maanantai 16. tammikuuta 2017

Faktat on faktoja!


Aamuyön tunteina pohdittua, kun Leevi taas valvotti vatsansa vuoksi... Himo on todella vauhdikas aksaaja ja teknisesti erittäin taitava koira! Näissä se ei kisa radoilla häviä. Mutta fakta on se, että sen heikkous piilee siinä, että Himon vahvuudet pääsee esiin/ olemaan hyödyksi vain tietyn tyyppisillä radoilla.
Ja näin ei saa olla - niitä ratoja kun on kuitenkin harvassa!

Tässä lajissa vaan pitäisi pystyä suoriutumaan kaikenlaisista radoista. Kiemuraisimmistakin ja missä tarttis vähän jarruttaa! 😄Elisen kaltaisia putkesta kilsan päähän sinkoiluja ei vaan voi tulla!

Ja mikäli mielii menestyä, pelkkä radoista selviytyminen ei riitä! Jos oikeesti haluamme Himon kanssa (tai siis mä) saavuttaa muutakin kuin aksaamisen iloa eli Suomen kärkeä ehkä edustuspaikkaa joukkueessa, täytyy ratasuorityksista saada sekunteja pois! Kylmä fakta! Mistä niitä nipistää? No, kaikki jotka meidät tietää - tietää vastauksenkin! 😄

Himo tulee pian 4 vee. Vielä on aikaa työstää.. ja työnalle lähtee. Se vaan voi olla, että vaatii toviksi aika radikaaleja vetoja...

Ja tää on aika loputon aihe kirjottaa - mieli suoltaa lisää kokoajan ajatusta.
Se, että alat tunnistaa radat, missä ollaan heikoilla tai vahvoilla, on huono juttu. Varsinkin tuo jälkimmäinen vaihtoehto.
Se, että rata on muutoin hyvä, mutta siellä tule yksi tuollainen kaarratus - kun niiden sietokyky on nollassa, niin lopputuloksen omassa päässä tietää. Harmittaa, koska niillä saa heittää hei heit niille kärkisijoille. Ja vaikka rata olisi ollut muuten kuinka hyvä, tiedät ja arvostat, vie huomion nuo ärsyttävät asiat.
Ja morkkis siitä, kun ärsyttää "kun koira tekee noin". Ne mitään tahallaan tee - ihan voi pelistä ettiä syyllistä. Mutta ihmismieli on on mikä on...
Ja kuinka yksi asia sillä hetkellä menee ylitse kaiken muun.
Jos oikeesti alkaisin luettelemaan mitä kaikkea Himo osaa agilityn ulkopuolella, millainen koira se on niin huh huh.. <3 nbsp="" p="">
Mut nyt puhumme agilitystä! =) Ja kuinka yhdestä ongelmasta tulee kokonaisvaltainen harmi.... Taitaa olla aika harva luku ketkä ns. harmittomasti aksaa. Jokaisella jokin murheenkryyni.
Kontaktit..kepit..rimat... jne.. Joku ei pääse aksaamaan ollenkaan - se ei välittäisi ongelmista. Toivoo vaan että saisi tehdä..

Have a nice week!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti