perjantai 1. heinäkuuta 2011

Inton ekat viralliset 30.6

Sisso, niin se vaan tämäkin päivä koitti pikaiseen. Inton ekat viralliset kisat...
Parisen viikkoa jannu on ollut jo kisaikäinen.
Huurupäissäni ilmotin sen tonne Porvooseen ja kaduin sitä jo tossa välissä. Koira ei ole vielä valmis -ts valmiitahan ne ei tähän lajiin ole koskaan!
Tuomarina kisoissa oli Allan Mattsson ja periaatteessa ihan ok radat, lukuunottamatta ekan radan pakollista muurin leijeröintä, joo-o! Ja tokan radan lopun putkeen vientiä ja sieltä ulostuloa...


A-rata


B-rata

Mua ei jännittäny kisaamaan lähtö ollenkaan! Työstin hommaa kyllä päivällä ennakkoon -mm. että mitään tuloksia ei ajatella ja meillä ei oikeesti ole kiire mihinkään, noustaan sit kun noustaan ja hei nää ei ollut sit mitään itselle ajatusten pakkosyöttöä vaan oikeesti tunnen ja ajattelen homman näin. Riskillä lähetään vetämään oli lopputulos mikä tahansa ja koiraan luottaen, niin paljon kuin mahdollista. Toki tässä vaiheessa kun on näin vähän yhteistä taivalta takana ei voi tietää vielä miten koira missäkin tilanteessa toimii ja millään ei ole voitu kaikenmoisia asioita treenata!

Eka rata oli kokonaisuutena huonompi kuin toka, vaikkakin tulos oli mahtava. 0 ja luokkavoitto sekä eka luva. Siis haloo, koiran ihka eka kisastartti! Huisia, paljon enemmän kuin osaisin ikimaailmassa odottaa.
Keinun veti hyvin agiradalla ja kepit vaikkakin meinas livetä keppejä edeltävältä hypyltä yhteen putkeen (tosin käänty hypyn kyllä hyvin), mutta sain huudettua takas ja käänty just siinä suulla tarpeeksi ajoissa. Huh! =)Yksi leikkaus hiukan valu ennen puomia olevassa tilanteessa. Puomilla kusi rytmitys tyystin kun mielestäni kyllä näin, että koira meni puomille, mutta puomin lopussa kun olin jannua ei heti näkynyt missään. Kerkesin jo ajatella, että tuliko sieltä pois....ei sentään se vaan luuli sitä keinuksi ja likimain pysähty ylösnousuosuuden päässä. No, näitä vielä varmasti kokemattomalla koiralla tulee, enhän ole juurikaan koskaan treenannut sillä samana päivänä keinua ja puomia saatikkaa varmaankaan niin päin että ekaksi keinu ja sit puomi. On ollut toistepäin treeneissäkin jos on ollut.
Tämän jälkeen sitten jäinkin putkella hiukan liian jälkeen koirasta ja se kerkes liikaa kääntyä putkelta mua päin...hyvin sitten loppujen lopuksi kuitenkin hypylle jolle leikkaus ja siitä putkeen muuri leijeröiden. Hyvin!
Toka rata oli siis hyppäri ja 4 vikalle esteelle tehtiin nollaa. Sit tuli persjätön jälkeen hypystä 15 ohi. En ihan kerenny korjaamaan vaikka näin sen tapahtuvan. Kepit tälläkin radalla loistavasti sekä mm. pussin jälkeiselle hypylle irtoominen.

Koira oli tänään loistava! Se ei tehnyt yhtäkään virhettä! Toisin kuin ohjaaja... =)Rimat pysy ylhänä, oli muuten kolmessakympissä. Oli satkulla mukana hommassa! Pysy lähdössä ja tuli siinä käskystä sivulle! En ois uskonu, että näin näppärä alotus meillä!

Into took part first official agility competition at Porvoo 30.6. He won his first start and didn't make any mistakes while whole competition. Instead I did. =) In second start we got 5 fault points and that was all my fault! Into was great!

1 kommentti:

  1. That is awesome! Congratulations!
    Great beginning of the competition future :)

    Actually, seen those training video clips there is no doubt that you are the best!

    VastaaPoista