyt tosissaan.

Janitan mukaan omd:n lepakkoryhmään Himo ei kuulu, joten se kortti on unohdettava!
Ratkaisuksi jäi siis yrittää työstää asiaa itse...
Kerrotaan sitten vaiheista tässä matkan varrella ja toivottavasti saan kertoa myös kehityksestä.
Nyt tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, että toviin me emme kisaa. Nyt viikonloppuna kyllä vielä ja Eo-karsinnat Tampereella toki, kun näihin on ilmottu. Mutta sen jälkeen kaikki on ???

Toivon myös, että pääsen puuttumaan tähän asiaan omalla hallilla, vaikka olenkin sen asian suhteen jo heti kovin skeptinen. Siellä kun Himo on ihan eri koira aina..
Myös Juhalla käydessä on homma otettava huomioon ja työstää siellä yhtälailla. Eli treenaamisen malli sielläkin kokee muutoksen! Jatkossa aion olla hyvin mustavalkoinen koiralle. Se on ajatusmallini ollut jo alusta alkaen Himon kohdalla, mutta olen lipsunut siitä hurjasti tässä vuosien vieriessä..

Tänään oli vuorossa eka treeni. Käsittelyssä putkijarru... En saanut haluttua virhettä aloittaessani aikaiseksi koiralle, mutta sen sijaan sain aika loistavaa suorittamista koiralta. Toki oli apuvälineitä käytössä, mutta pääasia, että pääsin palkkaamaan paljonkin halutusta suoritustavasta. Suora putki siis nyt työnalla ja ohjaajan liike lähes nollassa. minipätkä.


Samalla työstettiin vähän puomin etenemistä loppuun saakka itsenäisesti, kun tästä haluan kitkeä hiukan pois vahvaa ohjaajafokusta. Joka aiheuttaa poikittamista kontaktipinnalla ohjaajan jättäytyessä vahvasti taakse. Muutama hyvä toisto tuli jossa näki koiran ymmärtävän mitä siltä haluan.

Virpukka treenasi samalla keissillä "tässä" treeniä ... edessä olevasta palkasta luopumista.. =) Tää on nyt ehkä kolmas kerta asian kimpussa ja Vireelle  (joka on vahva silmäkoira) haasteellinen juttu. Tänään kuitenkin edistystä näkyi! Tuli montaa hyväksyttävää suoritusta ja nopeaa pääsyä palkalle. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti