maanantai 17. toukokuuta 2010

Teemun opissa 15.5 (lisäys 18.5)

Teemu tuli meille Mäntsiin kouluttamaan ja ihanaa oli päästä ulkotiloissa kouluttautumaan. Tilan puolesta nääs. Ilma oli mitä ihanin, mutta koirille liian kuuma.
No, harjoitus oli jo paperilla aikasta haastavan näköinen ja Hugon kanssa saatiin todeta se käytännössä jo heti radan alkumetreillä. Esteitä nro 1-5 hinkattiin "muutamaan" otteeseen. Ensimmäiset 9 minuuttia, kun kahdessa 9 min pätkässä mentiin.
Rata alkoi hypystä pakkovalssilla putkeen 2. Useasti oli myöhässä. =( Kolmoselle (hyppy) pakkovalssi myös ja myöhässä. Siitä 4:lle takaakiertoon mille oli kyllä "suora linja" 3.n pakkovalssista, mutta ei, Hugo ei menny sinne millään. Perässä vaan. Vitun estehakuisia koiria mulla ja irtoovia. Leevin kanssa sössin kohdan sen takia kun ohjasin sitä samalla tavalla sitten väkisin sinne törkkien kuin Hugoa. Vähempikin riittää sen kanssa. =)Sit Leevi ei irronnu millään viskyleikkauskeen muurille 6. Teemulta tuli kommenttia että ei saa palkata koiraa. Noi pistää aina omix mokix ja palkkaa tai kehuu koiraa, mut näin vahvistaa vaan esteelle kieltoa! A.n jälkeisessä kuviossa hinkattiin valssia. Mä oon niissä niin PASKA, NIIN PASKA! =( Ja Hugon kanssa taas yhtä takaakiertoa, hypylle 11. =( Tässä Teemu anto tosi hyvän vinkin! Vaikka tiedossa on rintamasuuntajuttu, mutta Teemun kommnentti avas asiaa vielä paremmin. Koiraa ei saa koskaan päästää ns. hartialinjan taa. Näin kroppa näyttää aina oikiseen suuntaan mihin koira halutaan ohjaavan. Ts. koira hakee ohjauksessa palkkausaluetta = hartiat - "alakerta" kolmio. =)Hugo ei tällä kertaa päässy pussia eli estettä nro 12 pidemmälle ja siis tännekään ei yhteen pötköön. Aika loppui. =) Leevin kanssa päästiin esteelle nro 24 aloittaen A.lta nro 7. Toi väli oli pariinkin otteeseen ihan jees. Tosin Teemun ajatteleman homman mukaisesti meillä tuo juttu kusi tuolla esteellä 24. Kyseessä oli kolmas takaakierto pötköön ja ohajustekniikat pytsyy usein suorittamaankin kerran radalla onnistuneesti, ei kerro osaamisesta vielä mitään, mutta kun niitä laitetaan useampi peräjälkeen niin usein tulee moka. Sit kun tosissaan homman haldaa, niitä menee vaikka kuinka monta pötköön. Arvatkaa vaan tuliko treenilistalle ohajustekniikat x 3 radoilla! =)
Kauheen hehkee miel ei itelle omien mokien takia jääny ja pitkästä aikaa huomasin olevani siinä ajatuskierteessä että "pakko onnistua kun hävettää jo" ja siksihän sitä ei sit ainakaan onnistu. Leevin kanssa kun lähettiin uuteen kierrokseen sieltä esteeltä 7 kävin ennen sitä vetämässä asennoitumis hommelit, korvien nipistelyä ym. Sit rupes sujuu ees jotenkin.
Mutta tämä setti vahvisti taa sen että MÄ HALUAN VIIKOTTAIN TUOLLAISTEN GURUJEN OPPIIN, ETTÄ KEHITYSTÄ RUPEAISI TULEMAAN. Mä haluan tehdä asiat oikein mitä teen ja tässä tapauksessa aina koiralle loogisella ja samanlaisella tavalla sekä itse siis tulla mahdollisimman hyväksi. Kun asiat osaa tulee varmasti onnistumisia kisoissakin ja menestystä. Mutta se ei ole se pääpointti tässä nyt!!!! Ensin täytys oppiakin jotain.

Lisäys 18.5 Äsken koulutuksen hommia viedolta katsoneena ja ei voi todeta kun että, huh huh. Järkyttävää menoa ohjaajalta ja okei hyvää käskystä muuten, mutta kyllä kuulostaa tuskaiselta ja hätääntyneeltä, ihan kuin viimeisä vetelis, "kohta lysähtää maahan ääntä"! Sellasta väsyneen ohjaajan epätoivoiselta kuulostavaa ohjausta...hop..mene..hop..rengas... =) Mä vaihdan kohta lajia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti