tiistai 22. kesäkuuta 2010

Juhannusviikon mökkitreenailuja.....

Ma 21.6 Intolle jokunen toisto kujakeppejä. Lähinnä umpikulman puolelta sisään menoa. Noin 45 asteessa ollaan nyt ja onnistumisprosentti on noin 50%. =) Jatkamma treenailua.....


Ti 22.6
Inton kepakkotreenit jatku, päivän aikana kaksi eri treeni kertaa. Aamulla umpikulmaa ja iltäpäivällä avo. Avo meni PALJON paremmin.

Ke 23.6 jatkuipi kepittely ja tänään pistin sitten verkon "ekaan väliin" ja kas vaan kun autto perskeleesti, johan rupes homma pelittämään ja onnistumisprosentti nousi heti 100. Saapi nakata kepeille mistä vaan ja oonna. Selkeesti tietään mistä kyse kun rupee hetsaa et missä kepit. =)
Sit otettiin vähän hypyllä takaakierto-päällejuoksua.....

To 24.6 Olihan päivä!!! Vittu! Oikeen juhannnusaattojen aatto! Aamusta Intolle keppejä ja avokulmaa, verkko käytössä taas. Onnistumisprosentti 100. =) Lähettelin eri etäisyyksiltä ja kulmista. Seuraavaksi kavennetaan kujaa.

Sitten jotain aikaa aamupäivällä pienen lenksun jälkeen, ku laiton pojille vilvoittelualtaan otti Leevi ja Into yhteen oikein kunnolla. Enkä heti ees huomannu, että Leeville oli tullu oikeen kunnon palkeenkieli vasempaan poskipäähän, varmaan läpi asti. Yritin soitella Pertunmaan eläinkääkärille, mutta tuloksetta. Vekki on sitä luokkaa, että olis ihan varmasti tikattu. No, ei muuta ku Kuorttiin apteekkiin hakemaan puhdistuaineet sun muut tökötit ja koiran hoito heti Kuortin ABC.n pihassa. Takas ku päästiin mökille ja istuin potemassa vitutustani mökin rappusilla, katoin että mikäs vittu se se siinä Inton kaulalla kävelee ja PUNKKIhan se SAATANA! Heti kaikki koirat tsyyniin ja ei voi olla totta, Hugon rinnassa hiukan kaulan alla oli kiinnittynyt naaraspunkki!!! YÖK!!! Kruunasi kaiken! Mulla on koiria ollu iät ajat ja yhdessäkään koirasssa ei ole punkkia ollut ja koskaan ei ole niitä torjuttu millään aineilla tai pannoilla. Hugokin on jo 7,5 vuotias! Punkit tuli varmasti lenkiltä, koska aiemmin niitä ei ole ollut. Kolusivat pennun kanssa siellä tien varren pitkässä heinikossa (meillä ei enään lenkkeillä mökillä!!!).... ja arvatkaas vaan oliko meillä mitään punkkipihtejä, no EI! Ja eikun taas Kuorttiin apteekkiin ostamaan pihdit sekä Expotit niskaan kaikille koirille.... 100 eur sileex noilla kahella apteekkikeikalla. Mä en pystyny punkkia irrottamaan, ällötti oikeen kädet tärisi, Marko otti sen pois ja lähti hyvin ja kokonaisena, onnex!! Nyt vaan ootellaan ja pelätään pahinta eli borrelioosin tuloa, mutta toivon todella että siltä vältytään. Putsasin kohdan kyllä hyvin betadinella.... Kohta on varmaan molemmat antibioottikuurilla. Leevin käytän varmaan huomenna varuix ell.llä mikäli kiinni saan, vaikkakaan haavalle ei enään pysty mitään tekemään. Vanhaa haavaahan ei voi tikata. =( Kyllä perkele on vituttanu tänään lahjakkaasti, oli hyvin lähellä ettei Hiace lähteny renkaat ulvoen Mäntsälään.

Pe 25.6 Leevin haava aamulla ihan kuiva ja nätin näköinen. Hugolla ei ainakaan vielä mitään rinkulaa punkinpureman ympärillä.
Inton keppikujaa kavensin ihan reippaalla kädellä, mutta selkeä ja pelkkä kuja edelleen. Verkon (mikä vain sis. menossa) kanssa hakee sis. menot loistavasti, ilman haparoi. Kujan tulee edelleen hyvin ja kesti jopa leikkauksen ja sivuirtoomistakin kunhan oli kujaan mennyt. =) Vahvitamma siis noita sis. menoja nyt ahkerasti verkon avulla...

La 26.6 Intolle aamulla ja illalla toistoja kepeillä. Kavensin kujaa vielä entisestään, ei joudu vieläkään pujottelemaan ollenkaan. Paljon tullu tehtyä niin, että juoksen ite mukana ja heitän palkan lopussa. Illalla tehtiin niin, että palkka valmiina ja mutsi vahdissa. Sisäänmenon maltti ongelmia ilmeni nyt, juoksee kyl kujan hyvin loppuun kattomatta mua ollenkaan kun sinne oikein meni. Niin ja on unohtunu mainita että lelulla olen palkannut kokoajan. Reppii lelua TODELLA innokkaasti! =)
Kepittelyjen jälkeen pallopalkalla otettiin kuivaharjoitteluna sylkkäriä, ppkäännöstä ja vippasua. Ärripurrin kera hyvin teki hommmia. =)

Su 27.6 Intolle aamusta taas muutama keppitoisto. Ihan parhaassa vireessä ei ollu vaikkakin virtaa tuntu muuten olevan. Rajansa kaikella, nyt on ollu oikeen tehokuuri. =) Tein niin, että jätin ja menin ite palkkaamaan keppien päähän lelua vedättämällä. Koira oli joko suorassa tai lievässä avokulmassa keppeihin nähden. Muutaman kerran tuli oikoen mun luo, mutta kun palkkaa ei tullut seuraavalla kerralla tuli oikein. Tälleen kyllä liikku kujan tosi nopeesti. =)Ja siis lelua lähdin vedättämään vasta kun näin koiran olevan kunnolla ja tulossa suoraan kujaa. Nyt kepit kasaan joksikin aikaa ja Into hautokoon oppimaansa. Siirrymme ohjaustekniikoihin ja sitten kotosalla pieniin kuvioihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti