maanantai 10. lokakuuta 2011

Tokotusta 10.10

Järkkäämästäni Riitta Korrin 5 kerran tokokurssista oli tänään eka kerta. Treenaamme Mänts:n hallilla. Kyseessä alo-avo juttuja.... Tänään tsekattiin sivulle tulo, seuruu ja luoksetulo.
Sivulletulo kait ihan jees. =) Seuruukin taluttimetta kuulemma hyvällä mallilla, nyt pitää vaan laskea oma käsi ja katsella rohkeemmin etiäpäin sekä ruveta tekemään käännöksiä. Käännös -> seis (perusasento) ja palkka... Nopealla palkkauskella ns. jarrutus asentoon.

Luoksetulo periaatteessa ihan ok, MUTTA kun koira ei jää istumaan ja odottamaan. Käy aina maate. Ja istumaan ja makaamaan ja istumaan ja makaamaan... =)Nyt takapalkalla istumisen treenaaminen! Ja luoksetulossa nyt ensin "tule"-käskyllä luokse pyytäminen ja noin 1-2m ennen minun saavuttamista "sivulle"-käsky. Tällä yritetään saada nopeutta luoksetuloon ja ylipäätään ymmärtämään että saapi lähteä liikkeelle. "Sivu"-käskyllä ei "vapauta itseään". Läksyksi saatiin tuo istumassa pysyminen kun se käsky annetaan eikä tarjota miljoonasti kaikkea.

Sit tänään kävi myös ilmi tokon käskyjen moninaisuus. Jäävissä pelkät "istu" tai "maahan" käskyt. Paikallaan makuussa oma paikkakäsky...istumaan jätettäessä oma paikkakäsky...kaikelle syynsä, jotta koira tietää mikä liike milloinkin tulossa. Ja me saatiin vaan pintaraapasu tästä... Voi kun ymmärtäiskin jostain jotain... =D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti