perjantai 22. heinäkuuta 2011

Enimmäkseen kontakteja 22.7

Kentällä taasen aamutuimaan ja jo silloin aivan liian kuuma. Otettiin alkuun karsintojen yhdestä radasta pätkä, jossa tuli putki-puomi erottelua hiukan ja kepeillemeno. Kuviossa esteitä 7. Leevi ei taas viittinyt millään mennä oikein sisään ja voitte pitää mua hulluna kun koiraa syytän, mutta kyllä se vaan niin on, että tietää tasan tarkkaan oikeen eli 1 välin, mutta ei viitti mennä oikein sisään. Moodi kun on toi, niin kakkoseen tai kolmoseen lönköttelee. Mulla meni sen kanssa hermo ja kun kerran karjasin kunnolla niin johan löyty eka väli ja leikkaus siihen päälle jees. Tästä aimo palkka se homma loppu siihen!

Intolla eka väli löytyy suht hyvin, mutta noissa avokulmissa ei nyt tällähetkellä taivu kakkosväliin, tuppaa ryykimään ekasta seuraavaksi kolmoseen ja luovia keppejä rytmirikolla loppuun. Sille laitoin verkon avuksi ekaväliin, jotta saatiin onnistunut suoritus ja näin pääsin palkkaamaan oikeasta suorituksesta. Leikkaus kepeille ok.
Into teki sitten huilitauon jälkeen vielä putki-puomi erottelua. Tuntu paineistuvan kun laitoin palkan = lelun puomille valmiiksi....ensin ei lähtenyt liikkeelle ollenkaan ja sit meni putkeen ja katteli siellä ylös, että missä lelu. Vaihdoin makkarapalkaksi ja johan parani. Vauhti puomilla hyvä! Loppuun vielä keinu-puomi erottelua...ensin keinu sitten puomi muutamaan kertaan näin, ei himmanu puomilla. Keinulla tarjoo nyt omatoimisesti "ota"-asennon kun karjun "seis"-käskyn. =( En haluaisi sen tekevän sitä...pitäs pysähtyä keinun päähän ja olla siellä koko koiran, kun keinu laskeutuu/on maassa ja siitä vapautus... Tämä siis koiran fysiikan kannalta. Niinkuin aiemminkin olen maininnut noi keinut potkii niin pahasti takasin. Toi meijänkin teki nyt niin, että koiran takaosa oli keinulla ja etuosa maassa, keinu nousi takasin ilmaan varmaan 30 senttiä ellei ylikin ja koiran pylly siinä mukana niin, että kirjaimellisesti seiso käsillään siinä kunnes keinu painu takas maahan. Kauheen näköstä! Selkä kärsii! Toi täytyy nyt työstää jotenkin.... plaah...

Treenin jälkeen pojat pääsi uimaan. Into on siinä ihan pööpö, pakko olla narussa...nytkin 10m liinassa (+liivit) jonka ui heti loppuun ja sit vaan polskuttaa siellä liinan päässä kuulematta tai näkemättä mitään. Ei käänny vaikka huutaisin kurkku suorana tai kiljuisin tai hillun lelun kanssa. Vaarallista! Jos pääsis irti johku uimaan niin uis varmaan niin pitkälle että voimat loppuis ja hukkuis.. Jotenkin tarttis saada opetettua tossakin hommassa reagoimaan kutsuun!

6 kommenttia:

 1. Eikä, apua miten samoja juttuja Iitussa ja Intossa on?!? Tuo keinun suorittaminen on Iitulla ihan samanlainen ja iitu on myös kauhea vesipeto. Ei lähde kauas rannasta, mutta ui ja ui ja ui vaan. Pitää ottaa välillä pois, kun ei tule omatoimisesti pois järvestä..
  -Marianne

  VastaaPoista
 2. Hih! Samanlaisia niin hyvässä kuin pahassa. =) Mä oon kans monta kertaa aatellu, kun oon sun blogia lukenut, että ovat hyvin samanlaisia...keppihommelit ym..
  Into olis vaan voinut saada rakenteeseensa kyllä hiukan Iitua -keveyttä!

  VastaaPoista
 3. Ruudi is also crasy about swimming. Specially he is keen on retrieving things from water and if he does not notice this or other dog has already taken it in front of him, he desperately keeps searching it and then it is hard to get him to the shore.

  BTW Taija and Marianne, what are your feelings about coming together this summer also?

  VastaaPoista
 4. Pakko kommentoida sukulaisten touhuja! Just eilen huutelin Miinaa turhaan pois merestä, se vaan tekee itselleen kuplia ja jahtaa niitä syvälläkin... Uisi varmasti hukkumiseen asti, vasta kun oikein suutun saan sen pois vedestä. Sukuvika siis ;)
  Piia ja Miina

  VastaaPoista
 5. Into doesn't even retrieve anything from water, he just swims and swims forward....Doesn't pay no attention to anything... And i mean anything! screaming...shouthing..nothing! If he weren't not in the leash he propably swims so long that gets tired and drown, never even looking back... annoying! =) Dangerous!

  Suits to me that we keep "puppy"meeting. =) There isn't so many weekends anymore when to organise that... lots of thing going on..competitions and stuff... =) Send us email and propose something.

  VastaaPoista
 6. Piia, pahasti näyttää sukuvialta! =) Noi russelit on taitavia kehittämään itsellensä kivoja juttuja. Intokin oppi ton veden roiskuttamisen ja sen jahtaamisen viime kesänä, kun niillä oli lasten altaassa vettä ja mutsi laittoi kätensä vedenalle ja Into alkoi kaivamaan kättä...tulikin jännä koukuttava seuraus -vesi roiskui ja sitä oli ihana haukkailla kiinni. Pööpöjä! =) Nyt vaan kun veteen pääsee alkaa roiskiminen etujaloilla...

  VastaaPoista