sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Kisoissa pitkästä aikaa 14.3

Vihdoin päästiin taas kisaamaan. Leevillä HSKH:n kisoissa Purinalla siis kolme starttia. Ja täytyy heti alussa sanoa, että se kolmas oli Leeville liikaa näin tauon jälkeen, hyyty.
Eka rata oli ihan jees menoa, vaikkakin kaikissa rataantutustumisissa kärsin luottamuspulasta itseäni/valintojani kohtaan ja kyllä koiraankin. Arvoin ohjausvalintoja ja mietin muitten tekemisiä, mietin että valitsenko taas vain hitaimmat ohjaukset, miten koira reagoi mihinkin. Sekin tuntui unohtuneen tässä treeni/kisatauon aikana. Kuitenkaan en ajatuksissani varmistellut, jostain ne valinnat vaan tuli, toimikin ihan ok kai, sain kerrottua koiralle käännökset mielestäni ok. Valssit yhdellä radalla jätin tekemättä ja valitsin leikkaukset kun oon niin paska valssaaja ja noilla muutamalla radalla niitä teinkin ja aina myöhässä. PRKL!
Puomin alastulon kontaktit paukkuu tällä hetkellä joka kisassa, tänäänkin. =( Hallilla tekee ok, mutta vauhdit ei pääse samalaisiksi siellä kuin kisoissa. En tiedä mitä teen?!

Ekaradalla koira kulki ihan jees, lopussa tuli yhelle hypyn jälkeiselle putkelle ohitus ja kisoissa pistin täysin omaan piikkiin, mutta videolta katsottuani ohjaan kyllä ihan ok, mutta jostain kumman syystä koira tulee vaan mun perässä eikä ees kato putkea. Onkohan tämä sitä vahvati jalkojen mukana tuloa?...tahtoo irtoovan koiran. =)

LISÄYS 17.3 -> Arvostamani henkilön tutkailtua videota tuli tuomioksi seuraavaa.... Syy on siis kuitenkin minussa! Ohjaus ei ole kunnolla putkeen oikea-aikaisesti ja sitten kun se tulee, rintamasuunta on jo rutkasti huti! Eli olettamiseksi on mennyt tuossa kohtaa meikällä. =)

Toka rata alko hyppy-keinu-suora putki kuviolla, jäin keinun kupeeseen alotuksessa vastaanottamaan ja koira meinas suikata keinusta ohi, mutta korjaa viime hetkellä. Kerkesin nipin napin tekemän persjätön putken jälkeen ja taka-taka näin ok. A.n jälkeen oli muurille viisto vienti ja A.lle tein päällejuoksun. Hiukan hoppu tuli muurilta työntää koira seuraavalle hypylle takaakiertoon ja en kerennyt sitten enään alta pois kuin koira lähti hyppyyn ja näin hidasti tosi paljon.

LISÄYS 17.3 -> tähän ko. henkilö kommentoi seuraavaa : saatan koiran ihan liian lähelle esteitä (muuri) ja kun pitäisi olla ollut jo ohjaamassa hypylle takaakiertoon olin vielä muurin tolpan takana...olisi ollut tarvetta olla enemmän "sivuirti" muurilla.

No, tästä kepeille ja valssi niiden jälk.(myöhässä) ja koira takaakiertoon josta suoraan putkeen leikaten (piti valssata takaakierron jälkeen, mutta kun ei kerenny). Suorasta putkesta koira piti saada takaakiertoon ja tähän valitsin poispäinkäännöksen. Tässä valuin ihan liian pitkälle ja koira mukana. Sit tuli hyppy ja pituus mistä lähettiin tyyliin kokonaan takasinpäin. Piti jaakottaa pituudelle, mutta koira vetikin ohjauksesta liinat kii ennen hyppyä (vauhti oli kova näytti et irtoo pitemmältä ja lähin ohjaukseen, liian ajoissa siis), sain korjattua, kun huomasin, mutta Leevi astui pituuden palikan päälle ja siitä tuli mun väärälle puolelle ja väärään päähän putkea = HYL. Puomin kautta maaliin ja alastulossa sellainen roiskasu ETTÄ! =(

Kolmas rata tuntui matelulta, mutta maaliin tultiin 5 kera (kosketus) ja yliaikaa, kun yx valssi oli taas niin PRKL:een myöhässä ja taas takaakiertoon lähetys kusi sen takia, jouduin pakottamaan koiran kiertoon, tässä tuli jalkoihin.

Mutta tämä kaikkihan todistaa sitä, että olen siis tehnyt väärät ohjausvalinnat, kun en kerran kerkee kunnolla/oikein tekemään vai? Tai sitten en vaan osaa? =) PERKELE!

Ei mun päivä. Jäi paska fiilis oman itsen takia! Pitäs uskoo siihen mitä tekee, reilua koirallekin. Mutta välillä on käytävä näin jotta voi taas ottaa opikseen ja parantaa omaa tekemistään. =)

LISÄYS 17.3 -> tavoitteeksi valita sellaiset ohjaukset missä pääsen itse liikkumaan kokoajan hyvin, välttää valsseja niin kauan kun saatu treenattua ne kuntoon, ei saatella koiraa kädestä pitäen joka esteelle jne...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti