perjantai 18. joulukuuta 2015

Ma 14.12 tapaus Leevi

Tarina on pitkä.. 

Leevi oksensi ensimmäisen kerran maanantain 7.12 kahdesti. Oli koko viikon pahoinvoivan oloinen ja makusteli - tuli pahaa makua suuhun / närästi tms. Kakka ei kulkenut kunnolla..


Ma 14.12 Leevin kunto huononi sen verran paljon, että oli suunnattava eläinlääkäriin... Itse olin sunnuntaisten oksentelujen vuoksi vielä saikulla. Klo 14.00 soitin Mäntsälän Animagiin ja klo 14.50 saatiin aika. Ihmeitä ei tällä keikalla tapahtunut - liuta verikokeita, vattan puristelua ja 300 euron lasku. Apteekkiin vielä vajaat 50 € lääkkeisiin. Kotiuduttuamme suun kautta antamani Cerenia ei koiran sisällä pysynyt, jotenka soitto Animagiin ja sanoin että haluan sen pistoksena! Klo 17.00 kävästiin pistoksella ja eivät velottaneet mitään.

Leevi siis oksensi n. 2 h ruokailun jälkeen ihan sulamatonta ruokaa.. Oireet muistutti vahvasti Hugon haimatulehdusoireita! Makustelua jne.. Siksipä olin jo aloittanut rasvattoman ruuan (riisiä ja kalaa) sekä juottanut koiraa enemmän.

Illalla itsellä olikin sitten duunin piffaama Lauri Tähkän joulukonsertti Saarella, jonne uskalsin Minnan kanssa lähteä vain koska äiti tuli meille siksi aikaa vahtimaan Leeviä. Samalla kierrettiin Joulumaa.


Konsertti oli huono, mutta iltaa pelasti hauska paluukyyti autolle ja kotiin ajaessa bongatut revontulet, joita piti tietty heti mennä kuvaamaan!Ti 15.12 päivä meni ihan ok, äiti oli meillä taas koirien kanssa koko päivän. Leeviä oltiin syötelty pitkin päivää pieniä annoksia ja se söikin ihan mielellään. MUTTA, illalla sen vointi alkoi taas huonota! Se meni vessaan ja tärisi vain hullun lailla - oli todella kivuliaan oloinen! Reippaalla hieronnalla pitkin kroppaa se saattoi nukahtaa hetkeksi. Yritettiin ulkoilla vähän väliä pikkuisen, josko tuli kakka tms.. Itsellä pelko persiissä kasvoi, joutuuko tässä lahtaamaan jo toisen koiran puolen vuoden sisään! Lääkitsin litalginilla, mutta ei tuntunut auttavan - melkein päinvastoin. Yön valvoin lähestulkoon kokonaan Leevin kanssa. Noin 3 tuntia tuli nukuutua sohvalla vaatteet päällä koira sylissä. Päätin, että aamulla hakeudutaan kunnon hoitoon!


Ke 16.12 aamulla soitto Animagiin - siellä nostettiin kädet pystyyn niinkuin arvata saattoi. Soitto Mevettiin! Jos ennen yhtä olette täällä pääsette päivystysvastaanotolle. No, onneksi Tarja (pomo)  oli joustava ja antoi luvan lähteä klo 12.00 töistä. Kauaa ei vuoroa tarvinnut ootella, mutta kyllä illasta tuli pitkä. Niin pitkä, että otettiin Leevin kanssa kimpassa tirsat huoneen lattialla sillä aikaa kun Leevi oli tipassa (n.2h). Valvoinhan liki koko edellisen yön sen kanssa! Leevistä otettiin verikokeet, röntgenkuvat, koira oli tiputuksessa jne... Soitin varmaan kymmenen kertaa Mäntsälän Animagiin, että saatiin siellä otettujen verikokeiden tulokset.. tai siis trkemmin se haima-arvo. Kaikki muut sain aamusta. Tulokset saatua näytti siltä, että haimatulehdusta se ei onneksi näyttäisit olevan! Päivystävänä eläinlääkärinä oli  Johanna Forsgård. Lähivuosina valmistunut? Itselle jäi tunne että olisin kaivannut heti kokeneenmpaa lekuria - jotenkin jäi tunne pienestä epävarmuudesta ko. hlön kohdalla. Mä olisin halunnut, että koira ultrataan heti, mutta hän sanoi ,että ei ole pätevä moiseen. Ja ketään muuta henkilöä ei tuona iltana ollut käytettävissä .

Kuuden jälkeen illalla taisin olla vahvasti kipulääkityn koiran kanssa kotona. Kipulääkkeen annon jälkeen koira alkoi läähättämään kovin ja huoneesta siirtyessämme aulan puolelle se paskoi kahdesti siishen Mevetin aulan  lattialle! =) Ilman diagnoosia jouduttiin kootiin lähtemään, vaikka sanoin että ilman sitä en poistu. Tulehdusarvot Leevillä oli koholla (59) joten  kipu- ja pahoinvoinninestolääkkeen lisäksi se sai antibioottia suoraan suoneen. Jotka muuten kävi tuikkimassa Tammisen Milja. =) Lasku 270 € ja torstaina takaisin tutkittavaksi!
 
 


To 17.12 klo 16.20 takasin Mevettiin. Nyt Leevin tsekkaisi kokeneempi ell Susanna Martikainen - aivan ihana lääkäri muuten! Taas aloitettiin verikokeiden otolla ja toteamuksella että Leevi on edelleen kuiva, tippaan siis... Otettiin uudet röntgenit jotka paljasti, että muutoksia eiliseen verrattuna oli. Eilen mm. paljon kaasua! Tänään vähemmän ja siinä kuvia katsellassammekin koira pieri tuhnuja kokoajan. Verikoe kertoi tulehdusarvon laskeneen, eli antibiootti puree. Ultraamalla katottiin myös vatsa ja suolisto, jotta ei mitään kasvaimia tms olisi. Mitään fyysisiä muutoksia ei onneksi löytynytkään, vain laiskan oloisesti toimiva suoli.

Leevi harvoin sanoo mistään mitään, mutta masua ajallessa oikein ärähti ja syystä! Tais olla "hiukan" tylsä terä! 


Leevi joutui osastolle tippaan, kun vapaita huoneita ei ollut. Eli meikälle se tiesi hengailua siellä aulassa... Tuttujakin bongasin joten välillä oli juttuseuraakin. Kyllä asemalla melkoinen vilske ja vilinä olikin! Odotellessani aulassa sinne pöllähti jopa itse ex-presidentti Tarja Halonenkin noutamaan kissaansa. Vähän ennen kahdeksaa illalla päästiin lähtemään kotia, taas 450 euroa köyhempänä. Leeville määrättiin ab-kuuri sekä vatsansuojalääke + opiaattipohjainen kipulääke (näistä kuluja apteekissa vielä 50€) ja diagnoosin luulen olleen astetta ärtsympi suolistotulehdus.


Lääkitys ja ruokinta sai nyt ihan uuden haastetason! Vatsansuojalääkkeestä ruokaan pitää olla vähintään 2 tuntia ja lääkkeistä vatsansuojalitkuun myös se 2 tuntia välilä.. vatsansuojalääkettä annetaan kolmesti päivässä 5 ml. Antibioottia pitäs antaa 1/3 tabletti ja ne on "pikkusen" vaikeet jakaa!  Pe väsyneen asiaa phtiessani ja pähkäillessäni annoin Leeville vahingossa 3/4 tablettia - eiku soitto Mevettiin... Huoh!
Hankalaa on töissäkäyvälle tämä rytmitys mutta nyt mennään kaavalla klo 8.00 ruoka ja lääkkeet (ab+kilppari) klo 10.00 mahalitku. 14.00 ruoka, klo 16.00 mahalitku. 20.00 ruoka ja lääkkeet (ab+kilppari sekä tarvittaessa on ylsi antanu kipulääkkeen) ja klo 22.00 taas mahalitku. Ab kuuri kestää  7 päivää vatsalääke 5 päivää. 

TOIVOTTAVASTI KAIKKI TOKENEE TÄLLÄ JA MUN EI TARVII TAAS ALKAA ELÄMÄÄN PELOSSA JA HUOLESSA! Oli nimittäin aika raskasta aikaa juhannuksesta 2 kk eteenpäin siihen asti kunnes Hugo jouduttiin lopettamamaan! Ja vaikka oli ilo pitää se edes vielä tuo aika kanssamme aiheuttaa menetetty 2000 euroa hiukan katkeruutta!  Nyt on tonni palanut sileeksi ja jokainen penni on sen arvoinen jos tuo koira tosta tokenee. Mä en oo valmis päästään sitä vielä mihinkään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti