maanantai 14. kesäkuuta 2010

Inton kanssa Turussa Elinan koutsattavana 14.6

Pelkän pennun kanssa käväsin joo Turkkusessa ja eipä ollu taas hurraamista siinä keikassa. Koko homma alko niin vittumaisesti, että kun jätin ton pöllön sinne seinän viereen remmissä kiinni, niin hänpä päätti tehdä siihen tarpeensa, vaikkakin olimme siis juuri sitä ennen käyneet kävelyllä, lämppäämässä, tarpeilla!
Väkisin meni hermo ja sillon ei oo parhaat lähtökohdat hommalle. Roiskasin pennun Elinan kehotuksesta hallista ulos ja ovi kiinni. Siinä tuo näytti nököttävän oven takana ja kun sitten otin takaisin halliin luikki kuin piesty koira mua karkuun.
Sit töiden aloitus oli sellasta houkuttelua. Lopulta töihin päästiin kuitenkin. Ja sit oma tekeminen oli taas silkkaa paskaa! Ihme sohlaamista, ei saanu keskittymistä kohdilleen ei sitten millään. Mua kyllä hävetti aivan sairaasti toi koiran toiminta! Ja sitten tuli vielä se eteen myöhemmin, kun ensin palkeentu hyvin lelulla, mutta jossain kohden otin kerran namin, ei enään lelu kelvannu. Siirryttiin kuppipalkkaukseen, kun oli jo hiukan hyytynyttä poikkaakin, alkoi se että keskittyminen oli kadoksissa...kuppi vei voiton ja kun se oli Elinalla mun luo ei malttanut tulla, saatikka tehdä tehtävät siinä välissä ennen kupille pääsyä....

Treenattiin sellasta 9 hypyn kuviota osissa ja Elina kehottikin nyt siirtymään harjoittelemaan jokusen esteen kuviota KAIKILLA mahdollisilla ohjauskuvioilla mitä siinä voi tehdä. Ja rimat voi nyt laittaa Into kintereen korkeudelle, eli about siivekkeiden jalkojen päälle.
Tänään kuviossa tuli treenattua....
Kolme ekaa estettä, 1.setti -> niisto, ennakoiva valssi, välistäveto. 2.setti -> poispäinkäännös, päällejuoksu, välistäveto. 3.setti -> vippasu, ennakoiva valssi, toinen ennakoiva valssi ja 4 esteelle saksalainen.
Sitten seuraavassa estepätkässä 5-9 tuli takaakierto-valssi, ennakoiva valssi, vekkaus ja takaakierto-päällejuoksu.

niisto -> Ok, kun ite vaan tekee oikein!
ennakoiva valssi -> lähtee kuulemma hyvin, kääntyy tiukasti.
välistäveto ->
poispäinkäännös -> ihan ok, mutta itelle matalampi ohjaus, ei yli lantion kun pieni koira! Tässä kohden koira oli jo hiukan hyytynyt.
päällejuoksu -> hinkattiin, ois painellu vaan palkalle ja ei kyllä osaakaan hommaa. Treenattava kunnolla nyt!
vippasu -> treenattiin ensin ihan kuivana, koira ok, itellä hahmotusongelmia kun tehtiin ilman estettä ja edettiin kokoajan eteen. =) Sit esteellä ja toimii koiralla hyvin!Käänty hyvin!
saksalainen -> aika haastavaa tässä vaiheessa, kun päällejuoksuakaan ei vielä hallitse ja itelle rohkeempi ja aiempi irrtous esteen taa nyt saattelen liikaa ja aiheuttaa ongelmia jatkoo (isoilla koirilla ihan sama homma muuten!!)
takaakierto-valssi -> osaa, mutta nyt ei malttanut tehdä kunnolla!
vekkaus ->
takaakierto-päällejuoksu ->

Loppukommenttina tuli mm. että nyt näyttävän käden puolelle tulo kuntoon, ei ennen sitä opetella mitään seläntaakse jättäviä ohjauksia...persjätöt, saksalainen, jaakotus jne.
Myös palkkaukseen kiinnitettävä entistä enemmän huomiota ja jos painuu selän taa, siinä kohden pyöritään välittömästi väkkärää ja palkataan se koira siitä kädestä mihin piti alunperinkin tulla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti