lauantai 27. lokakuuta 2012

Marcus Topps:n opein 26.10

Marcus Topps on MM kultamitalisti -08 sekä MM hopeamitalisti -09 USA:sta.
Käyttää pitkälti samaa ohjaustapaa kuin koko eurooppa ja jenkit kait yleensäkin. Opettaa koiralle oikean ja vasemman käskyt, jotka siis tarkoittaa tiukkoja käännöksiä, sama hommahan oli Zelkolla. Sanoin Marcukselle (Anun avustuksella!=) ), että ei ne varmaan vaikeita ole koiralle opettaa, mutta se että mä osaisin radalla oikean ja vasemman onkin toinen juttu! =D Musta eivät niinkään perusta rintamasuuntiin tms. Mutta heillä koirat älyttömän hyvin ratoja lukevatkin...
Sanoi Marcus kyllä, että tekevät valsseja silloin tällöin, mutta harvoin ne ovat oikea-aikaisia tai suuntaisia.. käyttävät paljon leikkauksia ja ohjaavat koiraa suht kaukaakin niillä kääntymiskäskyillä. Välistävedoissakin... Kaikkea tätä siis teistailimme mekin tänään!
Tosin mä en käskyttänyt mitään oikeeta ja vasempaa. Intoa sanana käytin ennen tiukkoja käännöksiä ja kun tarvittiin hallintaa. Niinu sanoi Marcuksen sanoneen hänelle edellisenä päivänä, että tekee aivan liikaa ja juoksee likaa, pelkäsin saavani samaa kommenttia, mutta ei. =O Marcus sanoi myös, että suomalaiset "handicäppää" koiriaan, menee tekemään käännökset joka paikaan, kun sen sijaan voisi opettaa koiria kääntymään hyvin ja itsenäisesti. Totta!

Homma alkoi sillä, että jokainen suoritti radan ensin niin, että hän vain katsoi, meidän omilla valinnoilla siis. Mä valitsin alkuun jo meille haastavan jutun, koska halusin ehdottomasti kokeilla sitä, no reisille meni. Pariin kertaa kokeilin ei taittunut kakkoshypyltä vekillä kepielle avokulmaan, meni kolmoseen tms. jatkoin sit suoraan kepeiltä. Kisoissa olisin valinnut ihmisnuolen! Päästiin sitten yhtä rimaa kolistellen ja en tiiä tuliko alaskin esteelle 20 joka oli taas kepit, avokulma, loiva mutta kovasta vauhdista. Oikein sisään ja sit jotain... Sit lopetin esteelle 27, jonne en saanu koiraa vaan valitsi väärän esteen...puomin.

Tämän jälkeen tehtiin rata kahdessa osassa Marcuksen tyylillä. Eka esteet 1-12 ja sitten loppu 10-28.
Voin sanoa, että oli välistävedot vaikeita vetämättä..puolivalssaamatta, mutta kyllä se koira sitten palkan avulla ja pikku kyyristelyillä siltä tuli! =)
Suorasta putkesta ampuili pitkälle josta häneltä tuli kommenttia, sain kutsua koiraa hulluna ja palkattiinkin.
Leikkauksia tehtiin outoihin paikkoihin =)ja yllättävän hyvin koira käänty tietyissä paikoissa ihan perusjutuilla, ei mitään kikkailuja!

Edelleenkään ei musta ton sortin aksaajaa saa, mutta toi koiran kääntymishomma ja muutama muukin juttu ei olisi ollenkaan huonoa ottaa treenilistalle. Sopivassa suhteessa tulisi treenata kaikkiea!! Meillä ehkä liikaa keskitytään kaikenmaailman tekniikkaan...


Illalla Into pääsi vielä osteopaatti Caritan hellään käsittelyyn. Lavoissa ja niskassa oli jumia. Vähän samaa kuin Piiralla viimeksi. Toi niska on nyt vaan vähän uus juttu... =o

Video koulutuksesta.. huvittava!!
Puuttu alun nollayritys ennen varsinaista opetusvaihetta, eli pätkä jonka Marcus vaan katsoi/halusi nähdä kuinka viemme/teemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti