lauantai 12. kesäkuuta 2010

Leevin pikainen kontaktisulkeinen 12.6

Tässä vaiheessa on oikeestaan myöhästä rupista, paska on jo niin sanotusti housuissa! Anyway, eilenä tajusin, että meillä kauden "päätavoite", jos meillä nyt sellaisia virallisesti voi sanoa olevan, on agirotu avo SM ja kontaktit on Leevillä kussu pitkän aikaa enkä ole työstänyt niitä ajatuksella ollenkaan. No tänään niitä sitten lähettiin treenaamaan vaikka illalla kisat onkin.
Koiralla ei tunnu olevan asiasta kyllä mitään hajua, puomia juostaan ihan hulluna ja alhaalla pompataan ja ollaan erittäin iloisia. =) Alux otin puomin alastulo massa hommaa ja naksulla palkka kontaktipinnalle osumisesta, palkka metrien päässä kupissa.
Sit pentupuomille ja länget peliin, pääsi loikkaamaan silti. ARGH! Tässä päätin että ja vitut, samoin tein isolle puomille ja länget edelleen. Tulee tosi nätisti ja VAUHDILLA! Mulla oli ylimääränen länkipari siinä puomin lähellä minkä ohi kuljettiin puomin toiseen päähän ja mitä tekeekään Leevi. Tarjoo kovin längistä läpikulkua iloisena. Hei, kyl mä tiiän et näsitä pitää mennä läpi. Siinä rupes itellä hälärit soimaan...Koira varmaan puomilla tajuaa juurikin tämän että noista jutuista pitää mennä läpi, mutta ei laisinkaan sitä puomin alas asti tulemista. Testailin tätä siinä hiukan ja näinhän se mielestäni on.
No, treenitapa muuttu nyt just, länget lentää romukoppaan. Me hinkataan naksun kanssa sitä alastulopaikkaa ja käsipalkalla toistaiseksi (kupin siis unohdamme sieltä matkojen päästä hetkeksi) ja that's it! Teimme sitä nytkin ja lopuksi koko puomia muutamia toistoa. Kun loikkasi ärähdin ja palkkaa ei tullut. Mutta tuli siellä lopussa kaksi hyvää suoritusta perätysten joista naksut heti ja palkka kädestä. Ei vaikuttanut suuresti vauhtiin tämä muutos. Mutta aika vahvaa käskytystä vaatii.

(tähän väliin on pakko sanoa, että tuolla längettömällä metodilla lähdin viime kesänä asiaa työstämään, mutta maltti loppui kesken ja tässä tulos. Nyt palaamme siis alkuun...vaikkakaan ei heti ihan alkuperäiseen metodiin, missä kuppipalkkaus on se olennainen juttu.)

Nyt on oikeesti ensin saatava tolle koiralle joku logiikka tohon hommaan, ymmärtämään, että tässä on tällainen tehtävä mikä pitää suorittaa ja näin se on sille PALJON LOOGISEMPAA.

Tämän päivän kisoihin tolla treenillä ei nyt vaikutasta ole, eilä tarviikkaa, täytyy ottaa vaan treenin kannalta nekin radat, jos saatas ees ne hyvät kontaktit sieltä. =) Ja mehän saadaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti