maanantai 4. heinäkuuta 2011

Kaipaan toisenlaisia 1-luokan ratoja! 4.7

Täytyy kyllä ihan näin ääneen ihmetellä, että mikä vimma on jo noista ykkösluokan radoista tehdä noin haasteellisia (=haasteellisia tuolla tasolla!), edes osittain!?! Mä kaipaisin koiralle helppoja ja loogisia luukutus ratoja = jotta se saa luottavaisin mielin edetä!!
Ja tämä narina ei nyt tule siksi, että hyllytimme Inton kanssa Purinalla kolmannen virallisen starttimme. =) Tuomarina Martti Salonen.
Koira oli taas vallan pätevä OIKEESTI, irtosikin niin mallikkaasti renkaalle paikassa missä ei olisi kuulunut. Mutta jos mamma sitä reittiä tarjoo niin... =D
Oikeesti hienoa, kun esteitä hakee ja tuossakin kulmassa haki renkaan ja suoritti täysin oikein, on oikeenkin positiivista -voisi uskoa tuon suorituksen jälkeen renkaan oikean suoritustavan olevan vahvasti hallussa!
Keinu oli taas loistava!! Täysillä päähän ja videoltakin katsottuna keinu ei kerkeä laskemaan juuri yhtään ennen kuin koira on siellä päässä. Jes! Tosin himpun verran pidempään saisi keinun maahantultua siellä pysyä, jotta ei esim. satu selkään siitä poistuessa ja näin siis oikeasti poistua siltä vasta kunnolla luvalla. Noi keinut potkasee niin pahasti aina takasin.

Alussa kolmoselle leikkaus ei ollut ihan parasta, oli aika lyhkäset estevälit ja mun ajotus varmaan aivan liian myöhässä. Mutta tässä kohden leikkaus ei saanutkaan kääntää jyrkästi! Kaarteessa yhdellä hypyllä sinkos hiton kauas ja olis halutessaan voinut jopa kiertää seuraavan esteen, mutta hienosti korjasi linjansa esteen kautta minua kohden! Tämmösissä täytyy olla tarkkana ja ylipäätään treenata samantapaisia kohtia -oli kaarteen keskimmäinen hyppy jonne nyt olis tavinnu mun varmaankin tehdä vastakäännös tai sitten koiran osata ns. jenkkikäännös -> lähettää se sinne yksin suorittamaan... Kepit hyvin, tosin niiden jälkeen olevalle seuraavalle hypylle tuli leikkaus, jossa yllättäen vain haukahti ja käänty omin nokin tiukasti vasemmalle =o ->pyörähti, sit meni hypyn kuitenkin. Olis varmaan ollu kielto ellei olis ollu jo hylly. En tiiä olinko liian passiivinen, olis terävämmin pitäny lähettää hypylle ja tehdä tiukka leikkaus?
Mutta koira oli aika agressiivisen oloinen ja tosi halukas menemään -vauhtia olikin ihan hyvin! On varmaan koira mikä tulee pikkuhiljaa syttymään enemmän ja enemmän kisa kisalta tähän hommaan. Hope so! Hyvää kokemusta taas saatiin ja opin taasen jotain koirastani. Osasi näköjään hyvin tuonlaisen kepeille menonkin! =)

Omasta asenteesta täytyy sanoa sen verran, että taaskaan mua ei jännittänyt yhtään. Se ei nyt oo ihan hyvä juttu, tuli lähettyä liian lepposin mielin hommiin. Uskon, että Inton kanssa tarvitaan molemmat sellaista pientä räyhäfiilistä menoon. Ollaan parempia sillon. Oikeesti, nyt jälkikäteen mietittynä, Leevin kanssa lähen ihan toisenlaisella, tiukemmalla asenteella hommiin. Pienellä apinanravoilla...Tänään sellaisesta ei ollut kyllä tietoakaan!?! =o Ens kisassa panostetaan tähän... =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti