sunnuntai 13. maaliskuuta 2011

RimA 3 starttia 12.3

Rimalla siis kisaamassa Leevin kanssa ja kaikki kolme starttia. Radat meni järkässä hyppis-aksa-hyppis. 2 ekaa tuomaroi Johanna Nyberg ja vikan Leena Rantamäki- Lahtinen.

Kaikki radat oli suht helppoja ja virtaviivaisia, vauhdikkaita -> tykkään!. Siis oikeesti sellaisia mihin omat ja koiran taidot todellakin olisi pitänyt riittää!! Mutta tulossaldo kertoo ihan muuta...hyl, hyl ja yliaikanolla. =(

Ei kyl paljon huvita enään kisata, kun tää on tällaista kokoajan... Tulis saatana se kesä, että pääsee ulos tekemään ratatreenejä!! Oikeesti tajuan kyllä että, ei todellakaan pitäs miettiä mitä muut tekee tai miten ne onnistuu, mutta kyllä väkisin sellainen mörkö mieliin kaivautuu...En mä kateellinen muille ole vaan kertakaikkiaan ihmettelen tätä omaa tilannetta! Mun rahallinen ja ajallinen panostus tähän lajiin on ollut suuri ja on sitä kehitystäkin tullut, mutta silti tulostaso on tollaista.. Mä tarviin nyt henkistä valmennusta kyllä!! =)

Milja ja Sara (seuratoverit -> likka 17.v ja koira vissiin reilu 2.v) oli kisoissa mukana ja starttasivat ekan kerran kolmosissa...ekalta radalta NOLLAVOITTO JA HYPPYSERTI!!! HUISISTI ONNEA parivaljakolle, kerrassaan taitavia ja sit vielä kolmannelta radalta heille nolla, pikku pelastuksen kera vielä! Ja tämmöinen se masentaa meikää lisää.... Toiset ne osaa, meikä ei! =( Plaah...

No ratoihin sitten, oma keksittyminen huonoa tänään. Liikaa taas tuttuja ja tuli katsottua heidän ratoja ja tsempattua heitä menossaan. Myös Milja oli uus kisatoverina, Minnan kanssa me mennään jo niin rutiinilla. Miljaa tuli varmaan hiukan "holhottua" (ainakin ajatustasolla), vaikka ei hän sitä olisi todellakaan tarvinnut. =)

Ekan radan alku ok. Alko suoralla jossa 2:lle takaakierto ja 5:lle takaakierto. Jos jäit kakkosella varmistelemaan olit 5:lla myöhässä! Mä tein twistin koska pakkovalssi-valssissa en ois päässyt niin hyvin koiran edelle ja kepit oli lähellä tyrkyllä kakkoselta alastullessa (koira kun ei ole ihan varma tällähetkellä noissa valsseissa ja on niin armoton, että liikkeen on mulla suuntauduttava 110% oikeaan suuntaa!). 5:lle kerkesin hyvin vielä tehdä takaakierto-valssin. Seuraavaan väliin olis ollut paras valssi, mutta en uskaltanut sitä siihen valita, omien ainaisten linjausongelmien vuoksi ja valitsin persjätön, tiesin sen olevan riski koska tilanteeseen tultiin nopeesti. Ja niin Leevi nappasi sieltä yhden väärän hypyn... Koska hyllytettiin päätin kesken radan tehdä persjätön yhteen toiseenkin kohtaan, mihin olin alunperin aatellut leikkausta...ennen keppejä ja niin taas haki seläntakaa muurin eikä keppejä ja varmasti oli sokkari ajoissa! Sit vielä radan lopussa päätin kokeilla miten irtoo yksille hypyille, ei irronnut...no sainpahan taas koirastani uutta tietoa tuolla radalla...

Toka rata alko taas vauhdikkaasti, hyppy - muuri - A ja aika suorassa linjassa. A.n jälkeen vielä hyppy ja seuraavalle vieressä olevalle pakkovalsilla ja taas seuraavalle vieressä olevalle oli tarkotus tehdä niisto-persjättö, mutta kun pakkovalssissa olin liian myöhässä ja en kerennyt kunnolla niistoon, koira suikkasi suoraan takana ansana olevaan putkeen, mun liikeen voimasta. Näytti kyllä ensin et olis tullut ohjaukseen, mutta korjasinkin linjansa esteestä poispäin ja suikkasi putkeen -> HYL. =( Ei auttanut taaskaan huudot! Sit taas ruvettiin testaamaan liian suuren riskin vuoksi poissulkemiani ohjauksia ja toimihan ne! Hyvän valssin tein ja koira siitä nätisti kepeille....Loppu siis hyvin!

Vika rata oli taas hyppis ja meillä homma kaatu muutamaan "pitkään" kaarrokseen. =( Ihanneaikaan pääsy vaati siis 3,9 etenemän ja me mentiin 3,86. Rata oli aika helppo! Kakkosen niiston tein taas aika huonosti. 4-5 väliin kerkesin valssiin suht hyvin, mutta silti koira laskeutuu 4 aivan väärin. Syy?? Taas kuitenkin myöhässä ohjauksessa? =) Keppien jälkeen valssi ja koira ampuu aika lailla suoraan eteenpäin katsomatta edes minua??! Loppu hyvin!

Positiivista on aina kaivettava ja se on edelleen Leevin into tehdä töitä tällä hetkellä ja sen vauhti!!!

Mun vaan täytyy saada nyt toi oma tekeminen oikea aikaiseksi ja koiralle tieto seuraavasta suunnasta ajoissa, jotta ne hypyt suuntautuu aina oikeean suuntaan -> saa nenän eteensä aina oikean esteen edellisestä tulleessa.
Tämän asian opettelu on vain itselle haastavaa siksi, että koira ei ole treeneissä ollenkaan samanlainen kuin kisoissa! Paljon kuuliaisempi ja ehkä hitaampikin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti