torstai 28. heinäkuuta 2016

Teemassa pysyttiin! 26.7 =)

Kurinpalautus teemassa pysyttiin... Oheisessa kuviossa sitä tehtiin! Valkoset pallurat..

                                            

Pyrin olemaan asian kanssa nyt hyvin johdonmukainen (toki aina pyrin!), mutta nyt piirsiin maahankin oikein viivat, optimaaliset linjat koiralle ja mihin myös kykenee! Nämä vaadin, mutta ei ne helpolla tuu!

Ja toisaalta aika järjettömällä tavalla, että se pitää lähes pysäyttää joka esteelle. Ja käskynä "suhina". Tästä jarrutuhommasta oon Rannikon Timon kanssa "vääntänyt kättä"  useemman kerran - siis sen loogisuudesta ja kannattavuudesta. Mutta en mä kyllä oikeesti muutakaan keksi. Tämän vinkin ja opin olemme siis saaneet häneltä.  Tästä ei kisoja aatelleen ole varsinaisesti hyötyä, koska en voi enkä halua sitä tuolla tavalla kisoissa jarrutella enkä ohjata. Haluan, että reagoi asioihin hiukan paremmin kisoissa. Halua, että treenitilanteessa ymmärtäisi mitä siltä haluan = kokoa / tee pinemmät hypyt / kaarrokset. Tajuaako sitä tällä tavalla? Pienesti uskallan epäillä! =) Koen, että ymmärtää / oppii tässä vain tuota pysäytyhommaa.. Ok, jos kisoissa piipahtaa edes ajatus koiralla tuosta himmaamisesta ennen estettä, saan pienemmän käännöksen sillä kertaa, mutta homma = ajatus tuosta himmaamisesta katoaa kyllä hyvin hyvin pian, kun vaatimustaso kisoissa ei ole sama kuin treenissä!

Mä oon niin hukassa tän asian kanssa... Huoh! En tiiä saatana...
                                 

Vasemmanpuoleinen viiva on mitä teki takaakierto-vastakäännöstä kun ei ollut verkkoa (ei videolla). Oikean puoleinen viiva on mun vaade ja mihin kykeni vallan verkon kanssa ja sitten kyllä ilman verkkoakin kun vaatii. Himolla vaan niin on verissä toi kylkimyyryä vetäminen, on varmasti paljon helpompaa sen räjähtävässä tavassa liikkua.

Treenivideo


Suosittelen muuten piirtämään noita koiran optimaalisia viivoja harjoitukseen, jos hiekalla treenaatte. Avaa kummasti itselle asoita ja on helpompi sovittaa ne omat ohjaukset koiran linjoihin johon homman pitäs perustua.. ;)

 Rusakolla pelihousut repee kun sitä kehuu taputtamalla. Nytkin taas (ei oo eka kerta) kun kulmuri nasahtaa ilosasti kyynärpäähän - tekee kutaa.. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti