maanantai 18. heinäkuuta 2016

Masuvaivoja 17.7

Leevillä taas pahat vatsakivut tänään. Eileln illalla oksensi ruoan pihalle ja se on jo yksi merkki.. Sekä halusi nukkua puolipystyssä asennossa. Aamulla ei ottanut mitään ruokaa vastaan ni heti tiesi, että jahas.

Tottahan toki sillon on aina sunnuntai kun jotain tällaista tulee  ja mitään hyviä lääkkeitä ei varastossa tietenkään. Ja hyvillä tarkoitan kaoliini-pektiiniluiosta ja pepsidiä. Tosin noita meillä ei ollut kotona hetkeen kun ei ole tarvittu.
Noi kun ainuut tossa vaiaheessa mitä sille sais sisälle.

Leevin normi lääkitys tällähetkellä on se 1/2 antibiootti aamulla, kilpparilääkkeet aamulla ja illalla sekä 1/2 Antepsin veteen liotettuna kerran päivässä. Sen antohetki on tarkka - ei liian lähellä ruokailua  = tulee pukluna pihalle sekä ei lähellä lääkkeitä = ei imeydy lääkkeet. Tarvittaessa Tramal - opiaattipohjainen vahva kipulääke.

Tänään annoin Leeville kyllä heti Tramalia kun oireet tajusin, mutta sen se kävi oksentamassa saman tie kauheen vaahdon kera pihalle. Se on niin pahanmakuinen tabletti (annan 1/4 tbl), että edes minkään ruoan sisässä sitä ei saa koiralle huijattua. Pakko survoa kurkkuun väkisin. Ja arvatakaa onko kivaa tehdä kun toisella muutenkin pahaolo!

Hetken perästä survoin Tramalin väkisin pienen kalkkunasiivun sisässä sen kurkkuun, mutta Leeville kerkesi tulla kamalat kivut ennen kuin se vaikutti. =( Sen maha kramppaa, vetäytyy kouristuksissa sisään - Leevi yrittää venyttää itseään ja kiemurtelee. Kivut on ilmeisen kovat! Alkaa täristä kovin. Näki kun se oikeen puristi kynsiä sohvaan. =( Mä yritän aina hieroa sitä ja se tuntuu jeesaavankin. Sitä närästää ja näkee että jotain happoja/makuja nousee suuhun.

Yritin metsästää täältä Mäntsälästä kaoliini-pektiiniä, mutta edes tossa Saarella Yliopistollisessa ei ollut... Mevetistä kyselin mikä ois hyvä vastaava, Pro-Max, mutta eihän sitä tietenkään ole Mäntsälän apteekissa! Olen sitä sieltä kerran aiemminkin kysellyt... Siellä oli vain joku Pro-Kolin, olevinaan vataava, otin sen...  Ja unohdin hätäpäissäni sen saakutin Pepsidin! Sanoin apteekissa, että ell suositteli tuota ja kehui hyväksi ja että sitä olisi joka koirakodissa oltava aina tuubi jemmassa - hän kysi todellako? ihan eläinlääkärikö?  - pitäisi varmaan tilata hyllyyn. No ei ollenkaan hullumpi ajatus!

Päivän mittaan Leevin oireet alkoi helpottaa - kun rapistelin ruokaa laittaessani se reagoi siihen - höristeli korviaan että ruokaako? Siitä tiesi että helpoottaa. Pikkuhiljaa päivän mittaan sain syötettyä sitä, mutta paskonut se ei ollenkaan koko päivänä - ei sitten millään.

Leeviähän ei ole varsinaisesti diagnosoitu, kun se olisi onnistunut vain tähystämällä ja siitä olisi koitunut kuluja se n. 800 euroa. Koira nyt kuitenkin 12 vee ja 1 kk. Oireidenmukaisella hoidolla mennään - kasvain tai vatsahaava. Leevi on ollut aina stressikoira jotenka vatsahaava sopisi kyllä kuvaan. Kun stressitaso nousee, suoli ärtyy/tulehtuu toiminta hidastuu, paska ei kulje ja bakteerit alkaa jyllää = lisää tulhdusta ja kipuja.

Illalla söi jo kunnolla ja uskalsin antaa Antepsininkin ja tokihan sai sitä Pro-Kolinia myös kahdesti päivän aikana.

Edellinen vastaava kipukeissi oli SM-kisojen aikaan. Su kun tulin kotiin kisoista niin vastassa oli kipukoira. Ei ollut syönyt jne.. Marko vaan kun ei nää näitä asioita..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti