sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Kisat Janakkala 23.5Radat yllä ja tälläkertaa todellakin sinne päin!!! :)
Tuomarina toimi meille ennestään tuntematon Sari Minkkinen.
Hyppärin rata, millä alotettiin, tuntui rataan tutustuessa helpolta. Oikeesti vähän "pelottikin" juuri siksi, että jäikö jokin källi huomaamatta. No, meillä rata sujui ihan suht jees reipaasta sateesta huolimatta.
Leevi ei diggaa liiemmin tosta sateesta ja se aiheutti sen, et lähdössä ei suostunu istumaan millään ja ei jääny kunnolla paikalleenkaan!
Alku kuitenkin ihan jees, valssasin 3 jälkeen ja koira meni kepeille hienosti! Muurilta lähetin koiran putkeen ollen ite koiran vasemalla.
Seuraavaa kohtaa mietinkin rataan tutustuessa hetken, että millä saan kerrottua koiralle käänöksen hyvin...putkesta poispäinkäännöksellä vai vaan vekkaamalla 8.lle. Päädyin jälkimmäiseen, toimi. Ainut vaan et 9 jälkeen koira meinas painua selkäni takana olevaan putkeen, tätä en huomioinu tutustusessa ollenkaan. Valssini valu taas varmaan liikaa taakse ja oli myöhässä. Joutu tekemään aika rajun haltuunoton! :) Loppu sujuikin hyvin, tuloksena nolla ja -4,73, tällä irtosi luokassa 3 sija/12 ja siis toinen nolla kakkosissa! =) Videolla radassa pisti pahasti silmään taas oma tekeminen, jostain kumman syystä ohjasin aika kyyryssä!??!! Tätä on ollut ennenkin...
Toinen rata oli agirata ja huomattavasti haastavampi kuin tuo hyppäri. Itsellä ja koirallakin tuntu olevan jo vähän paukut pois. Onneksi sade sentää oli lakannut ja arska paisto täpöllä.
Rataan tutustuessa näin jälkikäteen miettien tuli ehkä tehtyä vähän hätiköidyt ratkasut. No ei se mitään näilläkin olisi radasta selvitty lukuunoittamatta Leevin yhtä suikkaamista putkesta (ulkosuusta) ohi. Videolta ohjaus näyttää ihan ok.lta, mut koira vaan kaartaa suusta ohi tyhjään... ? Lindin Hanna oli paikalla ja sanoi, että ehkä vein liikaa koiraa ulos, mutta omasta mielestä olisi koiran tuosta pitänyt putki hakea. Siitä vitonen! Mutta tätähän tää laji on! =)
Omat valssit oli aivan liian myöhässä!!! Suoritan ne tyyliin, kun koira on jo hypännyt esteen.... sit seuraa tässättelyä. En vaan jotenki uskalla lähtee valssaa ennenkuin varmaa et koira menee hypyn ja ennakoidahan pitäs! Treenattavaa siis tuli taas! =) Sit Hanna sano kans sitä et liikkuuminen täytyy saada sujuvammaksi, kokoajan eteneväksi...uskaltaa mennä ottamaan koiraa hypyiltä vastaan ja vielä
mun sanoin: liikkua sen edellä, tehdä kokoajan!
Tälle tokalle radalle mentäessä Leevi ei ees suostunu repimään lelua, eli väsähtäny oli...ehkä siinä osasyy tuohon putkeenkin ja varmasti minussakin oli vika. Oletin et menee! Kontaktit meni ok, otin varman päälle! Ja kepeille mentiin hyvin niin, et valssasin muurin jälkeen. Varmistelua siinä mielessä, et en työnnä koiraa väärälle puolelle keppejä jos oisin jääny oikeelle. Oma fiilari oli jo tos vaihees vähän latistunu noiden valssien ja tässättelyjen takia. Tuloksena siis 5/+0,79 ja 3.sija/12.
Nyt Leevi ei agiliitele ennen ensi torstaita varmaankaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti