maanantai 28. joulukuuta 2015

Haasteellista! 26.12


Oheisessa kuviossa taisteltiin.. Tärkein opetus oli, että älä mene tekemään, jos et pysty tehdä kunnolla!! Tai tee sitten sellaista mitä pysty rajoittuneenakin tekemään kunnolla. =) Mun nilkka oli siinä kunnossa, että kunnolla en pystynyt tekemään rataa/juoksemaan = varoin  kokoajan, joten oma tekeminen oli ihan paskaa ja näin siitä kärsi koko homma.

Ko. hajoituksessa oli meille paljon ongelmallisia kohtia! Siinä oli tilanteita missä piti koiran jarruttaa / kääntyä ja nämähän on meille aivan hermoja raastavia juttuja. Harjoitukseen poimittu kohtia Reetta Pirttikosken sekä Anne Saviojan radasta.

Alussa jo 4 ohi! Sit 4 putkesta veti ihan helvetin pitkälle (siis oikeesti!!) ja mä halusin 5:n ottaa ehdottomasti A.n puoleisen siivekkeen kautta. 
8 luonnollisesti toooodella pitkäksi niinkuin kisaradallakin!! 13 takaakiertoon saanti tuotti mulla vaikeuksia (yllättävää meille!) koska mä en uskaltanut juurikin tuossa ohjata kunnolla = valssata reippaasti alta pois. Radan haastavin kohta oli saada koira oikiseen putkeen 14 ja keretä siitä vielä jatko-ohjaukseen. 6 putki imi ellet oikeen koiraa survonut ulos ja putkeen 14.  13 laskeutuminenkin tuki suoraan putkeen 6 menoa.  15-18 on sovelletusti Saviojan radalta missä itse en ole ollut, mutta Minna K. huikkasi sen olleen kisoissa äärimmäisen paljon vaikeuksia koirakoille tuottava. Näin vain yhden tavan viedä  kohdan.. persjättö 16-17 väliin! Hyvin se meni kun takaakierrosta pääsi ajoissa liikkeelle. Backlapilla heitin koiran kylläkin kepeille ja alkuun haki 2 tai kolmos väliä. Murr!! Palautteen annon jälkeen alko skarppaamaan! 19 Himo veti kans pitkäksi alkuun, jopa niin että linjautu sitten tyystin A.sta ohi ja putkeen 6 taas hujahti! Saakutin liito-orava! 26 samalla tavalla lentäen kuin 8 - tämä siis tarkoituksella radalla molempiin suuntiin. Ja just nyt hokasin, että Minna näköjään oli laittanut numerot "väärin" - teimme 28 hyppyä eri puolelta kuin piirroksessa. Ja kun siitä oli mahottoman kiire jatkoon, sai koiran helposti liikkeen mukana A.lle putken sijasta! 31 ja 32 putkista Himo ampu taas hevon *piippuun*!! Ja oikeesti lähes kepeille saakka! Sanavalintani jo kertoo mitä tuntemuksia tämä herättää! Siis niin ravoistuttavaa! Pakko oli kovistella koiraa jotta sain sen rupeemaan kääntymään ja reagoimaan! Mistään putkijarruista hajuakaan koiralla! *PIIP*
8 lentoratoja palkkauksen avulla haettiin kanssa vähän pienemmiksi yhessä vaiheessa.

Jotenkin musta tuntuu, että tämän treenin mä treenaan uudestaan ja terveenä ja KUNNOLLA! Noi asiat pitää alkaa toimia ja lentämiselle tultava stoppi!

Minna K. teki loppuun Himon kanssa töitä ja Himo reagoi sen kanssa tosi hyvin jarrutuksiin. Joko Minna tekee jotain eriläailla kuin minä (kerkee paikkoihin paremmin pidemmillä jaloillaan =) ) tai koira oli ottanut palautteenannot vastaan tai oli kuuliaisempi vieraan käsissä tai kaikkia näitä yhdessä. Mutta hienosti menivät!
 Loppu homma vaan lyhyeen kun Himo veti putkessä körsät ja oli hetken ihan kuutamolla olevan oloinen. Mutta ei siis ontunut tai arkonut mitään paikkaa tämän jälkeen!

Kotiin kun tulin Marko kertoi Leevin oksentaneen. Great! Annoin päivällä sille Losecin, kun sitä tuntuu nyt taas kokojan närästävän. Vatsansuojalääkitys ja ab kuuri ovat loppuneet. Losec ei taida Leeville sopia!? Ja toinen juttu - Leevi on ahne kuin mikä, syö mitä vaan. Mutta nyt se ei halua syödä nappuloita lainkaan! Tuottaa kipua, närästystä tms. uskon. Se itse tietää mikä sille sopii - tuskin ranttuilee?!  Ja juurikin tänään olin antanut sille nappuloita riisin ja broiskujauhelihan seassa väkisin. Leevin kutinatkin ovat vaan pahentuneet..

Jotain jäi nauhallekin.. video

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti