sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kannanotto! 15.3

Jengillä on kauhea himo päästä tekemään aksaa - oli koira nuori tai vanha - mutta ihan perusasiat on jäänyt kuitenkin tyystin opettamatta. Musta alkeiskurssit ym. pitäs aina ehdottiomasti alottaa paikallaolo, luoksetulo ja leikkimistreeneillä. Tärkeinpänä tuo omistajan kanssa leikkiminen!! Mulla menee kuppi heti nurin, kun nään koiran jota paskat kiinnostaa omistajansa! Sen kanssa leikkiminen taikka luokse meneminen. Ja sit treenatessa palaa aikaa ihan *piip*, kun koira ei pysy paikoillaan ja niitä käydään sata kertaa laittamassa aloilleen.
Ja koirat mille ei ole tehty omistajansa luo tuloa kannattavaksi, haluavat mennä sinne vielä vähemmän, kun sattumalta ajatuu sille etäisyydelle, että omistaja nappaa nahasta kiinni... Harva koira tykkää...

Hillu ja heilu koirasi kanssa! Ole hullu ja iloinen..kiljahtele! =) Kehu jokaisesta katseesta ja huomiosta mitä koirasi sinulle antaa! Ei riitä, että kehuu koiraa kun se on tullut suhun kiinni - KEHU kun kutsut sitä ja se KATSOO SINUUN! Näin se todennäköisemmin jatkaa tuloaan luoksesi ja voit palkita sen!!

Koira pitää myös sytyttä tekemiseen - kun se haluaa johonkin itse (esteet) se myös todennäköisemmin oppii jotain. Väkisin putkeen työntämällä saavuta mitään! Mutta jos putken perässä odottaa jotain mitä se kovin haluaa ja vire on ihan toinen, lopputulos on ihan toinen!

Olen puhunut, ugh!

1 kommentti:

  1. Mutku kato ku on kiire tekee sitä rataa. Ku se rata on vaan sitä oikeata aksaa. Se paikalla pysyminen on vaan se pakollinen paha siinä alussa, jota voi koittaa kompensoida pinkomalla itse nopeammin. Yeah, right!
    Totta turiset.

    VastaaPoista