sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Mökkeilyä ja kisaa 18-20.2

Elikkäs tässä sitä istutaan parhaillaankin Laukaalla mökissä ja olohuoneen ikkunasta suoraan nenänedessä avatuu upea luminen järvimaisema. Mutta ulkona on vaan niin pirun kylmä!
Viikonloppu on mennyt kivasti, eilen lauantaina kävästiin kisaamassa JAT:n uudessa hallissa Jyväskylässä. Halli oli aika meluisa, lämmitin / poistoilmahärveli piti kovaa hurinaa ja koirien haukunta kaikui kovin. Pohja oli kivituhkaa, tosin minun makuuni liian isoa kiveä, melkein kuin hiekoitushiekkaa.

Leevi oli ilmoitettu kolmeen starttiin ja meillä rataantutustumiset siinä n. 14.40 - 18.00 aikoihin kisakirjeen mukaan ja oikeesti siihen ne olis mennytkin, mutta me päätettiin jättää vika startti väliin, koska auringon laskettua 17.00 maissa alkoi sää kylmetä kovin.

Ekalla radalla oli tuomarina Hannele Lummeranta ja rata oli ihan ykkösluokan tasoa. Hiukan kömpi mörkö tosta ajatuksiin, mutta sain kuriin, että kaikissa radoissa on haasteensa...20 kohtaa / estettä josta on selvittävä jne... Haparoinnilta tuntu koko rata (ei muuten näytä videolta siltä kuin tuntu), aika hektinen oli luokkien kulku kun on tottunut taas niihin saakutin 60 - 70 koirakon luokkiin. Leevi oli alussa aika kuutamolla, 2 valssiin ei lähtenyt mukaan koska oli TAAS myöhässä (videolta varmistu) ja kolmoselle takaakiertoon sai tökkiä ihan tassusta pidellen. =)
No, selvittiin radasta virheittä alun tussutuksista huolimatta, tosin pitkillä kaarroksilla paikkapaikoin, kun en osaa tollassilla radoilla koiraani ohjata. Tuntuu et itelle sopii radat missä saa kunnolla tehdä töitä. Radan jälkeen oli paska fiilis, TODELLA! Nyt oli pakko käydä kattomassa tuloksia, kun pelkäsin pahinta...yliaikanollaa ja sitähän se oli. V**u! +0,50s....En kuunnellut kunnolla radan pituutta ja ihanneaikaa, mutta Minnan kanssa muisteltiin radan pituudeksi 160m ja ihanneaika tuloksissa näkyi olevan 40s. Sehän tekee etenemäksi yli 4m/s ja saatana tänään ei siihen kyetty pitkien kaarrosten takia ja alun tussuttelun takia. No, eihän tollasset etenemät meille arkipäivää ole, joten se pehmittää harmitusta hiukan, Lummerannan haaste radassa oli siis aika....Plaah!

Tokarata olikin sitten Johanna Würtrichin (meniköhän oikein toi sukunimi =)), haasteellisempi onneksi ja rata missä oikeesti joutu miettimään millä kääntää koiraa oikisiin suuntiin kun ansoja oli takana.. Ratkasut löyty hyvin, mutta kun sitten kateltiin medikoirakoita niin mieliin hiipi, et tarviiko mun oikeesti työstää niitä kännöksiä noin kuin aattelin. Meinaan mediohjaajat valtaosa ei tehneet mitään, vei vaan koiriaan sen kummemmin puolivalssailematta tms...
No, niillä mitä oli valinnut radalle lähdettiin ja totesin, että kyllä Leevi tarvii tuollaiset ohjaukset, että kääntyy. Ja jos olen himpunkin myöhässä homma levähtää, kun Leevi pinkoo johonkin väärään putkenpäähän ja niinhän siinä kävi tänäänkin. Mikään huuto ei auta, kun se on jonkin lukinnut! Ei mikään!! Huusin meinaan niin että Jat-tila raikasi! =) Tässä kohden voi todeta, että se on saavutettu mitä ollaan haettu -> ilmaiseksi ei saada mitään! Koira uskaltaa edetä ja hakea edessään olevia esteitä, luottaa itseensä. Nyt vaan pitään tän kuskin saada kaikki ohjaukset oikea aikaisiksi! =) Myöhässä kun ei tarvii olla kuin ihan pikkiriikkisen....

Kohta missä hyllytettiin oli normi esteiden takana tapahtuva valssikohta...A.n jälkeen suoraan hyppy josta vasemmalle (A.lta tulosuunnasta katsottuna) vieressä olevalle hypylle ns. pakkovalssilla. Olin kyllä kunnolla sivuirti jo kakkoshypyn luona, mutta valssiin lähdin liian myöhään ja koira kirmasi suoraan takani näkyvään putkeen. =) Kohta oli jo rataantutustuessa se "pelottava" ja varsinkin tolla ohjausvaihtoehdolla, mietin jopa irrotusta tolle ekalle hypylle ja siltä toiselta backlapillä putkeen, mutta linja ei ois ollu ihan passeli. Mielessä kävi myös viskyleikkaus kakkoshypylle, mut sit ois täytyny käydä kunnolla vekkaamassa se A.n jälkeinen hyppy. Aattelin et en kerkeis kunnolla...
Muuten käännökset mitkä päätin työstää kunnolla meni hyvin. Aiemmin radassakin ollut putkiansa kohta..tein puolivalssia sylivekinomaisesti ja Leevi käänty ylihyvin, himpun liikaakin. Mutta eipä menny putkeen! =)

Ei kisoista paska fiilis jääny, mut kyl nää hyllyt jo kyrsii... Ja toi koiran ekaratojen alotuksien "matomataluus". Leevi oli myös tuolla hallissa pikkusen paineistuneen oloinen lähdöissä, ihmisiä liian lähellä takana jne..

Meillä olis Leevin kanssa selkee tarve ratatreenille.... No, keskiviikkona pitäs olla sellasta tiedossa ja ens viikonloppuna taas kisaa. Edellyttää tietty, et koira pysyy terveenä, koskaanhan kun ei voi tietää....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti