lauantai 16. toukokuuta 2009

Niinun opissa 16.5 =)))))Vihdoinkin tää päivä koitti! Niinu tuli Mänts.in porukkaa kouluttamaan. Oltiin Riihenmäen koulun kentällä, kun omalla kentällä sattui olemaan BH-koe.
Osallistuin Leevillä ja tänään oli hyvä päivä! Onnistuttiin ihan kivasti.
Mutta se täytyy kyllä sanoa, että jos tuota harjoitusta olis pitäny lähteä suorittamaan niillä omilla ohjausvalinnoilla mitä rataantutustuessa tuli tehtyä, homma olis tyssäny alkuunsa! =) Mutta onnex homma käydään vielä porukassa läpi ja saa tietoonsa ne paremmat/suositellummat vaihtoehdot.
Niinulla oli painotuksessa ne koiran linjat! Tutustukaa rataan aina ajatellen missä koira kulkee ja missä sinun tulee silloin olla jne...mitä kerkeet, mitä koira näkee....
Radan alku oli jo haastava (mikä oli kuulemma jostakin ruotsin kisoista), mikä kylläkin meni ihan jees. Wiskyleikkauksen Leevi meni hyvin. Ei ehkä painunu eteen mitenkään suunnattomasti tykitellen mut kuitenkin! Kepeillekin hyvin, kunhan oma liike alko vasta, kun koira ekavälissä. Tässä jos ite etenit liian ajoissa koira oli auttamatta kakkosvälissä! Kepit loppu "tyhjään", oli oltava tarkkana et vie loppuun asti, jollei koira ole tätä oppinut itsenäisesti menemään. Leevi veti hyvin, kesti hiukan irtoomistakin! =)
Seuraavat 6 estettä meni hyvin! Jälleen hyvä leikkaus 7.lle ja hyvä kierto 9.lle (mieluisia Leeville). Videolta katsottuna tässä oma sijainti on oikein hyvä! Peitän vain riman niinkuin pitikin! Välistävedossa tuli sössi. Koira lähtee kyl hyvin vetoon, mutta itellä jää vika askel ottamatta kohti 11 ja koira juoksee ohi puomille. Korjauksen jälkeen jees. Sylkkäri oli aika nätti 14.sta, koira siis toimi tuossa! :)
Ja upeesti irtos pimeeseen putkikulmaan 15!! 16 sai mennä jo vastaanottamaan alastulon puolelle, kun koira tuli putkesta. Ajoissa oma kääntyminen kohti 17 ja koira kiertoon, toinen kierto 18 ja heti kääntymään alta pois, jotta koiralla näköyhteys puomille. Eka kerralla käännös itellä myöhässä ja puomi yllättäen nenän edessä, mut silti onnistunut suoritus. Loppu aikasta jees! =) Hyvin koira taas pimeeseen putkikulmaan ja tässä musta putki! Pitkän linja kautta hypylle lievään avokulmaan ja ONNISTUNEESTI!!! HYVÄ LEEVI!!! 16 - 19 kokeiltiin ohjata myös toisella tavalla, tämäkin onnistuneesti, mutta kyllä selkeesti hitaampi koiralle.
Sitten vielä koko harjoitus uusix, kokonaisuudessaan! Ja NOLLILLA mentiin läpi!!! =)
Tosin välistävedossa meinas käydä huonosti.....sain kuitenkin koiran lapaseen ja oman tekemisen kasaan ja matkan jatkumaan onnistuneesti!
On mulla vaan aikamoinen koira!!!!! =) Leevi on vuodessa kehittyny aivan hirveesti! Aloitin Hyvinkäällä sen kanssa alkeiskurssin 12.5.2008!!! Ja nyt pääsiäisenä se nousi kakkosluokkaan!
Oikein kun aattelee, niin on tässä omakin kehitys ollut huimaa. Virallisesti 2 vuotta ja 1 kk harrastamista itsellä takana!Hugon kanssa aloitettiin alkeiskurssi Orimattilassa huhtikuussa 2007. Mutta, kun on täpöllä kiinnostunut jostain ja on suunnaton himo oppia ja edistyä niin kaikki on mahdollista. Mutta tuskin tässä pisteessä oltaisiin jollei olisi mm. Turkua myöten käyty oppia hakemassa! Kiitokset kuuluu kyllä myös seuratovereille! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti