perjantai 10. tammikuuta 2014

Worth every penny! 8.1

Vähän "hullun" hommalta tuntuu lähteä töistä tunti ja vartti aiemmin,kirjaimellisesti pyörähtää vaan himassa (niin että koiran remmikin jäi himaan), ajaa reilu 2h sivu ja maksaakin vielä aika reippaasti tunnista jne.. että pääsee Turkuun yksärille! =) Mutta niinkuin otsikkokin sanoo, jokaisen pennin ja käytetyn ajan arvoista! =) Me niin Hippandeeroksen kanssa tarvitaan noita apuja, tai siis mä tarviin jotta löytyy se yhteinen sävel tuon kiiturin kanssa.

Tänään se oli taas huikea ja meillä menikin hyvin. Varsinkin jos lasketaan estenumeroissa minne radalla päästiin (23). =D
No, onneksi se ei ole se minun mittarini!!! Mä nautin vauhdista ja siitä että opin tuntemaan tuota elukkaa enemmän treeni treeniltä - mihin kerkeen, mitä voin tehdä jne...

Nytkin oli sellainen kerkeemisrata treenissä notta sisso. Ja niin totaalisen väärät valinnat olisin tehnyt, mutta onneksi on apu lähellä! =)

Radan alussa mentiin A 2 kertaa ja sitähän Hippis ei tee vielä ollenkaan ja kepitkin oli jo este nro 7, jota ei tee niinikään, mutta tästä eteenpäin päästiin sitten ns. tositoimiin. Alun niisto 2:lle toimi hyvin! 3 olikin A.

Sit jatkettiin A.n nro 5 alastulolta tehden hypylle 6 vastakäännös ja tämän jälk oli ne kepit. Ekalla vedin liikaa kepeistä ohi ja Janita halusikin minun ohjaavan kunnolla kepeille, jotta saan koiran keppien oikealle puolelle josta sisään menisi, jonne Janita sitten palkkasi koiran. Seuraava yritys menikin hyvin! Janita painottikin, että vaikka on käsketty juoksemaan ja jatkamaan matkaa palkkauksesta huolimatta, pitää ohjata ne seuraavat esteet eikä vaan juosta päättömästi. Näin olen kyllä nyt likimain tehnyt! Taakseni katsomatta! =) Keppien jälkeen yksi valssikohta ja sitten luukuteltiin. Penneli irtosi haastavaan estekulmaan todella hyvin jonne joutu menemään hyvinkin itsenäisesti, koska mulla oli kiire jatkoon! Pointsit koiralle! Eikä tainnut tulla kun kerran seuraavasta esteestä ohi joka on haastava otettava kokeneellekin. Ohitus johtu ihan mun liikkestä, koska saatoin liian pitkälle ja sit jouduin pakittaas kiertääkseni siivekettä. Suoralla tuli ainakin yhdellä kertaa kaikki kolme rimaa alas ja syynä mun "huuto", kutsuin koiraa siellä kulmassa voimakkaasti ja sillä tuli hitomoinen kiire mun perään. Kun vein hiljaa homma toimi!

Sit alkokin kolmen hypyn kohta - 3 takaakierto-persjättöä peräkkäin! =o HAASTAVAA! Varsinkin kokemattomalla saakutin lujaa menevällä koiralla! Tosin treeni osoitti, että kyllä koira tekee jos ohjaaja tekee oikein! Ja ohjaaja ei todellakaan osannut tehdä tätä oikein, koska sössi kohdan hyvin hyvin useasti ja jopa kahdella omistamallaan koiralla. =D Ei voi laittaa koirien syyksi ei! =D

Himon kanssa kokeiltiin ekaksi kerran ja tuli jo ekasta hypystä ohi. Irtos kyllä älyttömän hyvin takaakiertoon!! Janita otti heti verkot käyttöön - toimii! Eli eka takaakierto-persjättö rupes pelittämään, mutta keskimmäinen olikin sitten se murheenkryyni! Mun oli todella vaikea saada omaa liikerataa ja linjaa oikeaksi, koira otti hypyn aina edestä, Janita sano mulle tuhat kertaa, että liiku kohti siivekkeen pätyä, mä yrtitin, mutta se mutka tuli siellä ennen siivekkeen päätyyn liikkumista jota oli itse vaikea tajuta ja koira kerkesi lukita hypyn edestä. Inton kanssa oli ihan sama juttu + että sen kanssa olin liian edelläkin! Janita jopa töni mua siinä kohden siellä mennessäni, mutta se autto! =)

Tätä kohtaa jyystettiin Himon kanssa tovi jos toinenkin. Sit se piti pikku tauon ja Into pääsi hommiin. Inton kanssa alku meni hyvin, ensin kuitenkin sössittyäni kerran sen kakkosen takaakierron könöttämällä siellä niistossa väärin. Hitto, että Intolle noi takaakiertoihin irtoomiset on sitten välillä vaikeita. Seuraavalle yritykselle otin sitten enemmän liikettä mukaan eli lähdin lähempää ykköstä ja nyt suikittiin sit esteelle 15 saakka joka oli tämä takaakierto-persjättö osio 2. Kolmen hypyn keskimmäinen.. Siinä koira otti hypyn editse.. Sitten jäätiin Inton kanssa jyystelemään tähän hetkeksi! =) Se keskimmäisen hypyn ohjaus oli kaikki haastavin, eka ja vika meni hyvin! Jahka tää selätettiin matka jatkui esteelle 26 saakka joka oli keppien jälkeinen putki. Tänne sain koiran just ja just oikein kun tein keppien jälkeen valssin joka valui ihan hevon persiiseen! Puolustukseksi, että en ollut edes kyllä tutustunut radassa tänne saakka. =)

