perjantai 28. toukokuuta 2010

Treeniä valvovan silmän alla...

Kiva päästä taas ohjattuun treeniin ja heti aluksi täytyy kirjata ylös täysin itselle uudet asiat mitä tuli opittua...jos keppien jälkeen valssaa tulee valssin alkaa kun koira on keppien puolessa välissä! =O Ja kunnon takaaleikkauksessa ei koiraa vedetä yhtään itseä kohden vaan pikemminkin lähdetään puskemaan päälle (syy miksi Hugolla tuli JAU.n kisoissa HYL),koiraa kuitenkin reippaasti hypylle kannustaen ja ohjaten. Tein muuten Leevillä mageimman leikkauksen ikinä ja vielä okserille! Myös mahtavasti valssailtiin keppien jälkeen. Ei tietoakaan Ojangon vamppiohjauksista. Hyvin tehty leikkaus ei kalvennut ajassa valssille lainkaan!!! Päinvastoin! Radalla oli myös paikka missä koiran tuli suorittaa itsenäisesti puomi, kun sen jälkeen lähdettiin takaisin tulosuuntaan. Aika hyvin meni tuokin.Tässä huomiotavaa, että koiralle pitää luoda/huijata fiilis kuin jäisit jälkeen (hakea hyvin edelliseltä esteeltä ja päästää eteen), jolloin liikkuu paremmin puomin loppuu ja itsekin liikut näin kokoajan ja koira niin ikään. Rata ei vaikuttanut kauhean vaikealta, mutta sisälsi paljon huomioitavia asioita ja oikeasti vitutti, kun rataantutustuessa osasit ottaa jo itse asiat huomioon, mutta silti sössit kohdan radalla juuri kuvailemallasi tavalla. Muutamassa paikassa tuli myös hyvin esille tilanne kun oma vauhti hyytyy, niin hyytyy koirakin. Leevi haki hienosti myös A.ta käskystä vaikka molemmin puolin oli putken suut tyrkyllä tosi lähellä.

Hugolla tein omatoimisesti samaa harjoitusta ja sillä oli joku hepulipäivä, kun oltiin menty 2 estettä se lähti omille teilleen, putken kautta tietty. Veivasi hetken pitkin kenttää... =) Sen kanssa homma ei menny ihan putkeen, mut oli hyviäkin osiota.

Into teki radan alkua myös valvotusti ja sai ihan hyvää palautetta. Pieni sivuirtoominen alussa onnistu kivasti ja kolmoselle niistoon tultiin ärripurrin kera. =) Takaaleikkausta treenattiin myös kunnolla nyt ensimmäistä kertaa. Hyvin irtosi. =) Lopuksi katsottiin miten lähdetään etenemään hankkimieni kujakeppien kanssa. Into meni niitä nyt jo pariin kertaan tosi hyvin! Kujana siis ja ilman verkkoja! Nyt opetellaan vaan sisäänmenoja eikä pienenellä kujaa vielä toviin. Saa poika kehittyä lihaksistoltaan kunnolla ennen kuin lähetään pujottelemaan. Kontaktista saatiin myös hyvää palautetta ja kehotus että, vaikka pentupuomi onkin niin ei mentäisiin sitä kauheesti vielä. Tehdään vaan loppupäässä "ota"-asentoa. Koiran tulisi olla parhaimmillaan noin 5 veenä eikä sen tarvii nyt 5kk osata kaikkea! =) TOTTA! Mutta koulutustavat on muuttunet tuohon suuntaa kovin..."paineistaa" itseäkin kummasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti