keskiviikko 22. helmikuuta 2017

Saikun pukkas... 22.2

ja vähän pitemmän sellaisen Himolle. =( Eli niinkuin kirjoitin kisapäivityksessä, könkkäsi lievästi vikan radan jälkeen. Mutta maanantaina sitten himpun verran enemmän. =( Video
Tiiulle Mevettiin saatiin onneksi peruutusaika sitten jo tälle päivälle. Tiistaina tai tänään Himo ei enään oikeestaan ontunut lainkaan.

Tiiu tutki Himon tarkkaan ensin palpoiden ja sitten vielä ultrattiin etupäästä. Ultra vahvisti jo käs'kopelolla tehdyt havainnot. Vasemman etujalan hauisjänne on tulehtunut. Myös oikean takajalan seudulla oli jumia mihin reagoi tutkiessa ja sen hoitona on nyt lihasrelaxantit ja laserhoidot 2 viikon ajan.
Hauisjänteen hoito on nyt alkuun kolmen viikon totaali lepo! Ei mitään hyppelöitä - ei edes autoon tai sieltä ulos. Ja tohtorissa laitettu kortisoonipiikki. Sitten kontorolli ja kuntoutusohjeet. Toi kortisoonin laitto aiheuttaa sen että koira on muutaman päivän jalastaan ihan extra kipeä ja niin näkyy olevan. Tosi könkkä! =(

Ensimmäisenähän napsahtaa kysymys mieleen, että mistä tällainen voi tulla. No, kun ihan järjellä ajattelemme niin onhan tuon täytynyt kyteä tuolla jo tovin. Se, että se ilmeni lopullisesti nyt on se, että koiran kipuraja täyttyi = ontuminen. Nehän kun ei meille pysty kertomaan, et mamma kuule mua vähän sattuu tehdessä tohon vasempaan etuseen. Ei nyt suoranaisesti vastaa ihmisen jännetupin tulehdusta, mutta voitaneen vertauskuvana käyttää sitä. Ja tollasilla vaivoilla on helposti se kroonistumisen vaara. Joten tämä homma hoidetaan kunnolla kuntoon! Josko sitten kesän korvilla olis kunnossa? =) Tämä myös tarkoittaa pieniä muutoksia tulevaisuudessa treenamiseen...kontaktien jyystäminen muunmuassa. Tosin meijän treenaaminen on ylipäätään ollut aika vähäistä viime aikoina.

Ja pakko taas sanoa, että kaikella lienee tarkoituksensa. Ei tarvii miettiä lähteäkkö Kemiin vai ei. =) Ja oon myös tuskastellut, kun ei tuu pennun kanssa käyty yksikseen missään, lenkillä tms.. Nyt ei oo mitään tekosyytä senkään tekemättä jättämiseen. Tämä tilanne on nyt = että panostappas välillä pentuunkin Taija. =) SE nimittäin on varsinainen käytöksen kukkanen. Saa ihan hävetä kun tuolla sen kanssa liikkuu!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti