sunnuntai 18. huhtikuuta 2010

Teemu Linnan koulutuksessa 17.4

Teemu Linna tuli hallille kouluttamaan ja osallistuin molemmilla koirilla koulutukseen. Tuota Hugoakin kun pitäisi oppia ohjaamaan... =)
Ratapiirros saatiin etukäteen jo alkuviikosta ja opeteltiin hiukan valmiiksi tietty. Siinä oli sellainen muistamista vaativa putkihässäkkä. 3 putkea selätysten U.n mallisina, joihin mentiin yksi toisensa perään useaan kertaan. No, Teemu kun tuli paikalle hän sanoi, että älkää turhaan enään opetelko niitä vaan niihin tulee muutos....putkiin mentiin edelleen, mutta eri numerojärjestyksessä. Oho. Vitsailinkin Teemulle että ok, tuu ens la uudestaan, eiköhän me sit osata jo taas tää kuvio. =)
Tämä oli harjoituksen henkistä puolta kehittävä juttu. =)
Itse tykkäsin Teemun tavasta kouluttaa paljon. Hän oli erittäin tarkka mm. tekniikoiden aina samanlaisesta suoritustavasta jne... Todella paljon tuli taas ajattelemisen aihetta tekemiseen...Iski taas ärsyttävä todellisuus mm. siitä kuinka paljon on opittavaan radanluvusa ja rataantutustumisissa.

Rata alkoi kivasti, joskin meille haasteellisella tavalla, koska optimaalisin ohjaus jatkon / kerkeemisen kannalta vaati sivuirtoomisosaamista ja tätä ollaan treenattu TODELLA minimaalisesti. Tarttis panostaa siihenkin! Leevin kanssa alkuun vähän vahvisteltiin tätä, mutta kun pääsi jyvälle hommasta, teki hyvin. Muutamassa kohdassa Teemu vahvisteli ohjaustekniikkoideni suorittamista. Hyvä, kun itse kuvittelee tekevänsä esim: päällejuoksun, mutta todellisuudessa kerkee puolivalssamaan siinä samalla. Oho! Enkä siis itse tiedostanut lainkaan kääntyväni siinä.
Kontaktit kusi, kun paikka oli haastava, tiukka käännös A.n jälkeen. Eikä olla treenattu tällasta.
Keppien jälkeen oli tiukka käännös takasin päin-> tässä koira lopetti pujottelun kesken tokavikassa välissä ja täysin mun korvien välin takia! =) Korjaantu omalla tekemisellä! Mutta häiriötreeniä kepeille...
Leevin osalta olen kyllä tyytyväinen koulutukseen, mitään ei jäänyt "hampaankoloon" vaan päinvastoin paljon tuli esille kehitettäviä kohteita omassa tekemisessä.

Hugon kanssa ongelmakohdat oli ennalta arvattavissa...kuljetukset ja vedot. =)
Alussa ei pysyny paikallaan ollenkaan, kontaktilla oli malttamaton. Mutta oli ihana kun työstettiin antaumuksella Hugoa näissä meille ongelmallisissa tilanteissa. Kyllä mä senkin saan vielä ruotuun. =) Ja tänäänkin huomasi, että Hugo on paljon ripeempi kuin Leevi, joskaan ei läheskään yhtä kuuliainen kuin Leevi saatikka teknisesti saman tasoinen.

Teemu kommentoi lopussa asennettani tekemiseen hyväksi ja ohjauksien tarkkuudesta tuli myös hyvää palautetta. Kiitos vaan, tällaiset kommentit lämmittää mieltä ja jaksaa taas jatkaa määrätietoista opiskeluaan. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti