torstai 24. helmikuuta 2011

Olihan treenit 23.2

Sporttiksella kahden koiran kanssa, Inton ja Leevin. Tiedossa oli, että saattaa olla nollaratatreeniä ja olihan sitä. Mä alotin koko homman Inton kanssa, koska eihän sen kanssa tuollasia treenata vielä. Tosin kyllä poitsun kanssa melkein koko rata mentiin läpi, mutta osissa. Into oli pätevä tai sit Niinu katto läpi sormien meijän menoa =), koska vain muutamissa kohdin ns. hinkattiin....siis 90 kulmassa olevat esteet, normi ekan edestä meno ja seuraava takaa (jota täytyy treenata lisää!). Liiaksi hanskaan koiraa ekalle hypylle (vekkaan ja vastanen käytössä), kääntääkseni sitä tiukemmin, mutta tämä hidastaa nyt tässä vaiheessa Intoa liikaa. Parempi irrottaa vaan ns. normisti ja antaa hypätä "pidemmälle", niin vauhti säilyy hyvänä. Tästä mentiin kepeille ja kerran tein kakkoshypyn jälkeen vahingossa valssin ja siitä koiralle tuli tiukka lähetys editseni kepeille (avo) ja näin vielä päälle leikkaus ja Into teki hienosti! Kepeissä jälleen 6 palaa verkkoa.
Sit muuria työstettiin. Otti hiukan kontaktia aina esteeseen =( Ei kyl olla sitä vähään aikaan tehty, mutta tuo on nyt täysin väärä suoritustapa... Muurille tuli ennakoiva valssi ja nyt niissä teen liikaa sylivekin omaisesti, niiailen ja jarrailen jne...normi valssillakin kääntyy hyvin ja en missään tapauksessa halua tehdä aina äärimmäisiä juttuja kääntääkseni koiraa. Tähän on nyt omassa tekemisessä kiinnitettävä PALJON huomiota!!
Ihan ekalla kerralla ohitti renkaan, mut jatkossa kaikki oikein. Laitan videota mistä näkyy miten hienosti sinne irtoo. <3

Leevin kanssa sitten sitä nollaratatreeniä. Ja perkele eihän siitä mitään tullu. Radassa oli kohtia mistä tuli uskonpuute koko hommaan jo heti alussa, mutta sit kun sitä tehtiin, niin kaikki oli täysin suoritettavissa ja meillä niihin kaikki tarvittaavat taidot. Mutta ei silti tullut hommasta mitään. Tää nyt on ehkä selittelyä, mutta alussa jäi kokonaan kisanomainen rataantutustuminen tekemättä, se oli sellanen pikanen läpi kattominen ja linjaukset ym. jäi kokonaan kattomatta. Radalle siis lähettiin likimain sillä, että vain rata oli mielessä.

Homma meni niin, et virheestä aina poikki ja ulos. Mulla meno loppu ekalla kerralla esteelle 3, kun nelonen oli puomi ja sen alla putki.. luotin kuin pässi sarviini et puomille menee, kun AINA valitsee ennemmin sen. =) No, onneksi toi moka tuli tehtyä treeneissä ja voi todeta, että on se koira ohjattava sinne puomillekin. =)
Tokalla rundilla homma päätty esteelle 8 kun Leevi haki hypyltä valssista putken mun takaa ja sinne... Kolmannella esteelle 11 kun ohjaukset unehtu =) Tästä piti mennä kepeille ja mä olinkin väärällä puolella. Paikka oli ahdas ja Leevi otti yhden hypyn matkalla. Tähän loppu sit alusta asti yrittämiset muistaakseni. =) Sit jatkettiin vissiinki esteeltä 7 aina ja ei siitäkään loppuun asti päästy. Sairaan hyvä treeni vaikka vituralleen menikin! =) Tollasta ehdottomasti lisää!! Vaikka tässä tapauksessa rata ei ihan normia kolmosluokan rataa ollutkaan, oli taas Powell kuviota. =) Esim: pöytä kaden putkensuun keskellä. Mulla molemmat koirat suoritti pöytää hienosti. Ihmettelen et Leevikin niin hyvin, Niinu kehu!

2 kommenttia:

  1. Pätevä Into!

    Hulinalla oli myös aikoinaan ensimmäisiä kertoja muuria treenatessa, tapana ponnistaa palikoiden päältä lisää vauhtia. Ongelma korjaantui, kun apuohjaaja piti muutaman kerran rimaa palikoiden päällä.

    Marianne

    VastaaPoista
  2. Okei, kiitos neuvosta. Täytyypi kokeilla ja ajatuksissa on halu päästä Inton kanssa hyppykoulutukseenkin. Aina ei oo kovin nättejä hyppyjä, varsinkin noi alastulot on välillä ihan plaah... =)

    VastaaPoista