Ainiin ja muurin Into hyppäsi ihan vampisti radalla ja Janita kysyikin onko sille tehty okseritestiä. Ei oltu mut nyt on ja tässä ei ongelmia. Sit testattiin sitä, että siirrettiin muurin sivutolpat hyppyosasta erikseen taaemmas (ja huomio! Älä tee tätä itseksesi jos et tiedä mitä teet! Voi meinaan koiralle tulla pipi!) ja Intopa juoksi mukavasti kyllä tolppien välistä, mutta kiersi about metrin päässä olevan hyppyosan, ei osannutkaan suorittaa sitä, eli todennäköisemmin suorittaa muurin sivutolppia sihdaten. Saatiin kyllä sitten muutaman toiston jälkeen onnistumaan! Radan yhteydessäkin! Näitä kuulemma Intolle lisää ja hyppyihin lisäsiivekkeitä vaikka ei okserina olisikaan rimojen puolesta!

Intolle ja sen kanssa takaakiertohässäkkää lukuunottamatta suorotettava rata. Tosin tohon 25 lopetettiin ja loppuajan käytti Himo. Himo käytti suurimman osan tunnista, mikä oli tarkotuskin. Otin just Inton varuiksi mukaan, että penneli saa huilia.

Himo jatko tauon jälkeen muistaakseni puomista. Janita kysy, että onko mennyt, vastaus on muutaman kerran omalla hallilla nyt tuollaisena isona. Hyvältä on näyttänyt meno, koira on selkeesti varonut (löytyy siis järkeäkin). Lähin tuollakin luottavaisin mielin tekemään. Mutta eipä onnannutkaan! Olin ihmeissäni! Janita kysy, että onko tehnyt niin, että on ollut putkia puomin alla? NO EI OO! En ollenkaan älynnyt, että vaikuttaa noi suuresti. Siinä sitten hetki treenattiin puomia... Puomin jälkeiselle hypylle tuli ihmisnuoli! Läpi tuli niin että rytisi! Palkalla vahvistettiin, mutta mielestäni tulos oli aika heikkoa. Väsynyt koira ei ole kovin vastaanottavainen! Ihmisnuolen treenaaminen ts. mieliin palauttelu on ollutkin treenilistalla pitkään, mutta toteuttamatta! Tämä tuli läksyksi! Luulen, että on ohjaus jota joutuu Himolla tulevaisuudessakin vahvistelemaan PALJON! =) Tuo vauhti ja "lievähkö" aksahulluus.... =)

Likimain tähän sitten loppuikin meittin treenit! Oli ihan mahtava setti! Mulla jäi niiin hyvä mieli vaikka ne tk-persjätöt menikin ihan reisille. Toi koira oli huikee! Mä tuun varmasti rakastamaan menoa sen kanssa! Nämä pienetkin aksalta tuntuvat hetket sen kanssa on niin *sydän*. Aksalta tuntuvat = enemmän kuin 1 este kerrallaan! =)

Treeneistä ei oo videota, kun yksin oli liikenteessä!

Läksyksi Intolle muuri ja siivekehommelit, mulle tk-persjätöt ja Himolle ihmisnuoli. Ja hyvä Himosta kuulemma tulee ja vuoden päästä ollaan kisaradoillakin. Jaa-a! =O =D

Ainii ja Himon kanssa en siis muuten kyennyt kolmeen takaakierto-persjättöön. Ainakaan nyt noilla 40cm rimoilla, mutta tiiä sitten tulevaisuudessakaan. Vikalle hypylle tuli päällejuoksu ja sitte seuraavalle putkelle leikkaus. Tämä ei taas haitannut, kun putken jälkeen kerkesi hyvin ohjata puomille!

Tossa päällejuoksussakin himmasin kerran ja yritin jatko-ohjata koiraa, koira jatkokin matkaansa, tosin seuraavasta esteesta (putki) ohi. Janita sanoi, että näissä täytyy olla tarkkana! Jos himmaan vaikkain tuolleen "pelosta" / vahingossa koiran tulee tähän reagoida ja hidastaa! TOTTA!! Eli ei saakaan yrittää jatko-ohjausta, koska sitten on tulevaisuudessa kusessa. Vaikka mä himmaan koira vaan jatkaa matkaa... Ei käy! Tuleehan sen reakoida rytmityksiin!!!

Tänään palkkana oli muuten lelu - pallo. Jota Janita aina koiralle heitteli.

Tuli romaani, mutta ei voi mitään! Pahoittelut jos on kovasti kirjotusvirheitä! =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti