tiistai 15. helmikuuta 2011

Hyl, hyl ja hyl 13.2

Tulostaso ei tällä hetkellä päätä huimaa! On ollut hyvin hyllyvoittoista tuolta viimevuoden puolelta jo. Alkaa pikku hiljaa syömään naista!
Ei vaiskaan, vaikka eihän toi kivaa ole, mutta koira on muuttunut niiiiiin paljon! Se oikeesti menee nykyään kun pyryharakka noita ratoja, mikä on sairaan hyvä!! Se on tällä hetkellä äärimmäisen itsevarma, hyvin estehakuinen ja innokas. Ei sitä voi ohjata niinkuin ennnen, ja vaikka minäkin olen ohjauksissani muuttunut ja ottanut enemmän riskejä, hakenut ajotusta aiemmaksi en ole ihan koiran kehityksessä perässä pysynyt. Nyt vaan tarvitsisi oikeasti uskaltaa ajottaa ohjauksia paljon paljon aiemmaksi jotta koira saa tiedon ajoissa eikä saa väärää infoa ja suiki näin "väärille" esteille. Väärille siksi sitaateissa, koska itsehän sen sinne olen ohjannnut!
Nyt kisoissa tuomarina Anne Savioja ja kohtuu haastavat radat oli Annella. Tykkäsin!
Sanoin ennen ekaa rataa yhdelle tutulle, että ekalla radalla Leevi on viimeaikoina ollut ihna fleku.... EI OLLU TÄNÄÄN! =) Sisso, jannu sai vissiin vähän jonkin sortin hepuliakin radalla. Yhessä kohdassa kun piti kaarraattaa oikealle minua kohden jannu ampasi täysin vasempaan ja yhteen putkeen, ihan sairaalla vauhdilla ja sieltä takas mun luo yhden hypyn kautta ja jatkoi matkaa ihna kun se rata olisi kuulunutkin mennä noin. =)KOntakti saatiin sentään puomilla tehtyä, mut ei sekää ollu hyvä. Pysähty valkoselle osalle ja vaadin siitä alas asti, kesti tovin. Toka rata hyllytettiin myös Leevin irtoomisen vuoksi (ja siis mun myöhässä olleiden ohjauksien vuoksi) =)... yhdessä takaakierrossa ei tullut hyppyä minua kohden vaan jatko sieltä suoraan takana näkyvään putkeen ja ei edes kattonu mua putken jälkeen vaan alko tekemään loppusuoraa...putkesta näky suoraan pituus ja puomi, rengas ja vielä maalihyppy. Jannu veti lopun hyvin omatoimisesti ja kontaktin "ota"-hommasta ei tietoakaan.
Vikalle radalle lähtiessä ei ollu fiilikset katoossa....videolta näkyy kuinka laahustan lähtöön, yleensä kyl kävelen aika tomerasti. =) Käsittelen koiraakin hiukan "kovakouraisesti" siinä lähdössä kun ei istu ja odota kunnolla... Lähtö oli suora joten ei tarvinnut koiraa jättää, otin ekan hypyn takaa ja menoksi. Radassa oli kaikista kolmesta pahimmat paikat ja aattelin, että vi**u noista selvitään ja se näkyi paljon hanskaavampana ja agressiivisempana ohjauksena, mutta yllätys yllästys Leevi toimi paljon paremmin ja pahat paikat meni hyvin! Silti koira eteni kokoajan hyvällä vauhdilla. Rata hyllytettiin kuitenkin lopussa, kun kontaktille ei pysähtynyt ja siitä piti lähteä hiukan takaisin päin ja putki siinä puomin alla tyrkyllä...hiukan jännäsin sen sinne manoa ja siinä tuli sellasta haparointia. Sain koiran kuitenkin oikeille raitelle, mutta hää valukin nyt kyllä hompoitellen pisaraakaan muun huudoista välittämättä kepeille johku puoleenväliin sisään pujotellen muutaman välin ja tästä tietty hyl. =(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti