lauantai 10. huhtikuuta 2010

Hittiareenalla Elinan opissa 9.4, Leevi ja Into

Isot koirat alotti ja minä Leevin kanssa ekana, kun järkkä oli sopiva niin..Minna seuraavaksi ja sit pentu pentunen, Into.
Harjoitus näytti ihan hyvältä, löyty hyvin ratkasut kohtiin ja luottavaisin mielin tuotiin vaihtoehtojamme julki.
Yksi kohta mietitytti enemmän. No, niinkuin aina, eihän ne omat ratkasut sitten oleetkaan ne hyvät. =) Jotenki käypiä joo, mutta vauhdillisesti ja muutenkin.... =) Sitten kuinka moni asia jäi jälleen huomioimatta, koskahan sitä oppii? =)
Sitten tosi toimiin, mä olin aluksi jotenkin vaisu, ehkä siksi, että huomasin Leevin heti olevan "mato matala-tuulella". Nuuskuti nuuskuti muunmuassa. =(

Pakkovalssit radalla kusi ajotuksellisesti, niinkuin aina meikällä. Alotuksissa ne toimii! Niisto-persjättöä tein jotenki tosi huonosti, en oo tajunnutkaan tekeväni sitä noin päin peetä. Perhana kun näistä ei omissa treeneissä saa kommenttia. Tiiän kyllä tasan tarkkaan oikea tavan suorittaa ko. ohjauksen, mutta en sitä kuitenkaan näköjään niin tee. Söi miestä kattoo videolta jälkeenpäin noita kohtia.. Vittu! Mä otan jatkossa videokameran treeneihin mukaan ja katon jokaisen pätkän jälkeen miten meni. Kun mulle ei todellakaan riitä, että suoriudun jostakin kohdasta/onnistun, asiat pitää tehdä teknisesti oikein!!!! Meinaan mokani oli juuri tuossakin kohtaa sellainen, että varmasti syö koiran vauhtia! Keinun suoriustekniikasta saatiin satikutia ja läksyjä. Tiedossa on homma, mutta eipä oo tullu kunnolla työstettyä.

Persjättöjä radalle mahtu paljon, eikä taas tullu tustustuessa ollenkaan mieleen. Kaiken kaikkiaan niitä mahtu radalle kait 5. Ja sain tehtyä niitä ihan hyvin. Kun luottaa koiraan ja oikeesti ohjaa sitä kokoajan. Pienikin katseen kääntö liian aikasin tuo ohi esteestä. =) Tiedossa oli... =)

Kokeiltiin yhtä kohtaa valssillakin ja jumankekka, taisi olla Leevin ja mun historian komeimmin valssaten menty kohta. Siis todella, se valssi oli lähes valmis kun koira lähtee ponnistamaan (noinhan niitten kuuluis aina mennä) ja irtos esteille nätisti. =)

Lopux mentiin koko setti kisanomasesti...26 estettä, nollilla läpi. Ainut yx kohta vähän tökki, kun Leevi alkoi haukkumaan (pelästy) ja pysähtyi melkein, kun Elina "rysähti putken päälle" juuri kun Leevin kanssa oltiin menossa häntä kohden. =)

Ihan hyvä koulutussetti, vaikkakin paljon on opittavaa!!! Nyt ensin turpa tukkoon siellä radalla ja on opeteltava tosissaan valkkkaamaan ne Leeville parhaat ohjaukset. Sekä luottaa koiraan, onhan se suht estehakuinen, kun sen vaan oikeesti niille ohjaa, kauempaakin.

Se mitä ainakin tänään opin liikkumisesta, oli että kun on oikeet valinnat ja luotto koiraan, tarkat ohjaukset, koiraa ei tarvitse joka esteelle saattaa, ei tarvitse kädestä pitäen jokaista varmistaa, näin saa ihan sairaasti etumatkaa koiraan radalla. Paikkapaikoin meilläkin oli Leevin kanssa niin, että kun se lähti hyppyyn ja tuli alas, niin mä olin sitä jo 3-4 m edellä. =o

Inton kanssa ei duunailtu paljoa, aika pian loppu into. Puomia aluksi, missä erittäin innokas ja mukana. Kontaktit ihan hyvällä mallilla. Nyt ite jo pystyyn ja häiriöt peliin. Ja vapautus vain sanasta, varoa pitää ettei lähe käsien tai kropan liikeestä.

Sylkkäri & pp.käännös treeniä nyt esteillä (kaikilla). Kupin kera ja Inton jäätävä palkalle, ei saa tulla mun mukana.
Ja läksyksi saatiin myös pelkästään hallilla ja kaikkialla leikkimässä käymistä! Lopettaa pitää siihen vaiheeseen, kun Intolla on suurin leikkifiilis päällä, jää nälkä haluta lisää. =)

Rengasta otettiin nyt ekakerran ja tosi jees meni! =) Harmi, kun meillä ei ole tuollaista rengasta minkä saa noin alas.

Tahtoo käydä viikottain Turussa oppimassa agiliitelemään. Pitäsköhän muuttaa Turkkuseen? =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti