keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Hannan oppia nro3. 17.3

Hannan harj. 1

Hannan harj 2.

Tänään oli taas Nummispv, ennen Hannan koulutusta Leevin kanssa, treenailin Hugoa itekseen.
Kokeilin meijän ekojen kisojen alotusta kolmella eri ohjaustavalla. Kaikilla onnistuneesti! Koira ei mennyt A.lle edes sillä samalla alotustyylillä, millä kisoissa sain Leevin menemään.
Ekax se versio, että seisoin A "edessä" mistä lähdin koiraa ohjaamaan hypylle 3 ja sit valssi ja kepeille. Kepeille sis.menot ei kyl onnistunut tälläkään kertaa! :)
Toinen versio oli et jätin koiran vaan 1 taakse, itse aloittaen kuvion vas. puolelta, kun matka jatkui siis oikealle (3) ja siitä heitto kakkoselle -> takaaleikkaus ja ......Onnistui! Paitsi kepakot! Kolmas vaihtoehto oli alotus oikeelta puolelta ja jättö vain ykkösen taa, ok sekin!
Leevin kanssa testasin samat kuviot! Koira oli intopinkeenä ja senkin kanssa kaikki versiot onnistu ongelmitta aina kepeille sis.menoon asti. Oli niin töttöröö, vauhtia aika lailla, et paineli pitkäx sis. menot tai sit ei ollu muuten vaan kuulolla ja mä en tietty tehny kyl asialle varmaankaan mitään. :)

Hanna puhui tänään taas aluksi aika paljon ja asiaa! Oli kyllä antosa setti taas!! Puhuttiin mm. johdonmukaisuudesta ym.
Itse treeni koostu A.n kontaktiharjoittelusta "ota" hommelilla ja parista 10 esteen kuviosta, mitkä oli ihan perusjuttuja, mut eipä onnistunutkaan ihan tostanoinvaan!
mm. putkeenvetoa olen pitänyt Leevillä ihan "helppona", nyt toisessa kuviossa se tehtiinkin u-putkeen reippaasta vauhdista kolmen hypyn suoran jälkeen. Eipä ollutkaan mikään itsestänselvyys se koiran sisäänmeno! :)
Samaisessa kuviossa oli kiva alotus. Koira lähetettiin liikkeelle u-putken takaa...hyppy...putkeen jne...
Sit oli pitkä ja aika vauhdista kepeille sisäänmeno, tässä epäonnistuttiin, kuten saattoa odotti. :( Itse pujottelun koira menee kyl jo aika haipakkaa! :)

Toinen kuvio sisälsi 2 peräkkäiseltä hypyltä suoraan putkeen menon,(vauhtia siis oli) mistä koira piti vetää takaisin päin ja hypylle putken ulostulon "alapuolelle". Lähetin koiran liikkeelle putken suun "yläpuolelta" ja Leevi meni kyllä hurjan pitkälle putkesta ulostulessaan! Otettiin suhina käyttöön , mutta kun sitä ei ole Leeville opetettu, hyötyä tästä ei ollut! Parhaiten se toimi kun sitä meni "hekemaan" putkelta. Kokeilematta jäi, jos koiran ois lähettäny putkeen itse liikkeelle lähtien vaikka 1 hypyn takaa ja selkeesti himmannu ite, kun koira menee putkeen. Pakkovalssiat meni mielestäni ihan ok ja kappas vain tavisvalssi esteen edessä ei ehkä niinkään. Näitä täytys treenata ja ottaa se suhina tai "kii" käyttöön, et koira tietäs jyrkän käännöksen tulevan! Leevi meni hienosti sylkkärillä putkeen ja lopun "Eteen" lähetys oli jees. Mutta nyt huomasi hyvin sen, kuinka koira putkesta ulos tullessaan TODELLAKIN katsoo ohjaajaa ja tulee helposti sieltä sivuun ohjaajaa kohden. Vaikka lopun 2 hyppyä oli ihan suorassa linjassa putkeen nähden, Leevi meinas hakeutua liikaa minuun päin eli oikealle. Mutta hyvin meni, ei tullu ohituksia! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti