keskiviikko 17. lokakuuta 2012

4:n M:n muistisääntö kehitetty! 16.10

Toisaalta harmittaa kun noi Oreniuksen koulutukset mun osalta loppuu ens viikkoon, oon todella tykännyt radoista, mutta toisaalta oon tullu niin mukavuudenhaluiseksi, että kylmässä ja hiekkapohjaisessa hallissa treenaaminen on vähän niin ja näin. =)
Ja toisekseen siellä ei kyllä tuu vahvistettua mitään, tehdään vaan. Jos koira ei johku valssiin esim. taivu kunnolla niin ei haittaa, ei mitään vahvistuksia palkalla tms.. missio vaan suorittaa rataa, toki mahdollisimman oikeaoppisesti kyllä!

Tänäänkin tehtii ja tehtiin vaan, ei Juha montaa sanaa höpissy (tosin ehkä kyl eniten kuin koskaan =D ) ni Into oli ihan piipussa jo aika alku metreillä. Teki muuten lentokeinunkin tänään! Ihmettelin ja hokasin kun radan kohtaa uudestaan otettiin, että käskytin "kiipee kipee", IDIOOTTI ohjaaja! Keinu on meillä AINA keinu ja siinä koiralle se ero. Tuli vielä kiipeetä seuraavallakin kerralla... =O Onneksi koira jo tiesi lennon jälkeen esteen ja suoritti oikein!

Rata oli tänäänkin mukava! ja suoritettavissa ja jälleen siinä oli niitä meidän tarvitsemia treenikohtia...takaakiertoa ja valssia! Kaksi kohtaa oli missä arvelin homman kosahtavan ja ne oli piirroksen kohdat 5-7 ja 10-12. No, ensimmäisessä kosahti, kun kiiruhdin jatkoon ja sain koiran ohi 6 hypystä. Ihan silkan malttamattomuuden ja hutiloinnin tulos! Jälkimmäinen kohta meni sairaan hyvin! Tein 10 valssin ja 11 takaakiertoon (maltillinen ja oikeaan aikaan tapahtunut taaksetyöntö, olin ihan varma, että tässä saan koiran hypäämään esteen editse) johon päällejuoksu ja sit persjättö. Sain liiankin hyvän etumatkan jatkoon! Ja kun kierrätin vielä pitemmään kautta jouduin oottelemaan koiraa ja rytmitys taakselähetykseen vaikeutu, just niin näitä meijän ongelmia.Otettiin kohtaa uusiksi niin, että tein 11 ihan selkeenä takaakierto-persjättönä. Onnistuhan toi, mutta vasta jälkikäteen treenejä miettiessäni tajusin, että en kyllä koiraa ole hyppäämässä nähnyt ko. hypyllä, saatikka edes ajatellut asiaa silloin kun persjättöä oon tehnyt = myöhässä. Liikaa varmistellut taakselähetystä! Sit tein pituudelle valssin ja 13 hypylle niiston. Juha sano et olis meille nopeempi, kun koiran liike sujuvaa kokoajan kun mä teen jotain kokoajan. =) Kellottikin...

Tuolta jää kyllä aina ihan hyvä mieli, kun pilkkua ei viilata! Siitä poinstit!! Mutta olis kyllä hyvä vähän vahvistellakin asioita eikä vaan höökätä tehdä, onhan kerran treeneistä kyse. =)

Rataan tutustuessa en ole taaskaan meittinyt asioita vaadittavalla tavalla (en ainakaan muista näin tehneeni) eli miettiä kunnolla niitä ajotuksia, katseita ym... Siksipä tuossa aamutuimaan koiria klo 6.00 ulkoiluttaessani kehitin itselleni 4:n M:n muistisäännön.

MITÄ = mikä ohjaukstekniikka mihinkin.
MIKSI = perustelut miksi ko. tekniikka on valittu, onko varmasti oikea valinta.
MITEN = miten ko. tekniikat mihinkin kohtaan suoritetaan oikeaoppisesti.
MILLOIN = ohjauksien ajoitus, rytmitys.

Josko tuo alkaisi auttaa asiaa?!! =) Tulisi pohdittua asiat joka kantilta. Varsinkin nuo 2 viimeistä on ne tärkeimmät tai oikeestaan toi viimenen. Tekniikat, ainakin suurin osa, tulee jo aika hyvin selkäytimestä. Joissakin on sitä hienosäätöä tosin, niinkuin noi persjätöt, vekit yms... =D

Ainiin, nollillakin rataa yritettiin, mutta koira oli oikeesti jo ihan naatti siinä vaiheessa. Hetsailin sitä kyllä ennen suoritusta, mutta kepeillä este nro 7 tuli virhe kun Into vaan paino suoraan kakkosväliin ja väärältä puoleltakin vielä. Kysyin sit siinä Juhalta, että jatketaanko? Vastaus oli että, "joo" ja siitä sit loppu nollilla maaliin, 24 esteinen rata. Into oli estellä 22 jo ihan perässä vedettävä. =o Motivoivaa koiralle?
Juha sanokin, että koira on väsy ja siksi varmaan tuli keppivirhekin, kun ei kuulemma katsonut mua ollenkaan tms. meni vaan kuin juna eteenpäin...

Voi toista, on rääkätty.... no otetaan kunnonkasvatuksen kannalta. =)

La olis taas aksaatia tiedossa, kun päästään Niinun oppiin! Kivaa!!
Ja sunnuntaina kisat, toivottavasti toi koira vaan jaksaa ja etten mä rasita sitä liikaa. Poikkeus toi kisoihin ilmoominen olikin, mutta kun oli hyvän olosuhteiden kisat tarjolla, lähellä ja mukavan seurankin järkkäämät ja vielä kivat tuomaritkin. Liian monta hyvää asiaa, että ei voinu olla ilmoomatta. =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti