sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Hiukan lähti lapasesta! 28.3

Tais maanantainen Janitan juoksutreeni hiukan aihettaa koirassa ongelmia... Tänään nimittäin Timon treenissä koiruli oli livästi sanottuna vauhkolla tuulella. Tosin ennen töihin lähtöä se ei kyllä antanut viitteitä tästä! Homma sen sijaan kyllä tuli esille heti ensiyrittämällä kolmen ensimmäisen esteen kohdalla! Kauheeta kaahotusta mun perään..vikinää jne! Oli esteet kumossa..rimat lens.. Usean yrityksen jälkeen taidettiin sitten loppujen lopuksi saada tuo kohtuu yksinkertainen alku onnistumaan kerran esteelle nro 5 saakka - sitten tuli A jota ei tehdä. Tämän jälkeen Timo sano, että siirrytään radassa suoraan eteenpäin kohtaan jossa on tiukempaa hallintaa ja kääntymistä. Koiran mielentila ei ole tänään hyvä / oikea... "voi olla vaihe kun alkaa saamaan itseluottamusta ja röyhkeyttä"

No, siirryttiin esteille 12 -> Jossa kaahotus jatku ja totaalisesti ohjauksista läpi meno!
Sit alko mulla pinna kiristyä.. Sanoin Timollekin ja se rassukka joutu suunnilleen rauhotella koiraa ja ohjaajaa. =) 13 hypyn takana oli putken suu jonne tuo vitipää paineli suoraan hypyltä laskeutuessaan antamatta ajatustakaan käännökselle. Yritin sitkeesti valssailla tähän.. Palkkailtiin ennen ponnistusta pysäytyksestä jokusen kerran, mutta eipä suurta vaikutusta!
(Tässä Himo suikki muutenkin kaikkia esteitä hyvin omatoimisesti siinä läheisyydessä, kun juttelimme Timon kanssa, katkasin kyllä toiminnot kerran jopa niin, että otin koiran jalkoihin kiinni ja pidin paikoillaan / rauhoitin, mutta hän sitkeesti yritti venkuloida itseään irti ja oli rauhaton)

Ja Timo jälleen: Siirrytään seuraavaan hallintaa vaativaan kohtaan. Hmm.. mutta mites näitten onglemien ratkominen?!?
No, siirryimme esteille 19-22. Tässä sitten saimme jotain aikaiseksi. Taidettiin suorittaa "koko pätkä". =O Tosin este 22 oli kepit jonne paineli alkuun oikein sisään ja sitten about väliin viisi tms. vikisten. Tai jätti pujottelun kesken tms. Oli todella kierroksilla koko treenin ajan! Rimat tänään taas 45cm.

Taas kerran yritimme vain selviytyä kohdista emmekä korjata koiran tai ohjaajan tekemistä niin, että saataisin homma onnistumaan. Mulle on ihan sama vaikka mä pääsiisin saaatana yhden esteen (sanoinkin Timolle yhdessä vaiheessa että taidan viedä koiran auton ja tää oli tässä), kunhan se tulee tehtyä kunnolla ja palvelee meitä tulevaisuudessa sen homman osaaminen. Ei näin voi mennä!

Hampaankoloon jäin niin paljon, että pyysin jättämään radan halliin seuraavaksi aamuksi - käymme laittamassa asiat ruotuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti