sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Liikaa vain selviytymistä! 28.2

Rannikon treenilöissä taasen ja molempien koiruuksien kanssa. Rata taas taattua Timo laatua! Haastavaa! Nykyään ei ihan monesti tuu eteen kohtia etteikö tietäisi miten niitä veisi, mutta niinpä taas Timon radassa sellainen löytyi. =)

Inton kanssa eka. Ja tahkoomiseksi meni senkin kanssa homma... Mutta jätkä oli ihan liekeissä! Mä en tajuu kuin se on aina tuolla omalla hallilla tollasissa fileissä?! =) Liekkö syynä se, että siellä on aksaoppinsa likimain saanut ja siellä eniten treenannut.

Mutta siis itse treeniin: ratapiirrosta kun en teille viitsi laittaa niin on hiukan vaikia kohti selittää, mutta ensimmäinen ongelma oli eri rytmissä meno. Se näky monessa kohdin! Esteväli 9-10 myös oli ongelmallinen, kun piti ohittaa yksi hyppy ja sujahtaa sen ohi putkeen. Luki vippaukseksi ja tämän älysin jo rataan tutustuessa!
Ja Intopa niin mielellään napsii kaikki lähemmät esteet! Niin tässäkin. Mutta onneksi itellä on hyvä tuntemus koiran käytökseen ja sitämuoten löyty aika helposti ratkasukin tähän...
Koira osoitti radalla taas todella hyvää estehakuisuutta!! Ehkä sitä liiankin hyvää, koska jälleen yhdessä hypyn ohituskohdassa jossa siis hyppy piti leijeröidä, mä en saanut koiraa pois siltä ei suoritettavalta hypyltä liki millään! Haki pirulainen sitä röyhkeesti jopa mun selän takaa, kun yritin kuljettaa sitä siitä ohi! Siis ei leijeröiden. =)

Harmi kun ei oo videota!

Hassu pakkaus! *sydän* Helposti menee vaan sen kanssa pelkäksi selviytymisen yrittämiseksi ja asioiden vahvistus /opettelu unohtuu kokonaan. =(

Mutta päällimmäisenä jäi mieleen se, että en oli uskonut homman olevan noi vaikeeta tänään Inton kanssa. =)
Ja siis hyvä mieli jäi todella! Mutta kun sen kanssa tätänykyä kaikki vaan periaatteessa sujuu ja on niin "helppoa". Nyt todellakin radasta löyty ne meijän akilleenkantapäät! =D Vaikeeta on jos Piupali pitää saada joltakin esteeltä pois! =) Estefokus on todella suurempi kuin ohjaajafokus ja myönnettäköön, että haltuunotton tai ns. käteentulo harjoituksia emme ole kyllä tehneet. Siksipä pyrin kovin välttämään kisoissakin esim. putken suiden ohi vetoja.. =)
Irtoomaan sen saa liki mihin vaan ja voi jättää itteksiin esteitä suorittamaan!

Ja sitten Hippandeeros... =) Koiruli joka on koulutettu pikkuisen kumppaninsa tavoin, eli arvatkaa vaan.... =D
Voidaanpi sanoa että likimain samoilla ongelmilla mentiin (ja samoilla vahvuuksilla). =D Eihän sitä saanu niiltä vääriltä esteiltä pois. Ja leijeröinti ei onnannu. MUTTA, emme ole koskaan vielä sellaisia tehneetkään!! Mutta kyllä oli vaikeeta ja liian kauan taas hinkattiin! =( Jälkikäteen on hyvä viisastella (ja lopetettuamme Timollekin asiasta vihjasin), että Himo on niin nuori ja täysin kokematon, että sen kanssa ei saa vaan ajtella sitä selviytymistä vaan asoita täytyy ehdottomasti helpottaa ja vahvistaa oikeata = halumaamme palkkauksella. Muovata palkan avulla tekemistä oikeaan suuhtaan. Se ei tiedä tekevänsä "väärin" ja siis oppii jokaiseta väärästäkin toistosta! Nyrkkisääntöhän kait on jos tulee kolme hutia - koira ei osaa. Edellyttää tietty et ohjaaja tekee koiran näkökulmasta oikein. Mä tuskin nyt tein! Todella vaikeet pari kohtaa. Onneksi siinä jälkimmäisessä tuli järki käteen helpottaa hommaa.

Mä hiukan pohdin noihin Timoihin ilmoittautuessani, että onkohan ollenkaan hyvä homma Hippikselle, kun on niin vaikeita harjoituksia aina ja vahvistaminen usein unohtuu, mutta katotaan josko keskustelumme tuotti tulosta jatkoa ajatellen.. =)

Mutta kyllä tuo Hippandeeros vaan menee niin miljoonaa! Huh huh! Timokin sano, että on kiva kattella kun mä räpiköin sen kanssa. Great! =D

Ja siis päällimmäisenä Himonkin kanssa menosta hyvä mieli! Se on upee! Mutta koiran kantilta vähän "paha" mieli, kun ei tajuttu heti helpottaa hommaa ja muokata palkan kanssa asioita! Mutta ens kerralla viisaammin!!! =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti