maanantai 12. kesäkuuta 2017

Saariselkä, 6 vuosi! 7-11.6

Tää Saariselän kisareissu on jo kuulunut usean vuoden ajan meillä tähän kesäkuun alkuun.
Nyt oli koko kevään yx ? et lähetäänkö, päästäänkö lähtemään, kannattaako - Himon toipilasajan vuoksi mm. Ja siksikin, että viime vuoden reissu oli ihan super - jotenkin tuntu että "täyttymys" on tullut. Voiko enään reissu paremmaksi muuttua...

NO TODELLAKIN VOI! SIIS NIIN SUPER REISSU TÄNÄVUONNA, ETTÄ EI OO SANOJA KERTOMAAN! =)

Mut siis joo, pohdin jo lainakisakumppaneitakin matkaan ja olisin Inkin Heidiltä saanutkin, mutta jostain kuitenkin kumpusi, että paskat. Omalla kisaan sen minkä kisaan jos mennään. Nautitaan siitä että päästään tekemään ja unohdetaan majotuspaketin tavottelu. Nautitaan oheistoiminnasta ja niinhän sinä kävikin, tuntu jopa että aksa on pieni hidaste siellä matkassa. =) Sairaan ihana reissu! Vitutti lähtee su himaan! Meitä helli siellä helteet ja etelässä sato! Kerranki näin päin! Mulla oli pakattun 5 pipoa mukaan, mutta yhtäkään en tarvinnu! =)

Mä ilmosin Himon 5 starttiin, pe illan kahteen ja la kahteen, mutta kahteen vikaan jotta toipumisaika perjantaista olisi mahdollisimman pitkä. Ja hyvä siitä tulikin, koska  kisat loppui ennätyaikasin perjantaina, ikinä oo noin ajoissa loppunu. Sunnuntaille ilmosin yhteen - sen olin valmistatunut jättämään välistä jos tilanne vaatii. Muuta onneksi ei tarvinnut. =)

Hommahan meni tänä vuonna niin, että reissuun lähettin muutamaa päivää aiemmin, jo ti 6.6 illalla. About 20.00 startattiin ja viimevuoden tapaan suhattiin Ouluun ABC.lle nukkumaan toviksi (2h), jossa oltiin ke aamuyöllä aout 3.30. Siinä treffattiin Minna ja Janne, jotka sai meijät aika pian kiinni, lähdettyään matkaan pari tuntia myöhemmin.  Taisvat olla tunti meijän perästä Oulussa. Me toki pysähdeltiin matkalla.. Aamupala rykästiin nassukkaan ABC:llä 8,90 € / nenu. Roviksessa pysähdyttiin pikasesti Shellillä ostaa juomista jne.. Seuraava stoppi Sodankylässä jossa käytiin paikallisessa pienessä lounaskahvilassa syömässä, muistaakseni 10,90 €. Tästä suunnattiin ennakkosuunnitelmien mukaisesti matkan varrella olevalle Pyhä-Nattaselle, pienelle 7 km lenkille. Ja siellä oikeesti iski todellisuus vasten kasvoja kuinka hieno sää meitä helli. Niin helmee!  Ja yllätti reittikin! ;) Josain vaiheessa tauttiin että aika vaarallisilla vesillä mentiin, ei tienny mitä kivenkoloja / railoja jalkojen alla on kun lumeessa rinnettä tarvottiin... jokainen humahti jossain vaiheessa.. Koirienkin puolesta hirvitti!Tie Nattasen lähtöpaikalle oli kovin mielenkiintoinen. Tien alussa oli kylttikin, että omalla vastuulla. =)

Kengät kastu  totaalisesta ja jumalauta se vesi mikä tuolla lumen alla virtasi ja lillu oli kylmää!! Mentiin ihan kivun äärirajoille!

Saavuttuamme Saariselälle kaupan kautta hotellille... Sit tais olla sauna ja sidukat - untenmaille..  kellonajoista ei hajuakaan. Enkä nyt oikeesti ees kunnolla muista.. =)

To aamusta aamupalalle klo 9.00 ja sen jälkeen taas luonnon helmaan. Ajatuksena kävellä Rumakurulle, mutta se ei lumen vuoksi ollut mahdollista. Muisti eiliseltä oli liian tuoreena mielessä! Yksi jalkojenjäädytyskeissi riitti! =) Vaikka ei tälläkään reissulla kuivin jaloin selvitty! Mutta sää oli niin *smak* =)Ilta tais taas venähtää pikkutunneille..  mutta pe aamusta taas aamupalalle klo 9.00.  Markolla oli salipäivä, mutta Minna, Janne ja mä suunnattiin huipputaas Kaunispäätä. Himo jäi huilii Markon kaa ja valmistautumaan illan startteihin.

Pe kisat, eka rata nollavoitto toka kaoottinen rimojen roiskintaa jne = hyl. Eli normi kaava! =)
Illalla mentiin laavulle porukalla ja ohhoh kuin se venähtikin sinne klo 3.00 aamuyöhön. =D Mut kivaa oli! Aamulla taas aamupalalle rapeena klo 9.00. =)

La aamupäivä meni lepposasti Virpsukan kanssa kisapaikalla piipahtaen ja muiden suorituksia katellen. Omat kisat alko hypärillä jossa valitettava 1 kielto, kun kovistelin Rusakkoa ennen radalle menoa. Se oli tosi kuuliainen ja rimat pysy. Päivän toka rata oli yllätyksellisesti nollavoitto, radan lopun draamasta huolimatta. Tuli sitten kaaduttua radalla, eli nyt sekin on koettu. =)


Illalla käytiin Pirtissä syömässä ja piti vielä lähtee yö vaellukselle, mut onneksi se vaihtu kortinpeluuseen huoneistolla.  Veny se silti klo 2.00 mulla, noi muut jatko vielä.. =)


Aamulla taas aamupalalle klo 9.00 ja kisaamaan 11 jälkeen. Ennen kisoja käytiin Minnan kaa vaeltelemassa tunnin verran lähimaastossa.Sunnuntain rata oli meiltä ihan ok, 1 rima alas ja luokan nopein aika! Summasummarum: 5 rataa joista 2 nollavoittoa, 2 femmarataa (kielto sekä rima) ja 1 kaoosrata (hyl). Tauon jälkeen ihan ok setti! Toki tuo 1 rimakin olis voinu olla tulematta alas! Inhoon! 

Kisojen jälkeen pakattiin auto, kävin kuvaamassa Minnaa ja Jannee fillaroimassa (homma siirty päivästä toiseen) sit 15.30 kohti kotia jossa oltiin 13,5h matkanteon jälkeen ma 12.6 aamuyöllä klo 4.40. Kamat jätettiin autoon ja painuttiin suoraan pehkuihin! 
Nää matkalla kuvatut tuli nyt väärässä järjestyksessä, vikana napattu on ekana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti