tiistai 27. toukokuuta 2014

"Leiri" 24-25.5

Jo kait perinteeksi muodostunut Rannikon "leiri" ts. valmennusviikonloppu takana. Ajankohtaa aikaistettiin viikolla, mutta kelitpä on aina samanlaiset - hellettä! =) Jos totta puhutaan, niin vähän liikaa kyllä lämpöä koirille! Timo sano, että tää on hassu juttu kun hän käy meillä kouluttamassa, koskaan ei oo ns. normi keliä. Joko tulee vettä kun esterin persiistä ja on sairaan kylmä tai sit saatanallinen helle. =)

Lauataina treenasin molemmilla koirilla, aloittaen aamulla Intolla. Sillonkin taisi olla lämpöä jo reippaasti yli 20 astetta. Into veti hyvin! Ja jakso yllättävän hyvin! Mutta, sain todeta (itseasiassa jälleen kerran) että, vietillä se vetää. Loppuverkalle kun lähettiin, se veti yhdessä kohden liinat kii eikä olis halunnut kävellä - jokainen lihas sen kehossa näkyi pingottuneena.. Pelästyin! Pakotin kuitenkin kävelemään hissuksiin ja kyllä se siitä. Käskin mutsin kuitenkin tulemaan Inton kanssa meille vielä hetkeksi, jotta sain seurata koiran palautumista rauhassa! Käytiin vähän viileässä suihkussa ja pian koira oli normaali itsensä. Palautusjuomaa käytän treeneissä aina ja niin siis nytkin, vielä hiukan normaalia stydimpänä. Eli sekotus koostuu Royalin Rehydration supportista ja Convalecense supportista (älkää takertuko oikeinkirjoitukseen) =).

Timon la rata oli selkeesti sunnuntain rataa haastavampi! Koostuivat kuulemma Laamasen Mian radoista, oheessa:Intolla haasteeksi muodostui ne normit:
- kääntyminen
- takaakierrot
- mun rytmittäminen

Muuten homma meni aikasta hyvinkin!
Loppuun koitettiin vielä nollayritystä , mutta mulla loppu paukut jaloista AIVAN TOTAALISESTI esteellä 22? ennen keinua, en saanut koiraa japanilaisella enään sinne oikalle puolelle hyppyä. =) Treenattiin siis muuten kahdessa 10 min setissä kaikki koirat, kolme minikoiraa vuorotellen. Rimoja ei tainnu Intolla alas tänään tulla. Ja jälleen kerran sen vahvuuksiksi voi todeta estehakuisuuden, keppiosaamisen, irtoomisen (mm. leijeröinnit), tekniikat jne jne.. On se vaan niin *sydän*!

Himon kanssa vauhtia riitti ja kääntymisongelmia niin ikään. Ja toi vauhti tuo sille nyt noihin kääntymisiin ongelmaa sekä puomille sen että eipä pysähdykään. Saa käskyttää ihan vitusti (tsori!), oikeesti, jotta pysähtyy ja tähän on tultava muutos!! Treeniin!! Ja kääntyminen kovista vauhdeista niin ikään! + valssit + sitä + tätä... =)
La suurin murheenkryyni oli saada koira putkeen 9! Ei tajunnu koira ni ei! Mä en sitä kokonaisuutena sieltä A.lta saanut tehtyä niin, että oisin koiran oikein putkeen saanut ja Timo sanoi että "antaa olla", täytyis rupee purkaa rataa ja helpottaa koiralle... oli liikaa putkensuita osaamistasoon nähden.. Keppejä se ei myöskään löytänyt sylivekistä edelliseltä hypyltä kepeille vieden. Juoksi mun liikkeen mukana ohi ja sano väyh väyh. MUTTA, ei voikaan osata koska ei olla harjoteltu sisäänmenoja kunnolla vielä ollenkaan! Siksipä otin sen jälkeen kerran kepit yksittäin ja sitten homma jatkui jättäen koira istumaan kepppien loppuun! Kohtaa 21-23 en tehnyt koiralla ollenkaan kun aika loppui ja loppusuorankin kokeilin sitten itteksiin koulutuksen päätyttyä ja yllätykseksi tytsy irtosi eteen todella hyvin!

Oheessa videota lauantailta Himon osalta.

Sunnuntain rata näytti tältä:


Into ei treenannutkaan sunnuntaina ollenkaan joten töihin pääsi vain Himo. Nyt aamuvuoroon hänkin ja tuntu, että oli kuumempi kuin edellisenä päivänä! Todella hautova keli - ukkonen jyrähtelikin treeniemme aikana ja yhden salamankin näin.

Edelleen kahdessa osassa mentiin nyt kahden koiran kera vuorotellen. Tän päivän rata tuntu paremmalta Himolle ja mulle vaikkakin omaan ohjaukseen en todellakaan ole tyytyväinen. Paikkapaikoin sellasta reupomista. Pitää saada rauhallisemmaksi ja määrätietoisuus ja tiukkuus pysyis silti. Mutta jospa se sieltä tulis kun saadaan noita yhteisiä "kilsoja" enemmän alle.
Himon osalta haasteeksi muodostui TAAS kovasta vauhdista valssiin lähtö sekä vekit (näitä ei olla edes treenattu!) ja leikkaukset, joita niitäkään ei olla treenattu piiiitkäään aikaan ja ne tuli nyt niin listalle että!! Koska se jos mikä on yksi tekniikka minkä haluan Himolle erittäin vahvaksi!
Tänään kerettiin treeniä liki koko rata. Okei, lopussa olis vielä ollut kaksi estettä, mutta sanoin Timolle sen vikan leikkausyrityksen onnistuttua, että tää oli tässä - tähän on hyvä lopettaa! Oma kuuppa ja kroppa oli ihan finaalissa! Yhdessä kohden treeniä huimasikin, mutta en viittinyt keleen siitä mitään sanoa.. Oli niin saakutin kuuma!!

Oheessa koostetta sunnuntailta.Tää kuva kertoo aika paljon! Tässä kohden Himo ei lähtenyt valssiin - Timo sano, että käy rimalla jne.. Mutta kuvasta näkyy missä valssi alkaa ja tostahan mun on ihan pakko pakittaa päätyäkseni oikeille sijoille! Tämä on TAAS kohta jossa se valssi täytyy mennä tekemään estee TAAKSE!!! Piste!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti