lauantai 8. marraskuuta 2014

Viikko 45 pakettiin:

Alkuviikko hiljaiseloa - metsäilyä ym.

Keskiviikkona 5.11 olikin sitten Piirakeikka Intolla & Himolla. Molemmat oikein HYVÄSSÄ kunnossa! Jes!

Torstaina 6.11 toimin täysin vasten periaatteitani ja menin edellisenä päivänä hoidetulla koiralla treeneihin. =( Yritin jo ennakkoon vaihtaa vuoroani ja myydäkin, mutta tuloksetta. Jotenkin ei sitten vaan väliin "pystynyt" jättämään... Mutta turha enään itkeä, tehty mikä tehty! 
Ja koirapa sitten olikin hyvin reikäpäisellä päällä, lato kolmeen otteeseen muurin sivutolpan kumoon tullessaan niin tiukkaan pakkovalssiin. Ei ottanut ekasta tai tokastakaan kontaktista tolppaan opikseen ja teki vielä kolmannenkin täyskaadon ja se oli oikeestaan vieläpä pahin. =( Sit oli pakko muuttaa omaa tekemistä ja vetää koira pakkovalssilla ulommas, ennen kuin päästää hyppäämään - sit alko onnistumaan!Juhan myös alko vinoilemaan että itseppähän oot radan suunnitellut! =) Totta ja siksipä siellä onkin juuri ne meille haastavat asiat. Asiat joita meidän tulee treenata!=)

Treenit suju muuten aika jees. Kepeille meno oli hankala lyhyestä putkesta ja tässä aloin tekemään alkuun jotain mitä yleensä en edes tee. Putkijarrussa käännyin koiraa vasten ja se kielsi putken. Ihan kauheeta ylitekemistä iteltä!! Ajatuksissa vaan, että saatava tiukka käännös putkelta. Sit kun rupes tekemään niinkuin normisti teen, alko homma pelittämään. Loppuun nollayritystä (taas! =o ).  Ekalla yrityksellä kauhee hosupetteri sessio itellä ja jossain vaiheessa kosahti. Juha sano että,  "alkuu", mä että,  "täh, oikeesti?"  =) Sit tokasin myös, että itellä kauhee kiireen tuntu, kun muut ottaa jo vuoroaan tuolla ja ollaan kuitenkin yliajalla. Juha käski vaan keskittyä ja komesi hommiin... tein työtä käskettyä ja sain hyvän pössiksen päälle puristeltuani itseäni siinä alkuun korvastakin. Päästiin rata nollilla, mutta kyllä matkalla hapotti ja väsy paino jaloissa. Sen verran oli kuitenkin jo radan kirmausta alla.

Videota! Hetken mietin julkasenko! Sarjassamme -jäi kakkan maku suuhun treenit-... =)

Perjantaina 7.11 olikin sitten Timon treenit ja tännekin Himon kanssa kun oli jos ostis hommat pilattu.
Radan kasauksen jälkeen tuli Timo ja muutti erästä kohtaa "hiukan" haastavammaksi. Ajattelin heti, että tää oli tässä. Tota jyystetään ja jyystetään, tulos: hermot sit vaan menee... 


Mutta mitä vielä! Sairaan hyvä päivä!  Koiralla jarrut ja aivot! =)
Esteet 3/10/16 sekä 6/11/21 oli lähellä toisaan!  Timo jopa varoitteli, että hullummat menijät saattaa latoa okserina. =o Tätä Himon kohdalla hiukan pelkäsin...

Irrotin Himon ykköselle läheltä keskellä olevaa putken suuta ja näin kerkesin loistavasti valssiin esteelle kolme ekalla kerralla ja näki, että koiralle tuli todellisena yllätyksenä tuo takimmaisen esteen läsnäolo. Se lähti hyppyyn, ponnisti mutta tajusi että jotain on takana ja veti liinat kii. Tais tulla rima alas? Mutta mä olin iloinen tuosta yllätyshyökkäyksestä ja siitä, että koira kerkesi itse mennessään reagoida johonkin.. =) Samalla hokasin, että kerkeen 3:lle jopa niistoon loistavasti! Näin sitten jatkossa teinkin ja toimi LOISTAVASTI! Koira käänty äärettömän hyvin!! 6-7 väliin aattelin ensin valssata, mutta tämän ajatuksen sai heittää romukoppaan. Vastakäännös oli avain onneen. Selkeä maltillinen jarrutus vastakäännössä ja kunnolla liikettä kohti keppejä. Edelliset koirakot oli kierrättäneet koirat 9:lle oikean siivekkeen kautta, koska olivat latoneet suoraan putkeen esteen 11 vieressä tullessa toista kautta. Mä sanoin että mulle on helpompi kierrättää koira vasemman kautta ja tällä mentiin! Himon linja 11 taa ei ollut näin paras mahdollinen mutta se ei kertaakaan lumpsahtanut putkeen taikka edes vilassut sinne! Vautsi mikä koiruli! 12 valssin sain taas unohtaa ja tilalle jälleen vastakäännös + veto. 14 tiukkana pällejuoksuna ja tästä ei Himon tyyppisen koiran kanssa kerennyt millään valssaamaan  putken jälkeen niin että jalat olis seis koiran tullessa ulos putkesta. Sittenpä lähettiin tekemään hommaa vaikeemman kautta. Ja hyvä niin! Tulee treenattua erilaisia asioita! Eli ns. leikkauksen tyyppisesti este 16. Alkuun ei ihan menny homma ku trömssössä. =D Himo ei mennyt kepielle taikka punaseen putkeenkaan keskellä - katse toki haki ja paljon. Se ottin viskyleikkauksena esteen nro 6 jne.. Syynä oli se että mä seisoskelin liikaa paikallani. Homma rupes pelittämään hakemalla koiraa kunnolla mustalta putkelta, käsi edelleen lähellä punttia ja liikettä vaan kohden 16.sta! Wohoo! Me tehtiin tää ainakin 3 kertaa onnistuneesti ja siitäpä sitten vielä kirmasu eteenpäin ja vippasu esteelle 18!! Mä en tiedä oonko ko. ohjausta edes Himolle opettanut, mutta niin vaan teki sen!! Putkelle 19 ei osannut putkijarrua niin että oli kauheesti putken yläpuolella ite ja tässä tuli sekin ongelma että mä oli liikkeessä koiran tullessa putkesta ulos. Leijeröiden hypyn 3/10/16 tätä tein. Homma onnistu kun tein jarrun lähempänä putken sis. menoa ja jalat oli ns. seis koiran tullessa putkesta ulos ja vastanen käsi käytössä. Hyvin sujahti putkeen 20, mutta sit tuli uus ongelma jota ei keretty ratkomaan kun aika loppui. Himo ei reagoinut mun sijaintiin, eli kun oli seinän kupeessa sen mennessä putkeen 20. Olisi voinu olettaa sen kääntyvän outkesta ulos tullessaan alaspäin, mutta ei - se paineli suoraan hypyn 14 taa. =) Nää Timon radat on aina niin erikoisia. Hyvällä tavalla siis! =)
Videota treenistä ei (valitettavasti) ole.

Lauantai 8.11 oli jälleen aksapäivä, eli ei ne siihen loppunut! Tämän piti olla eka aksapäivä käsittelyn jälkeen.. Kääntelen tässä veistä omassa haavassani...
Kisapäivä Ojangossa. 3 rataa Minna Räsäsen radoilla. Eka rata alko hyvin! Kepit löyty vauhdikkaasta sisäänmenosta huolimatta oikein ja mä siis liikuin todella kokoajana! Keppien jälkeen tein ihan super valssin suoraan seuraavan esteen taa! Wohoo! =) Sitten koitti keinu joka lennettiin tooodellaa mallikkaasti ja piiitkällee.... Otin uusiksi ja kysin tuomarilta saanko jatkaa? Sitten vähän kuitenkin oikoen puomin kautta maaliin jossa vallan vauhdikas suoritus jälleen. Pysähty kyllä, mutta tippui hiukan sivuun..

Toka rata hyppäri. Ja en kyl tajunnut sen olevan noin vauhdikas ku oli. =) Kolmosen käänty yllättäen liian tiukkaan ja meinas jo siinä humpsahtaa väärään päähän putkea - siis ekaan päähän. =o Sit taas nätisti kepeille! Niitten jälkeen sit lähettiinkin. =D Muuta en muista kuin tein ja tein ja taistelin - olin joka paikasta myöhässä ja koira mäikäsi! Lopussa meinasin kaatuakin, sotkeutua näihin omiin pitkiin säihkysääriin. =) Tämän takia koira kysy tokavikan hypyn jälkeen ihan sika, hyvä ettei ruvennu suvittelemaan ja yritin epätoivoisesti huiskuttaa sitä vikalle hypylle. Sinnehän se onneksi meni ja me tehtiin nolla! =) Sijoitus kolmas etenemällä 5,39m/s. Mikähän olis ollu etenemä jos homma olisi ollut sujuvaa?

Vika rata taas aksarata ja mä päätin, että nyt Ojanko raikaa kun mä käskytän kontakteja! Niille nimittäin pysähdytään ja piste!! Puomi olikin heti alussa, 3 este ja loistavasti teki! Keinu oli sitten jo 8 este. Tässä vasta tiukkaa käskytystä olikin ja koira meni hirveellä vauhdilla keinun - pysähty juuri ja juuri. Keinu ei ollut todellakaan millään muotoa maassa ennen kuin koiran etujalat oli jo maassa - näytti todella, että taas mennään läpi! Kepeille taas tosi kovasta vauhdita sisään ja loivaan avokulmaa. Sellaseen ällökulmaan jossa kokenutkin koira tekee helposti virheen, mutta Hippis teki upeesti! Ja mä liikuin taas! =)
Sit lopussa siirryin esteen 16 eri puolelle kuin olin tutustuessa suunnitellut ja tässä sitten koira tiputti riman. Toi mun suunnitelman muutos tuli ihan tahattomasti, otenkin vaan tajusin siirtyneeni huti puolelle. Ns. radan ulkopuolele vaikka piti ohjata sisäpuolta je tehdä persjättö A.lle.
 Jotain siinä kuitenkin tapahtu - en tiedä mitä? Se oli siis täysin suoritettavissa ohjatessa tuoltakin puolelta!! Mutta ehkä mun ajatus "apua, mitä mä täällä teen" aiheutti tekemiseeni jotain ja rangaistus seurasi heti! Se siitä sitten! Nollalla oltas noustukin sitten jo kakkosiin. =) A.lla jätin koiraa ihan sikana. Hyvin toimi!
Mietin jo sitten maalissa, että varmaan mentiin noilla seisotuksilla yliajallekin, mutta noup! Silti etenemä oli 4,23m/s ja siis oikeesti kontakteilla oltiin kyllä aika kauan!
Videota kisoista ei ole.

Loppuun pahoittelut varmaankin suuresta määrästä kirjoitusvirheitä. Ei jaksa tarkistaa - liikaa tekstiä! =)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti